Väkevässä sarjajohdossa tauolle

FC Vaajakoski ei kaunistellut, mutta teki tarvittavan. Joensuun Palloseura kaatui Vaajakoskella 5-1, eikä Itä/Keski-Suomen Kolmosen parhaasta joukkueesta ole edelleenkään epäselvyyttä. FCV jatkaa kesätauolle väkevässä yhdeksän pisteen sarjajohdossa, kun kaikki joukkueet ovat pelanneet yhdeksän ottelua.

Katso maalikooste Katso pöytäkirja

JoPSin alkukausi on ollut vaikea, eikä sillä ollut ennen lauantaita kuin kaksi voittoa kahdeksasta kamppailusta. FCV otti ottelussa ohjakset heti käsiinsä, vaikka joensuulaiset pysyivätkin mukana ensimmäiset parikymmentä minuuttia. Vierasjoukkueen peliä vaikeuttivat entisestään ensimmäisellä jaksolla tulleet loukkaantumiset, jotka pakottivat tekemään kaksi vaihtoa jo ennen taukoa. Tomi Karlstedt ehti hukata rangaistupotkun ennen Kimmo Huismanin vapauttavaa avausmaalia. Jakson loppu mentiin vahvasti vierailijoiden päädyssä ja palloa toimitetiin verkon perukoille useampaankin otteeseen. Jukka Kosonen ja Tomppa Karlstedt tekivät maalit mieheen ja tauokomakkaroille päästiin kolmen maalin johtoasemassa.

Toisen puoliajan alussa nähtiin taas täysosuma Toni Pöyhösen tehdessä kauden neljännen maalinsa. Taitojaan pääsi esittelemään myös tauolla maalille vaihdettu Jarkko Suonpää, joka huiputti joensuulaisia harhautuksillaan useampaankin otteeseen. FCV teki tunnin kohdalla kolme vaihtoa kerralla ja tämänkin jälkeen vielä yhden. Joensuulaisetkin pääsivät lopulta juhlimaan maalia, Markus Kuivalaisen osuessa 84. minuutilla. Muita merkintöjä pöytäkirjaan tehtiin, kun Mikko Hiltunen sai kauden neljännen varoituksensa, ollen sivussa seuraavasta ottelusta, ja Tommi Temosen puskiessa FCV:n viidennen osuman 88. peliminuutilla.

Vakuuttavan voiton jälkeen edustusjoukkue siirtyy parinkymmenen päivän mittaiselle tauolle ja jatkaa otteluitaan 26.7 Warkaus JK:ta vastaan. Edellisen kauden ensimmäistä puoliskoa on onnistuttu kaunistelemaan, sillä tällä kertaa pistemenetyksiä ei ole tullut vielä ainuttakaan. Viime kesänä tässä vaiheessa takana oli voittojen lisäksi yksi tappio ja tasapeli. Nyt tilastot ovat voittojen lisäksi muutenkin komeat, kun maaleja on tehty yli neljän keskiarvolla ja päästetty omiin ainoastaan 0,78 per ottelu. Pelaajien pörssejä johtavat tutut nimet, Peetu Lintisen ja Tomppa Karlstedtin miehittäessä maalipörssin kärkipaikkaa yhdellätoista byyrillä. Syöttötilaston kärjessä on Kimmo Huisman ja Toni Pöyhönen kuudella syötöllä.