A-juniorit Vaajakoskelle, Etelälahti urheilutoimenjohtajaksi

Vaajakoskella nähdään kaudella 2021 pitkästä aikaa poikien A-juniorijalkapalloa, kun seura päätti joukkueen perustamisesta.

”A-junioreiden perustamisesta on käyty jo jonkin aikaa keskusteluja ja on hienoa, että päätöksiä ensi kauden osalta saatiin jo tässä vaiheessa kesää. Tarkoituksena seuran A-junioritoiminnalla on tarjota aiempaa useammalle keskisuomalaiselle pelaajalle mahdollisuus tavoitteelliseen harrastustoimintaan B-ikävaiheen jälkeen. Uskon, että tämä hyödyttää koko Jyväskylän seudun jalkapalloa.” – Valmennuspäällikkö Sami Okkonen

A-juniorit tulevat toimimaan läheisessä yhteistyössä myös edustusjoukkueen kanssa ja pyrkimyksenä onkin jakaa valmentajaresursseja joukkueiden välillä esimerkiksi fyysisen harjoittelun osalta sekä mahdollistaa joidenkin pelaajien säännöllinen harjoittelu edustusjoukkueen mukana.

Joukkueen valmentajana toimii Palokan Riennosta siirtyvä Jarkko Kivi.

”Jarkko Kivi on tehnyt erinomaista työtä Palokan Riennossa ja odotamme seurassa innolla, mitä saamme yhdessä rakennettua Vaajakoskelle.” – Sami Okkonen

Mika ”Sisu” Etelälahti aloittaa seurassa

FC Vaajakosken urheilutoimenjohtajana aloittaa elokuun alussa JJK:sta siirtyvä Sisu Etelälahti. Toiminnanjohtaja Liisa Liekkinen jatkaa seurassa keskittyen erityisesti kouluyhteistyön johtamiseen ja kehittämiseen.

Korona-viruksesta aiheutuneet lomautukset ovat nyt päättyneet ja työntekijät palaavat takaisin töihin lomien päättymisen jälkeen elokuussa.

Lisätietoa muutoksista on luvassa lähiaikoina.

A-juniorijoukkueen yhteystiedot

Jarkko Kivi, päävalmentaja
040 5653605

Sami Okkonen, valmennuspäällikkö
050 343 1518

Sisu Etelälahti, urheilutoimenjohtaja
040 7382452

JJK vei pidemmän korren ensimmäisessä derbyssä

Harjun torstai-illassa nähtiin upea jalkapallotapahtuma. Kotijoukkue JJK vei lopulta pidemmän korren, mutta vierasjoukkue FCV pelasi hienon ottelun. 

Etenkin toisella jaksolla vaajakoskelaiset saivat runsaasti paikkoja luotua, mutta vain yhden maalin. Maalintekijänä kunnostautui jälleen tänään Matias Sarlin, jolle osuma oli jo kauden viides.

Peli on kehittynyt ensimmäisten neljän ottelun aikana positiiviseen suuntaan ja kautta on runsaasti jäljellä, joten hienoa nähdä mitä loppukauden aikana saadaan aikaan. Pelejä jatketaan reilun viikon päästä Oulussa.

Edessä kesän ensimmäinen paikallisderby

JJK – FC Vaajakoski, to 2.7.2020 klo 18.30 Harjun Stadion, Jyväskylä.

Vesi kielellä odotettua Jyväskylän paikallisderbyä päästään maistelemaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella torstaina, kun JJK isännöi vaajakoskelaisia kotistadionillaan Harjulla. Samaista herkkua tänä kesänä on tarjolla vielä kahdesti uudestaankin, sillä muuttuneen sarjaohjelmamuodon ansiosta joukkueet ottavat yhteen peräti kolmesti.

Kotijoukkue on erikoisjärjestelyin onnistunut mahdollistamaan sisäänpääsyn yleisölle tarvittaessa aina jopa 2000 katsojaan saakka. Paikallistaisto on katseltavisssa ilmaislähetyksenä myös Keskisuomalaisen sivustojen kautta ja selostajana äänessä tulee olemaan tehtävässään maamme tunnetuimpiin kuuluva Tapio ”Tapsa” Suominen.

FCV löytänyt voittovireen

Vaajakoskelaiset ovat poimineet tilileen kaksi peräkkäistä voittoa vahvoilla otteilla. Ennen juhannusta sarjanousija FC Kiisto kaatui Vaasassa puhtaasti 0-3 ja viime lauantaina joukkue otti kauden ensimmäisen kotivoittonsa, kun JBK Pietarsaaresta kukistettiin komeasti 3-1.

Molemmissa voitto-otteluissa yhtäläistä on ollut hieman tukkoinen alku, mutta takaiskuilta omaan päähän on kuitenkin alussa vältytty. Sekä Kiistoa että JBK:ta vastaan FCV onnistui iskemään pelien avausmaalit ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestään reippaan kymmenen minuutin jälkeen. Näiden seurauksena pelaaminen helpottui ja ote siirtyi punapaidoille. Tuloksena onkin lopulta ollut kaksi varsin ehjää ysikymppistä.

FC Vaajakosken hyökkääminen on ollut viime syksyn tapaan viihdyttävää katseltavaa. Monipuoliset syöttökuviot ja pitkät avaukset ovat pitäneet vastustajien puolustuksen kiireisenä. Kotinurmellaan viime viikonloppuna FCV esitteli JBK:ta vastaan myös fyysistä puoltaan, minkä tuloksena joukkue hallitsi kaksinkamppailutilanteita. Keskikentällä Niko Lohi dominoi peliä kahteen suuntaan erinomaisilla otteillaan ja Santtu Laaksonen johti puolustuksen rivejä vakuuttavin elkein.

Kuva: Ville Koskiniemi

Matias Sarlinin hattutempulla JBK nurin

Vaajakosken viheriöllä nähtiin edellisenä lauantaina Matias Sarlinin järjestämä ilotulitus. Muilla FCV-pelaajilla ruuti oli hieman märkää, mutta Sarlin paikkasi tämän puutteen tekemällä kolme maalia.

Heti ottelun ensiminuutilla Ville Viljala venyi tärkeään torjuntaan ja seitsemän minuutin tienoilla Tomi Karlstedt siivosi kulmapotkusta tulleen tilanteen maaliviivan tuntumasta päällään väljemmille vesille. Avausosuma syntyi kotijoukkueen toimesta, kun ensimmäistä kertaa FCV:n aloituskokoonpanossa mukana olleen Niilo Pirttisen tarkka keskitys tuotti tulosta. Puolustajien väliin vapaaksi boksiin unohdettu Sarlin puski illan avausmaalinsa 13. peliminuutilla.

JBK:n tekemistä sotkivat pari alussa sattunutta loukkaantumista. Myös kotijoukkueelta Karlstedt joutui jättämään kentän reilun puolen tunnin kohdalla. Toisen osumansa Vaajakoski rakenteli avauspuoliskon lisäajalla, kun Lari Liukkosen vasemman jalan pystyavaus keskiviivan päältä löysi kohteensa. Pietarsaarelaisten puolustukselta karkuun juossut Sarlin sijoitti tolpan kautta sisään kotijoukkueen taukojohdoksi 2-0.

Jälkimmäisellä puoliajalla FCV tuhlaili maalintekopaikkojaan, mutta omat tilanteensa oli myös vierasjoukkueella. Lopulta näyttävän syöttökuvion seurauksena Kimmo Huisman pääsi tarjoilemaan avoimen paikan Sarlinille, josta hyökkääjä nakkasi puskullaan hattutempun valmiiksi. JBK:n Jonas Emet onnistui vielä ottelun lopussa rikkomaan Viljalan nollapelihaaveet kulmapotkun jälkitilanteesta. Voitto jäi kuitenkin Vaajakoskelle ja se, jos mikä on tärkeintä.

FC Vaajakoski löytyy tällä hetkellä Kakkosen C-lohkon toiselta tilalta, kun kolmessa pelissä haaviin on tarttunut kuusi pistettä. Ottelun vähemmän pelannut JJK on neljän pisteen saaliilla sijalla viisi. Matias Sarlin on neljän tehdyn osuman myötä jaetulla piikkipaikalla Kakkosen maalintekijätilastossa. Alkukauden tehoviimeistelijä tuumii derbyn alla seuraavanlaisesti.

”Kauden kolmesta ensimmäisestä matsista on jäänyt äärimmäisen hyvä ja luottavainen fiilis joukkueen tekemiseen. Ollaan pystytty joka viikko kasvamaan joukkueena ja innolla odotan, mihin me tullaan vielä tällä kaudella pystymään. Keskiviikkona valmistavissa reeneissä meno näytti terävältä ja valmiilta torstain koitokseen. Mulla on kutina, että torstaina me ei tulla jäämään Harjulla ilman maaleja ja jos vaan jaksetaan puolustaa joukkueena ilman tonttuiluja koko 90 minuuttia, niin saadaan kyllä täydet kolme pistettä Harjulta väännettyä. Torstaina päästään vihdoin punnitsemaan, onko ne JJK:n jätkät mistään kotoisin! Come on FCV!!” – Matias Sarlin

Kuva: Ville Koskiniemi

JJK ensimmäinen jyväskyläläinen Veikkausliigassa

Jyväskylän Jalkapalloklubin tarina sai alkunsa vuonna 1992 JyP-77:n ja JyPK:n yhdistäessä toimintansa. Joukkue pelasi pitkään Ykköstä ja Kakkosta, mutta saavutti lopulta pitkäaikaisen unelmansa nousemalla Veikkausliigaan kaudelle 2009. Ensimmäinen vierailu pääsarjatasolla kesti viisi vuotta, jonka aikana JJK saavutti seurahistoriansa kovimman meriitin ottamalla SM-pronssia 2011.

Vahva kausi kotimaan kentillä takasi kettupaidoille kesäksi 2012 myös pääsyn Eurooppa- liigan karsintoihin. Ensimmäisellä karsintakierroksella joukkue kukisti norjalaisen Stabækin yhteismaalein 4-3, mutta putosi jatkosta seuraavalla kierroksella montenegrolaisen FK Zetan ollessa parempi vierasmaalisäännöllä.

Paluu alasarjoihin ja alkanut nousu

JJK.n toinen yritys Veikkausliigan tasolla 2017 jäi yhden kauden mittaiseksi. Tästä kaudesta alkoikin seuran jyrkkä alamäki, sillä heti seuraavana vuonna joukkue valahti jälleen yhtä sarjatasoa alemmas Kakkoseen. Talvella 2019 organisaation vaikea taloudellinen tilanne kulminoitui konkurssiksi, joka tarkoitti pelipaikan löytyvän kesällä vasta Kolmosesta.

Joukkue taisteli tiensä takaisin valtakunnallisiin sarjoihin kuitenkin välittömästi voitettuaan Kolmosen lohkonsa parin pisteen erolla tiukan vastuksen antaneeseen paikalliskilpailija FC Blackbirdiin nähden. Jo edelliskaudelle odotetut JJK:n ja FC Vaajakosken paikallisväännöt tekevät näin viimein paluun.

Kettupaidat raapineet vieraista neljä pistettä

JJK:n kausi alkoi voitokkaasti, kun joukkue haki pisteet Vaasasta VIFK:n vieraana lukemin 2-4. Avausjaksolla jyväskyläläiset olivat terävästi liikenteessä puhkoen vaasalaisten puolustusta milloin mistäkin. Robin Saastamoisen kahdella ja Joonas Madetojan yhdellä tehdyllä maalilla taukojohto olikin vierailijoille jo 0-3. Toisella puoliajalla JJK:n pakka sekosi hetkellisesti vaihtojen ja IFK:n antaman paineistuksen myötä. Kotijoukkue nousi nopeasti jo maalin päähän, mutta lopullisen niitin vaasalaisten arkkuun naulasi Saastamoinen hattutempun varmistaneella rankkariosumallaan.

Kauden toisessa pelissään kettunutut vierailivat Oulussa viime sunnuntaina. Joukkueen oli tyytyminen pistejakoon 1-1 Oulun Luistinseuraa vastaan, vaikka pallollista peliä hallinneilla vierailijoilla oli eväät voittoonkin saakka. JJK:n tasoitusosumasta vastasi toisella puoliskolla Rasmus Ervasti.

Robin Saastamoinen – maalivainu tallella myös Kakkosessa

Suuresta suosiosta sekä JJK:n joukkueen sisällä että kannattajien keskuudessa nauttiva Saastamoinen teki vastustajan verkkoon viime kaudella Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa 19 osumaa, joilla hän jakoi sarjan maalipörssin kärkitilan. Hiljattain 27 vuotta täyttänyt isokokoinen hyökkääjä kärkkyi maaleja ennen Jyväskylään siirtymistään Lahden suunnalla, jossa hänelle kirjattiin myös muutama Veikkausliigaottelu. JJK-kipparin maaleja kettupaidat tarvitsevat myös Kakkosessa .

Kokeneinta osastoa JJK:ssa edustaa joukkueen nousut ja laskut nähnyt Mikko Manninen, jolle alkanut kausi on jo kymmenes peräkkäinen kettunutussa. 35-vuotias laitapelaaja oli nuoruudessaan palloilulajien monilahjakkuus ja on ollut voittamassa Suomen väreissä esimerkiksi nuorten salibandyn maailmanmestaruutta. Lajiksi vakiintui Korpilahden Martista lähtöisin olevan Mannisen osalta kuitenkin jalkapallo, jossa pääsarjapelejä on koossa reilut 250 JJK:n, Valkeakosken Hakan ja TPS:n väreissä.

JJK:n päävalmentajana toimii Basam Elfadl, joka on ollut mukana organisaatiossa jo vuodesta 2013 saakka valmentaen aluksi eri juniorijoukkueita. Ensimmäinen kausi edustuksen vetovastuussa 2019 tuotti tavoitellun tuloksen eli sarjanousun, ja jatkosopimus Elfadlin kanssa syntyi välittömästi viime kauden päätyttyä.

JJK-pakkaan muutama kova paluumuuttaja

Koppeja viime kaudella Ykkösessä AC Kajaanin joukkueessa poiminut Aati Riihimäki teki paluun JJK:n riveihin ja on lähtökohtaisesti seuran ykkösvaihtoehto maalin suulle tämän kesän peleissä. Puolustukseen mukaan joukkue sai tutun vahvistuksen, kun kettujen väreissä niin Veikkausliigaa kuin Ykköstäkin pelannut Severi Vielma liittyi mukaan ryhmään. Viime kausi päättyi keskuspuolustajalta epäonnisesti, sillä EIF:ssä alkanut kesä katkesi polvivammaan heti ensimmäisessä sarjaottelussa.

Keskikentän avainrooleihin JJK:hon palasivat Ville Kirvesoja ja Tuomas Koppelomäki. 23-vuotias Kirvesoja lukeutui parina edellisenä vuotena Mikkelin Pallokissojen tärkeimpiin pelaajiin. Koppelomäen osalta viime kesä jäi väliin loukkaantumisten vuoksi, mutta vasenjalkainen hyökkäävä keskikenttäpeluri on myös viimeisimpänä seuranaan edustanut MiPK:iä. Kolmas tulija samasta eteläsavolaisesta Kakkosen joukkueesta on vasemman laitapuolustajan paikalla viihtyvä Jonne Porkka.

Värikkäistä tempauksistaan tunnettu Joni Vesalainen on ollut mukana monessa lajissa ja joukkueessa, ja teki paluun myynti- ja markkinointitehtäviin tälle kaudelle kettuorganisaatioon.

Vuosi 2005 muistetaan FCV:n voitoista

FC Vaajakoski on pelannut Kakkosta JJK:n kanssa yhtä aikaa aiemmin 2000- luvun alkupuoliskolla kolmen kauden verran. Ketturyhmä sijoittui joka kerta sarjataulukossa vaajakoskelaisten edelle, mutta hienojakin hetkiä punavalkoisten matkaan on tarttunut. Vuonna 2005 FCV vei nimiinsä molemmat keskinäiset kohtaamiset. Elokuun alussa 15 vuotta sitten Vaajakoski kävi ryöstämässä pisteet Harjulta maalein 1-2. Kotijoukkeelta Antti Tolvanen maalasi heti kamppailun alussa, mutta myöhemmin avauspuoliskolla FCV:ltä osuneet Karlstedt ja Kalle Kautto, sekä maaliton toinen jakso takasivat makoisan vierasvoiton. Samalla kaudella JJK oli kaatunut jo aiemmin kotinurmella samoin lukemin.

Joukkueiden viimeisimmässä ketturintojen isännöimässä Kakkosen sarjapelissä vuonna 2006 JJK osoittautui paremmaksi numeroin 2-0, kun verkon perukoille asti pallon saivat laitettua Miikka Järvenpää ja Janne Järvinen. 2003 JJK nollasi punapaidat kotiottelussaan 4-0.

Joukkueet ottelivat tämävuotisella talvikaudella harjoituskamppailun Vehkahallissa, jossa päädyttiin tasatulokseen 1-1. Peetu Lintinen siirsi avauspuolikkaalla vaajakoskelaiset johtoon rangaistuspotkusta, mutta jälkimmäisellä nelivitosella Saastamoinen tasoitti pelin Kirvesojan tarjoilemasta vaparista.

JBK kaatui Vaajakosken auringon alla

Hieno voitto ja hieno ilta! JBK kaatui Matias Sarlinin hattutempulla 3-1!

JBK aloitti ottelun vahvasti ja piti palloa, mutta FC Vaajakoski toipui ja käytti paikkansa tehokkaasti. Muutama loukkaantuminen ensimmäisellä jaksolla vaikeutti vierailijoiden peliä, mutta myös FCV:n Tomi Karlstedt joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia.

Matias Sarlin vei kotijoukkueen johtoon 13. minuutilla tyylikkäällä puskulla. Toinen osuma nähtiin juuri ennen taukoa, kun Lari Liukkonen vapautti Sarlinin läpisyötöllä. Varma viimeistely tolpan juureen.

Kolmas osuma oli komea sommitelma, kun kentälle vaihdettu Kimmo Huisman nosti pallon Sarlinille maalin eteen, josta hyökkääjä ei erehtynyt.

JBK:n Jonas Emet onnistui vielä kaventamaan ottelun loppuminuuteilla. FCV:n peli oli ehjää ja puolustuksessa Santtu Laaksonen johti peliä upeasti.

”Selätettiin hienosti vaikea alku tänään. Vastustaja pysyi poissa maalipaikoilta alun ja lopun viisiminuuttisia lukuunottamatta. Pelissä näkyy ajoittain hienoja elementtejä, joiden määrää pyritään vielä jatkossa lisäämään. Tänään olimme vahva joukkue henkisellä tasolla ja kentällä jokainen pelaaja täytti roolinsa. Tästä on mainio jatkaa kohti ensi viikon derbyä.” -Sami Okkonen

Ensimmäistä kotivoittoa tavoittelemaan

FC Vaajakoski – Jakobstads Bollklubb La 27.6.2020 klo 17.00 Vaajakoski

Lauantai on FCV:n kohdalla jälleen pelipäivä. Voittosarake saatiin korkattua auki puolisentoista viikkoa sitten heti kauden ensimmäisessä vierasottelussa ja nyt lähdetään hakemaan jatkoa tälle kotikentällä. Haaste on kuitenkin kova, sillä Vaajakosken jalkapallopyhättöön vierailulle asteleva pietarsaarelainen JBK kuuluu Kakkosen C-lohkon ennakkosuosikkeihin.

Peli kehittyi muutamassa päivässä

Pettymykseen päättynyt sarja-avaus kotona onnistuttiin kuittaamaan nopealla aikataululla, kun vain neljä vuorokautta myöhemmin FC Vaajakoski pääsi juhlimaan kauden avausvoittoaan Vaasassa. Punapaitojen esityksessä alkoi ilmetä tuttuja elementtejä vahvaan viime kauden loppupuoliskoon nähden. FC Kiisto joutui taipumaan kotistadionillaan selkeään 0-3 -häviöön.

Vaajakoskelaisille tyypillinen nopea ja juoksuvoimainen vastahyökkäyspelaaminen oli suuressa roolissa kauden ensimmäisessä voitto-ottelussa. Myös keskikenttä tiivistyi huomattavasti kauden startista, jonka tuloksena vastustaja saatiin riisuttua aseista pallollisen pelin osalta. Johtoasemassa FCV pelasi kylmäpäisesti, eikä Kiistolle annettu varsinkaan jälkimmäisellä puoliajalla minkäänlaisia mahdollisuuksia. Lopussa vaihdot toivat tuoretta energiaa kentälle ja päävalmentaja Sami Okkonen olikin erityisen tyytyväinen vaihtomiesten panokseen.

Kapteeni Santtu Laaksonen on uurastanut kauden ensimmäiset kamppailut puolustuslinjan tukena keräten molemmissa otteluissa täydet peliminuutit.

”Kauden avauspeli oli tietysti pettymys, kun tappio tuli, mutta saatiin rivit hyvin kasattua ja parannettua omaa peliä ja haettiin Vaasasta kolme pistettä ehjällä ysikymppisellä. Lauantaina on astetta kovempi joukkue vastassa, mutta meillä on hyvä henki joukkueessa ja usko on kova, että pisteet jää Vaajakoskelle.” – Santtu Laaksonen

Uudet nuoret pelaajat ovat esittäneet parissa ensimmäisessä ottelussa lupauksia herättäviä otteita ja tuovat mukavaa kilpailua kokoonpanon suhteen. Ville Viljala on ollut avausotteluissa maalinsuulla mies paikallaan. Vaasassa torjuja esitti pelin alkuun paraatipelastuksen, joka saattoi olla elintärkeä ottelun kulun kannalta. Jos Kiisto olisi saanut tilanteesta vapauttavan kauden avausosumansa, olisi pelistä voinut vaajakoskelaisten osalta muodostua huomattavasti hankalampi.

Hyökkäysosasto sai maalihanat auki

FCV:n kauden ensimmäiset maalit merkattiin hyökkäyspään triolle, kun FC Kiiston vieraana maalin mieheen viimeistelivät Valtteri Lohi, Matias Sarlin ja Peetu Lintinen.

Tämän vuoden avausosuman joukkueelle sai kunnian iskeä V. Lohi ottelun 13. minuutilla. Saku Leppäsen tarjoilu tavoitti puolustuslinjan taakse juoksevan hyökkääjän, joka sijoitti pallon varmasti maaliin. Punaiset kasvattivat johtoaan pukukoppimaalilla ensimmäisen puoliajan viimeisillä sekunneilla. Erinomaisen pelin pelannut Kimmo Huisman keskitti ja

Sarlin laittoi päällä sisään uransa ensimmäisen Kakkosen ja FCV-paidassa virallisissa peleissä tehdyn osuman.

Loppunumerot 0-3 syntyivät viimeminuuteilla Ali Talebin taisteltua maalivahdin eteensä torjuman pallon Lintiselle. Joukkueen edelliskauden maalikuningas ei erehtynyt paikassaan, vaan kirjautti ensimmäisen merkinnän myös tämän vuoden maalisarakkeeseensa.

Kooste vaajakoskelaisten avausvoitosta. FC Kiisto – FC Vaajakoski

Viime kaudella JBK juuri FCV:n edellä

Jakobstads Bollklubb eli kotoisammin JBK on perustettu vuonna 1944. Parhaimmillaan seura on pelannut Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, jolla kausia on kertynyt yhteensä 26. Tällä vuosituhannella joukkue on nähty pääasiassa Kakkosessa lukuunottamatta paria lyhyttä visiittiä Kolmoseen. Alkanut kausi on pietarsaarelaisten osalta neljäs peräkkäinen Kakkosen tasolla.

Viime kaudella JBK ylsi C-lohkossa jatkosarjaan asti, jossa se kuitenkin hävisi kaikki kolme otteluaan sijoittuen lopulta neljänneksi. Viidennen tilan napannut FC Vaajakoski jäi joukkueesta vain kolmen pisteen päähän.

Pietarsaarelaisia veikkailtu kärkikahinoihin

JBK lukeutuu ennalta arvioiden tämävuotisen pohjoislohkon kärkijoukkueisiin. Ensimmäisissä otteluissa joukkueen kokoonpano on elänyt runsaasti johtuen useista Ykkösen Jarosta mukana olleista pelureista. Kausi käynnistyi Joensuussa maalittomalla tasatuloksella Jipon vieraana. Kotijoukkue oli niskan päällä, mutta Pietarsaaren kaupungin ykkösjoukkueesta lainalla ollut maalivahti Topi Valtonen peitti isäntien pahimmat lähentelyt.

Kotiavauksessaan JBK onnistui avaamaan myös kesän voittotilinsä, kun OLS kaatui ensimmäisen puoliajan maalien myötä 3-1. FF Jaron lainavahvistus Jim Myrevik onnistui maalinteossa kaksi kertaa ja yhden osuman mustavalkoiselle kotijoukkueelle tekaisi hyökkääjä Rasmus Korkea-aho.

JBK:lle pari kovaa vahvistusta

Pietarsaarelaisjengi sai keskikentälle todella nimekkään vahvistuksen, kun Veikkausliigan jaetun maalikunkuudenkin nimiinsä 2014 poiminut Jonas Emet liittyi mukaan ryhmään Jarosta. Samasta joukkueesta puolustuksen tueksi tuli myös vuonna 1986 syntynyt serbialainen toppari Pavle Milosavljevic. Puolustajan papereista löytyy suomenmestaruus kaudelta 2015 SJK:n väreistä miehen toimiessa tuolloin seinäjokelaisten kapteenina.

Milosavljevic on lisäksi mukana JBK:n valmennuksessa. Päävalmentajan roolia hoitelee Jimmy Wargh, jolla on takanaan vankka pelaajatausta Jaron riveistä aina Veikkausliigaa myöten ja pelaajauran jälkeen hän toimi myös Jaron myyntipäällikkönä.

Tärkeä jatkaja joukkueessa on kesällä 2019 komeat 14 maalia paukuttanut 24-vuotias laitahyökkääjä Kevin Larsson. Suurin menetys JBK:lle on ollut viime kaudella Kakkosen kovimpiin maalintekijöihin lukeutuneen yhdysvaltalaisen Wilterlynd Inalienin poistuminen Jaron riveihin.

Vaikea vastustaja FC Vaajakoskelle

Viime kesänä JBK oli ainoa joukkue, joka onnistui voittamaan FCV:n molemmissa keskinäisissä peleissä. Ensimmäinen kohtaaminen toukokuisessa myrskysäässä Pietarsaaren länsikentällä oli vaajakoskelaisille erityisen murheellinen. Vierasjoukkueen puolustaminen ei toiminut lainkaan ja isäntäjoukkue määräsi tahdin heti alusta alkaen. Pelin jälkeen tulostaululla näkyivät murskalukemat 7-1. Lohtumaalin Vaajakoskelle laukoi toisella puoliskolla tälle kaudelle Tampere Unitediin siirtynyt Panu Väliaho.

Syyspuoliskon avanneessa kotipelissään heinäkuussa FCV:llä oli omat mahdollisuutensa JBK:n vieraillessa Keski-Suomessa. Punapaidat eivät kuitenkaan kyenneet hyödyntämään tilaisuuksiaan, kun avauspuolikkaalla esimerkiksi Samu Suoraniemen rangaistuspotku karkasi taivaan tuuliin. Jälkimmäisellä nelivitosella pietarsaarelaisryhmä osoittautui tehokkaaksi ja latoi kolme osumaa kotijoukkueen reppuun pelin päättyessä näin vierasvoittoon 0-3. JBK:n tehomiehiä keskinäisissä Vaajakoskea vastaan olivat Inalien ja Larsson sekä Jarosta lainalla joukkueessa käväisseet Severi Kähkönen ja guyanalainen Walter Moore, joista kukin teki kaksi maalia FCV:n verkkoon.

FCV ja JBK ottelivat keskinäisiä pelejä Kakkosessa myös kausilla 2009-2011. Vaajakosken edellinen voitto pietarsaarelaisista löytyy kymmenen vuoden takaa, kun kesäkuussa 2010 Jukka Kososen tekemällä maalilla JBK kukistettiin kotinurmella 1-0. Erikoinen yhteensattuma on, että joukkueet ovat päätyneet sarjataulukossa neljän yhteisen kauden aikana joka kerta peräkkäisille sijoituksille.