VIFK – FCV 7-2 (3-0)

FCV:n ottelu Vaasassa alkoi synkästi. Vierasjoukkue oli ensimmäiset 20 minuuttia syvässä unessa, ja pelikuri puuttui täysin. Kotijoukkue Vasa IFK rankaisi ensimmäisestä hyökkäyksestään vain puolen minuutin pelin jälkeen. FCV:n löysäily jatkui edelleen, ja 2-0 -osuma nähtiin 18. minuutin kohdalla. Kahdeksan minuuttia tästä, ja pallo niitattiin seuraavan kerran vaajakoskelaisten maaliin.

FCV oli jatkuvasti tilanteissa pahasti perässä ja etäisyydet kasvoivat liikaa. Ehkä osasyy unisuuteen oli useamman pelaajan reissut juuri ennen ottelua, kun Aapo Autio, Jukka Kosonen, Teemu Holopainen, Simo Ihalainen ja Jouni Juntunen edustivat Suomea opiskelijoiden EM-kisoissa Puolassa. Ryhmä saapui Suomeen vasta maanantain ja tiistain välisenä yönä. Juntunen tosin loukkaantui kisoissa, eikä näin ollen pelannut Vaasassa.

Turha kuitenkaan mennä näiden seikkojen taakse, sillä 7-2 -lukemat ovat niin härskit, ettei niitä voi hyväksyä missään olosuhteissa.

FCV sai kuitenkin hieman toivoa toisen puoliajan alkuun. Nopeat kaksi maalia Kalle Kauton ja Aapo Kuortin toimesta toivat vierasjoukkueen jo maalin päähän, mutta tasoitusta ei kaikesta huolimatta saatu aikaiseksi. Lähellä käytiin, kun Kautto iski vapaapotkun ylärimaan.

VIFK:n aggressiivisuus ja hyvä prässi purivat vaajakoskelaisiin, ja kotijoukkue pääsi pommittamaan jatkuvasti kohti FCV:n maalia. 75 minuutin kohdalla vaasalaiset saivat sudittua maalin vapaapotkuhässäkästä, ja tuon osuman jälkeen lukemat repsahtivat rankasti. 5-2… 6-2… 7-2… Loppu.

Keskiviikkoiset vieraspelit ovat olleet FCV:lle melkoista myrkkyä, ja kummatkin Vaasassa pelatut keskiviikkopelit ovatkin olleet katastrofeja.

FCV:n riveissä debytoi VIFK:ta vastaan pitkään loukkaantuneena ollut Simon Walker.

Tästä voimme suunnata vain ylöspäin, ja matka jatkuukin sunnuntaina kotiottelulla Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. Tervetuloa paikalle, ottelu alkaa klo 18.30!