Voittoputkessa! FCV-JBK 1-0.

Vaajakosken viileä ilta päättyi jälleen kerran kotivoittoon. Vierasjoukkue JBK oli saanut apuja Veikkausliigajoukkue Jarolta, ja puolustuksen torni, Nosh A Lody esiintyikin varsin mallikkaasti. FCV aloitti ottelun hyvin, ja peli pyöri lähinnä vierasjoukkueen päädyssä. Tulosta saatiin varsin nopeasti aikaan Jukka Kososen tuikattua kauden toisen maalinsa, ja tämä nopea avausmaali olikin erittäin tärkeä vaajakoskelaisille, sillä JBK pääsi jatkuvasti paremmin mukaan peliin. Punapaitojen puolustus piti tälläkin kertaa hyvin, vaikka vierailijat saivatkin luotua muutaman todellisen maalipaikan. FCV:n peräpää on ollut alkukaudella uskomattoman hyvin tukittuna, sillä verkko on heilunut omassa päädyssä vain kolmesti seitsemässä ottelussa. Topparipari Aapo Autio – Tuomo Janatuinen ei anna vastustajalle juurikaan mahdollisuutta maalintekoon, ja viimeisenä lukkona seisoo maalivahti Teemu Holopainen, joka on kehittynyt koko lyhyehkön FCV-uransa aikana huimasti. Tuomo Janatuisen ottelu jäi tällä kertaa kuitenkin lyhyeksi, kun mies jouduttiin vaihtamaan verta vuotavana pois kentältä, kun valotaulussa oli 36 minuuttia.

Sunnuntainen kamppailu ei tarjonnut juurikaan ihmeellisyyksiä, saatika joga bonito -tyyppistä palloilua. Kotijoukkueen perustaso on tällä hetkellä kuitenkin niin korkea, että vaikka peli ei olisikaan parasta mahdollista, on se edelleen niin hyvää, että sillä voidaan napsia voittoja viikosta toiseen.

Pietarsaarelaisten tasoitusmaali ei ollut toisella puoliajalla kaukana, ja osin onnellakin FCV:n maali pysyi puhtaana. Ehkäpä paras tilanne JBK:n toimesta nähtiin ottelun 65. minuutilla, mutta tästäkin selvittiin. Arash Muridiyazd pelasi keskikentällä erinomaisen ottelun hänen tultua vaihdosta kentälle ensimmäisellä puoliskolla. Hän pystyi rauhoittamaan kotijoukkueen peliä hyvällä tekniikallaan ja rauhallisilla ratkaisuillaan. JBK haki myöskin ratkaisua vaihtojen kautta, mutta tulosta ei tällä kertaa syntynyt. Lopussa vierailijat saivat luotua painetta nostettuaan suurimman osan pelaajistaan hyökkäyspäähän.

FCV nappasi taskuunsa kolme pistettä jo neljännen kerran putkeen, ja näin sarjan kakkospaikka on edelleen vaajakoskelaisten hallussa.

Seuraava ottelu pelataan jo keskiviikkona FC Korsholmia vastaan vieraskentällä.

Pöytäkirja

FCV TV:n kooste

Kuvat (klikkaa)