Ylivieskassa päädyttiin pistejakoon

FC YPA vs. FC Vaajakoski 3-3 (1-2)

Ylivieskan illassa päädyttiin värikkäiden vaiheiden jälkeen tasatulokseen. FCV oli pitkään ottelun voitossa kiinni, mutta viime hetkillä kotijoukkue pääsi iskemään tasoituksen.

Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti, ja FCV saikin hankittua nopeasti kulmapotkun. Niko ”Gini” Leppänen antoi kulman, ja Jukka Kosonen iski 0-1 johtomaalin takatolpalta jo ottelun toisella minuutilla.

Tämän jälkeen YPA alkoi painostaa, ja kotijoukkueella olikin paikkoja tasoittaa peli. Kovin kauaa ei maalia sitten tarvinnutkaan odotella, vaan vaarallinen kärkimies Dragan Pejic toi YPAn tasoihin kun kellossa oli 24 minuuttia.

Maalin jälkeen ottelu tasoittui, ja paikkoja oli puolin ja toisin. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin yhden vaihdon ja varoituksen lisäksi kolmaskin maali, kun vaajakoskelaiset onnistuivat nappaamaan taukojohdon itselleen. Laitapuolustajana pelaava Juha ”Föhr” Veijonen nousi laidalta, kavensi keskelle, ja laukoi pallon alakulmaan. Näin FCV siirtyi tauolle 1-2 johdossa.

Toisella puoliajalla vierasjoukkue kasvatti johtoaan jo lukemiin 1-3. 61 minuuttia oli pelattuna Tomi Karlstedtin noustessa kohti YPAn maalia. Tomppa haastoi röyhkeästi kolmea ylivieskalaista, ja laukoi pallon maaliin. Kavennusmaaliin ei mennyt kuitenkaan kuin neljä minuuttia, kun FCV-toppari Aapo Autiosta kimmonnut pallo suuntautui epäonnekkaasti omaan maaliin.

Ottelun lopun FCV keskittyi lähinnä puolustamaan, ja johto pysyikin aivan viime metreille saakka. Pelikello näytti 92 minuuttia, kun vierasjoukkueen rangaistusalueelle heitettiin pitkä pallo. Hyvin epämääräisen tilanteen jälkeen tuomari päätyi antamaan YPAlle rangaistuspotkun, josta Radik Akhmetkhanov ei suinkaan epäonnistunut.

FCV menetti johtonsa ikävästi juuri ennen päätösvihellystä, ja vaikka lopputulos onkin YPAa vastaan hyvä, kirvelee tasoitusmaalin syntytapa kovasti vaajakoskelaisia. Kotijoukkueen puolesta rankkariin johtaneita vaiheita käytiinkin jopa pahoittelemassa.

Kaikenkaikkiaan ottelu oli tasaista, mutta ajoittain YPA painoi kovasti päälle. FCV:llä oli paikkoja useampaankin maaliin, mutta tällä kertaa niissä ei onnistuttu. Kalle Kauton mainio paikka toisella puoliajalla kuivui miehen hätäiltyä hieman, ja ”volleysta” lauottu pallo suuntautui maalin yli.

Vaajakoskelaisten peli kulki kuitenkin paremmin kuin tappiollisessa Korsholm-väännössä, ja tästä lähdetäänkin nyt kohtalaisen hyvillä mielin pienelle tauolle, ja sen jälkeen haastetaan Jyväskylän derbyssä FC Blackbird.

Ottelupöytäkirja

FCV TV:n kooste nähtävillä tiistain aikana.