Vasa IFK saapuu Vaajakoskelle

FC Vaajakoski vs. Vasa IFK Vaajakoskella keskiviikkona klo 18.30

FCV:n ottelut jatkuvat kotiottelulla Vasa IFK:ta vastaan. Viime viikonloppuna vaajakoskelaisryhmä kävi pelaamassa erikoisen ottelun Kokkolassa, ja ryösti lopulta pisteet mukaansa. Muutaman heikomman ottelun jälkeen joukkue on pystynyt parantamaan peliään todella hienosti. Täydelliseen esitykseen on silti edelleen matkaa, sillä alkukaudella hyvin toiminut puolustuspeli on hieman repsahtanut viime aikoina, ja maaleja on kolissut omaan päähän turhan paljon.

Sarjatilanne on edelleen FCV:n kannalta mainio, vaikka Rovaniemen FC Santa Claus onkin jatkanut matkaansa lähes puhtaalla pelillä. Tällä hetkellä FCV on kakkostilalla joulupukkeja neljä pistettä perässä yhden ottelun enemmän pelanneena, mutta pitkässä sarjassa saattaa tapahtua edelleen mitä tahansa. FCV:n kannalta on myöskin hyvin positiivista, että Santa Clausin kärsimistä kahdesta tappiosta toinen tuli juurikin Vaajakoskella.

Perinteikäs, 110-vuotias Vaasan IFK löytyy sarjataulukosta yllättävän alhaalta. Vaajakoskelaisten kakkosvalmentaja Rise Jussilainen muistuttaa kuitenkin, että VIFK on parempi mitä taulukosta voisi päätellä. Kolmanneksi viimeisenä majailevan vaasalaisjoukkueen taustavaikuttaja Lasse Saukkonen kertoo sarjan alkupuoliskon menneen huonosti ja alakanttiin. VIFK on päästänyt vain vähän maaleja, mutta maalinteko sen sijaan on tökkinyt. Viime ottelusta irtosi kuitenkin voitto, kun FC YPA kaatui Vaasassa 2-1. Saukkosen mukaan YPA-ottelukin oli hyvin hallussa, mutta kahta maalia enempää ei kaikesta huolimatta saatu aikaiseksi.

Kakkosen C-lohkossa pelaa peräti kolme joukkuetta Vaasasta. Saukkonen ei näe sen silti aiheuttavan juurikaan ongelmia esimerkiksi pelaajien saantiin, sillä seuran junioritoiminta on hyvällä mallilla. Positiivisena asiana Lasse Saukkonen näkee sen sijaan runsaat paikalliskamppailut VIFK:n, FC Korsholmin ja FC Kiiston välillä.

VIFK:n alkukausi on sujunut etenkin suunnitelmiin nähden rajusti alakanttiin, sillä tavoitteena oli olla kaudella 2010 lohkon kärkipäässä. Keskiviikon kamppailun tavoitteena on iloinen kotimatka, joten tuskin vaasalaiset ainakaan tappioon olisivat kovin tyytyväisiä.

Kummallakin joukkueella on keskiviikkona runsaasti loukkaantumisia. VIFK:n osalta etenkin veikkausliigassakin esiintyneen Jan Ahlvikin sekä Rikard Lindroosin loukkaantumiset ovat selkeitä menetyksiä. FCV:n sairaosastolla ei näillä näkymin ole tapahtunut suuria muutoksia, joten poissa ovat edelleen pitkäaikaispotilaat Dahir, Kiiveri ja Huisman, sekä Jauho Muurikainen (pohje). Tuomo Janatuinen, Jukka Kosonen ja Arash Muridiyazd ovat mukana, mutta eivät todennäköisesti pelaa. Jussi Kuortti on työesteestä johtuen poissa.

Loukkaantumisista huolimatta FCV kykeni hyvään esitykseen viime ottelussa GBK:ta vastaan, joten niiden taakse ei voida piiloutua, eikä varmasti tarvitsekaan. Kunnossa olevat pelaajat ovat kokeneita ja Kakkosen tasolle kovia pelimiehiä, ja näin keskiviikolta odotetaan ainoastaan kotivoittoa.

Tervetuloa seuraamaan vaajakoskelaista jalkapalloa kuumana keskiviikkoiltana klo 18.30 alkaen!