Valmennuspäällikön blogi osa 1

Keväinen tervehdys FC Vaajakosken jalkapalloväelle!

Read More


 

Olemme toimineet nyt puoli vuotta uuden valmennuslinjamme mukaisesti ja toiminta näyttää mielestäni hyvältä – siltä se myös minusta tuntuu. Olemme tehneet pieniä, mutta tärkeitä asioita, joita ei tässä seurassa ole ennen tehty lainkaan. Kesän aikana tulemme tekemään vielä monta suurempaa tempausta, joista FC Vaajakoski huomataan laajemmallakin rintamalla. Siitä olen varma.

Meillä on tulossa Nappulaliiga sekä Maajoukkueen jalkapallokoulu eikä siinä ole vielä kaikki. Haluamme tehdä alueen seurojen kanssa yhteistyötä todella avoimesti joka osa-alueella. Tavoitteena on pitää jokainen nuori kiinni jalossa lajissa mahdollisimman pitkään – sloganilla ”Pallon parissa läpi elämän”.

 

Talvinen harjoittelukausi on voitettu ja kesäinen pelikausi on aloitettu. Muutama joukkue on päässyt sarjapelien makuun muiden päästessä irti piakkoin piirisarjojen ja turnauksiensa kanssa.

Junioripuolen vanhimmat joukkueet ovat harjoitelleet koko talven hiukan uusituilla/vahvistetuilla joukkueilla kovista pakkasista huolimatta aivan kiitettävästi. Nyt pitää ottaa huomioon todella harjoitusolosuhteet, jotka ovat todella haasteelliset Jyväskylässä harrastajamääriin suhteutettuna. Tähän toivoisi parannusta mahdollisimman pian.

 

B-junioreihin on tullut lisää pelaajia mm. JJK-junioreista ja heidät kaikki olemme ottaneet vastaan erittäin mielellämme. Joukkue on nyt tarpeeksi laaja ja taitava pelaamaan alueellista 2. divisioonaa. Valmennuksesta vastaa Aki Kivelä ja häntä avustaa Pekka Lohi.

Muutama pelaaja on päässyt kokeilemaan harjoittelua ja jopa pelaamista edustusjoukkueemme mukana – tästä täytyy antaa iso kiitos edutuksen valmentajalle Pertti Kastariselle, joka mahdollistaa tämän saumattoman yhteistyön joukkueiden välillä.

Lisäksi pelaajia kävi testaamassa taitojaan KuPS:n B-junioriden kanssa. Tino Vuoren, Matias Kiesilän sekä Arttu Hokkasen mukaan nämä tutustumiskäynnit ovat antaneet lisää motivaatiota omaan harjoitteluun. Samalla he ovat päässeet näkemään, missä muut heidän ikäisensä pelurit menevät. Lisäksi pojat pääsivät tutustumaan minkälaiset harjoitusolosuhteet ja -fasiliteetit ovat muualla Suomessa – aivan lähellä omia kenttiä.

Näitä mahdolisuuksia pyrimme seurassa luomaan muidenkin seurojen kanssa. Lähitulevaisuudessa luomme suhteita suoraan myös ulkomaisiin seuroihin. Näin haluamme luoda pelaajillemme mahdollisuuksia edetä urallaan jopa suoraan ulkomaille pelaamaan. Tätä varten kehitämme omaan valmennuslinjaamme, johon kuuluuu vahvasti hallinassa oleva pelaajapolku.

 

C-96 -joukkue on tehnyt loistavaa yhteistyötä Muuramen Yrityksen kanssa ja kauden alussa he löivät voimansa yhteen. Saimme laajuutta ja lahjakkaita pelaajia joukkueeseen, joka pelaa piirin C-96 -sarjaa sekä B-junioreiden sarjaa. Lisäksi he käyvät mittaamassa taitojaan muutamissa Suomen laadukkaissa turnauksissa. Joukkue tekee yhteistyötä vahvasti B-junioreiden kanssa ja pelaajat pääsevät kokeilemaan taitojaan myös B-junioreiden peleissä. Tämä pelaajien eteenpäin kannustaminen kuuluu yhtenä tarkeimpänä asiana valmennuslinjaamme, jota haluamme korostaa ylpeydella nyt ja tulevaisuudessa.

Myös tämän joukkueen poikia kävi tutustumassa KuPS:n saman ikäluokan harjoituksiin ja muuhun toimintaan. Arttu Hokkaselle, Jussi Heikkiselle sekä Aleksi Taskiselle nämä oli mukavia tapahtumia, missä pojat huomasivat, mitä kannattaa ottaa huomioon omassa harjoittelussa, jotta kehitys jatkuisi myös tulevaisuudessa.

Tätä joukkuetta valmentaa Kari Hokkanen ja häntä avustavat Mika Jokinen sekä Petri Jetsu, ja nämä herrat ovat saaneet joukkueen kehittymään kiitettävästi talven aikana.

Joukkue kuuluu seurassamme siihen järjestelmään, joille luomme omaa pelaajapolkua pikkuhiljaa.

Tyttöpuolella olemme aloittaneet alustavat neuvottelut muutaman tyttöjalkapalloiluun keskittyneen seuran kanssa, jotka ovat Jyväskylän ulkopuolelta ja tähän myöskin haemme samanlaista mallia kuin poikapuolella. Lähtökohdat ovat loistavat, sillä T96 -joukkue lähtee kauteen menestyksekkään viime kauden jälkeen, josta esille voidaan nostaa erityisesti loistavat tulokset Taitokilpailuissa, jossa tytöt putsasivat palkintopöydät oikein urakalla. Joukkue pääsee myös tänä kesänä mittaamaan omaa tasoaan sen osallistuessa muutamiin kansallisiin huipputurnauksiin sekä hakiessaan Palloliiton F.U.N. -lopputurnaus paikkaa karsintaturnauksen kautta.

 

Seura aloittaa kevään aikana FC Vaajakoski Akatemian, johon kuuluvat nuorempien ikäluokkien TAITO -ryhmä sekä hiukan vanhempien KYKY-ryhmä sekä vielä oma maalivahtien ryhmä. Näin voimme tarjota seuramme pelaajille myös arvokasta, ohjattua lisäharjottelua. Ryhmät kuuluuvat niin tytöille kuin pojille.

Nämä ryhmät ovat meidän tulevaisuudelle erittäin tärkeitä, jotta saisimme riittävästi harjoittelua niille, jotka ovat valmiita panostamaan harjoitteluun hiukan enemmän kuin pelkät joukkueharjoitteet. Samalla nämä harjoitukset ovat avoimet myös seuramme valmentajille, jotka haluavat vinkkejä omien harjoitusten suunitteluun. Näissä tilaisuuksissa voimme myös keskustella avoimesti laajemminkin valmentamisesta. Tosin olemme aloittaneet seurassa Walmentaja-klubin, jossa valmentajat tapaavat toisiaan ja missä kehitämme valmennuslinjaamme avoimesti yhdessä hyvään tulevaisuuteen.

Terveisin Jarmo ”Jarkki” Matilainen