Viikon toisessa kotipelissä vastaan FC Santa Claus

Keskiviikon nöyryytyksen jälkeen viikon toisessa kotipelissä vastaan tulee jälleen vieraita pohjoisesta. Tällä kertaa vielä kauempaa, kun viime kaudella sarjan voittanut FC Santa Claus matkustaa Rovaniemeltä vaajakoskelaisten vieraaksi. Ottelu lauantaina Vaajakosken liikuntapuistossa kello 16.

Viime kaudella toisesta pelistä lähtien sarjassa dominoinut FC Santa Claus on tällä hetkellä 7. sijalla 16 pisteellä. Se ensimmäinen peli olikin lauantain ottelua vastaava, jossa FC Vaajakoski nappasi täyden pistepotin 3-0 kotivoitolla. Voitto olisi tälläkin kertaa enemmän kuin tarpeen FCV:n jatkaessa toiseksi viimeisenä vain neljän pisteen turvin. Juhannustauon jälkeen FCV pelasi jo kertaalleen viime keskiviikkona heikoin tuloksin. Santa Claus sen sijaan on viimeksi pelannut ennen Juhannusta, jolloin joukkue voitti kotonaan Vaasan Kiiston 2-1 lukemin. Rovaniemeläisillä on viimeisestä kolmesta pelistä kasassa kaksi voittoa ja yksi tappio. Viime kaudella 17 kertaa osunut vaarallinen hyökkääjä Ville Ylipaavalniemi on tällä hetkellä kuudella maalilla sarjan maalipörssin jaetulla toisella sijalla. Vaajakoskelaisten onneksi keskikentän lahjakas Mika-Matti Maisonvaara ei matkusta Vaajakoskelle, sillä pelaaja on viikonloppuna RoPSin matkassa.

Kotijoukkueelta poissa on Teemu Holopainen edellisessä pelissä saadun punaisen kortin takia. Myös muita tärkeitä nimiä puuttuu. Edellisen pelin puolustuksen keskusta on kokonaisuudessaan Joonas Laaksosen ja Niko Leppäsen myötä poissa kuten myös keskikentän pelinrakentaja Kalle Kautto. Poissaolojen myötä muutoksia on pakostakin luvassa, mutta peli-ilmeen parantamiseksi luvassa on muitakin yritystä lisääviä muutoksia.