Valmennuspäällikön kuulumiset

No tere

Kaiken perustana on yksilö ja hänen kehittäminen kokonaisvaltaisesti pitkällä aikajänteellä.

Tähän kuuluu paljon asioita mm. perustaito, pelitaito, fyysinen valmentautuminen, psyykkinen valmentautuminen, ravinto sekä lepo. Pitää muistaa myös koulunkäynti, opiskelu sekä perhe-elämä.

Näitä asioita tekemällä pitkäjänteisesti ja nämä asiat huomioiden kaikessa tekemisessämme tulee pelaajistamme vahvempia yksilöitä seuraamme. Näin myös pelaajien burnout tietyissä elämän vaiheissa vähenee, Myös seurauskollisuus lisääntyy tätä kautta ja näin saamme pelaajat jäämään seuraamme vaikka koko elämänsä ajaksi, ei ainoastaan pelaajana, vaan muihinkin seuratehtäviin.

Toiminnan täytyy rohkaista pelaajaa uskaltamaan tehdä harjoitteet ilman suorituspaineita. Emme saa rangaista virheistä, vaan oppia niistä! Valmentajien/ohjaajien täytyy huomata virheet, mutta antaa malli oikeasta suorituksesta/tehtävästä. Pelaajan on saatava kokeilla omia rajojaan mahdollisimman paljon, oman kehityskaaren mukaan. Esim. omassa ikäluokassaan ns.”hyvä pelaaja” harjoittelisi/pelaisi ikäluokkaa ylempänä ja näin hänen motivaationsa kasvaisi ja hän kehittyisi yksilönä. Näin toimisi jo automaationa tasojoukkue ajattelu, eikä tarvitsisi kenenkään miettiä, mikä taso on pelaajalle paras. Tämän tason määrittely tehdään yhdessä seuran, valmentajien, vanhempien sekä pelaajan kanssa. Huomioon otetaan myös siirtyminen takaisin omaan ikäluokkaan, eikä se ole missään tapauksessa rankaisu. Pelaajien kehittymistä seurataan kokoajan mm. fyysisillä testeillä jotka ovat suunniteltu ikäryhmittäin sekä keskustelemalla pelaajasta ympärillä toimivien henkilöiden kanssa sekä pelaajan itsensä kanssa. Pelaajan mielipide on tässäkin se tärkein kriteeri. Emme saa ”polttaa” yhtäkään pelaajaa loppuun omilla mielipiteillämme tai halulla menestyä hinnalla millä hyväänsä. Harjoittelumäärien täytyy olla suunniteltua jo harjoittelun alkuvaiheessa. Emme saa innostuakaan tässä kehitysprosessissa, vaan malttaa tehdä asiat mahdollisimman hyvin heti alusta alkaen.

Kun kehitämme yksilöjä, niin joukkueetkin kehittyy aivan pakostakin.

Pelien lopputulos ei saa olla tärkein asia. Pelit ovat vain mittari, missä pelaajamme menee. Peleistä me saamme taas vinkkejä/motivaatiota harjoitteluun ja kehittymiseen.

Olkaamme avoimia uusille ajatuksille kehittääksemme pelaajia rohkaisevassa ilmapiirissä, jossa nauttii jokainen toimia ilman suorituspaineita ja on ylpeä kuuluessaan FC Vaajakoskeen.

Terveisin

Jarmo Matilainen

Valmennuspäällikkö

puh.050 3078173

valmennuspaallikko@fcvaajakoski.com