Kausi 2009-2010 käynnissä

SM-karsinta 7.11. Monitoimitalo Jyväskylä

SM-karsintaturnaus Savo-Karjalan lohkon osalta pelattiin Monitoimitalolla, jossa joukkueemme toimi vastuujoukkueena. Eli kotipelit pelasimme itsellemme täysin oudossa salissa.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui paikkallisvastustajamme Happee. Happee hankkiutui reilussa 8 minuutissa 3-0 johtoon. Noin minuutti tuosta, Ilari kavensi 3-1. Erän lopulla molemmat joukkeet tekivät vielä yhdet maalit, joten erätauolle 4-1 Happeen johtaessa. Toisessa erässä Happee ehti tehdä kaksi maalia 6-1 tilanteeseen, ennen kuin saimme maalin aikaiseksi hieman ennen erän loppua Tommin toimesta. Kolmas erä mentiinkin sitten kahdella kentällisellä ja saimmekin kaksi maalia aikaiseksi,mutta valitettavasti lopputulos oli 6-5 Happeen hyväksi.

Happee – FCV 6-5 (4-2, 2-1, 0-2).

Tehoilla: Aki 0+1, Toni 1+0, Matias 1+1, Tommi 1+1, Emppu 0+1, Joppe 1+0, Ilari 1+1

Toisessa karsinnan pelissä Josba voitti Coach Teamin 7-3.

Meidän seuraavassa pelissä vastaan asettui kyseinen Coach Team, kotipaikka Juuka.

Peli käynnistyi hienosti ja varsinkin Jirin useiden paraatitorjuntojen ansiosta pystyimme olemaan ns. niskan päällä. Ensimmäinen erä meni hienosti ja johdimme 3-0 Matiaksen, Vavan ja Tommin maaleilla. Toisessa erässä vauhtimme hyytyi ainakin maalinteon osalta. Jiri edelleen piti meitä pystyssä ja kun Matias pääsi tekemään yhden maalin, olimme kahden erän jälkeen jo turvallisen tuntuisessa 4-0 johdossa. Kolmannessa erässä Coach Team kavensi ensin 4-1:een. Siirryimme jälleen 5-1 johtoon jonka vastustaja kuittasi melkein saman tien. Ja sitten alkoikin trilleri, kun vastustaja otti maalivahdin pois ja myllytti kuudella. 4-1 tilanteen jälkeen vastustaja teki kolme maalia alle puolentoista minuutin. Siinä vaiheessa valmentajalla tykytti ja lujaa. Onneksi kestimme loppuun asti ja kuittasimme voiton 5-4. Mutta liian jännäksi se meni!

FCV – Coach Team 5-4 (3-0, 1-0, 1-4)

Tehoilla: Toni 0+1, Matias 2+0, Eino 0+1, Tommi 2+0, Emppu 0+1, Vava 1+0, Ilari 0+1

Seuraavassa pelissä toiveitamme pääsystä SM-sarjaan piti yllä Josba, joka voitti Happeen 6-4.

Kolmannessa ja viimeisessä pelissämme vastaan asettui Josba, joka oli jo varmistanut pääsyn SM-sarjaan. Me tarvitsimme voittoa, jotta toivo pääsystä pysyisi hengissä.

Josba aloitti erittäin passiivisesti ja palin alku oli meidän hallintaamme sen ansiosta. Pystyimme myös hyödyntämään sen ja tekemään kaksi maalia (Toni), joten ensimmäisen erän jälkeen johdimme 2-0. Toisessa erässä Josbakin aktivoitui ja peli alkoi näyttämään todellisen luonteensa. Erittäin hyvällä prosentilla viimeistellyt Josba ryhtyi kirimään etumatkaamme kiinni, mutta heidän kolmesta maalista huolimatta johdimme toisen erän jälkeen 5-3. Toisessa erässä Toni viimeisteli aidon hattutemppunsa kolmannella osumallaan. Kolmannessa erässä sitten Josba näytti miksi se oli mukana karsinnassa. 11 minuutissa Josba latoi 5 maalia meidän kahta maalia vastaan, ja tuli rinnalle ja meni ohi.

Josba – FCV 8-6 (0-2, 3-2, 5-2)

Tehoilla: Toni 4+0, Matias 1+0, Eino 0+2, Tommi 0+2, Emppu 1+0 ja Ilari 0+1

Karsinnan viimeisessä pelissä Coach Team vielä ”yllätti” Happeen voittamalla 6-3. Näin voitto Josbasta olisi vienyt meidät SM-sarjaan, mutta…

Nyt suuntaamme katseemme hyvien pelien jälkeen kohti aluesarjaa, joka alkanee jo marraskuun aikana. Tästä tiedotetaan kunhan aikataulut tulevat tietoon…

Kiitos pojille ja toimitsijatehtävissä olleille hyvästä turnauksesta!

Toinen SM-alkusarjan turnaus on pelattu Killerillä. Ensimmäinen peli ja vastassa oli Varkauden Tarmo, joka taipui hyvän ensimmäisen erän ansiosta 5-3. Toisessa ja kolmannessa erässä maalinteko hyytyi osittain Varkauden maalivahdin torjuntojen ansiosta. Mutta asenne pysyi hyvänä koko pelin ja hallinta on suurimman osan ajasta joukkueellamme. Peli oli kentällisten muutoksista huolimatta hyvää ja siksi koko joukkueelle voidaan antaa arvosanaksi 8+.

Viisikkopelaaminen toimi paikka paikoin hyvin. Jotkut pelaajat joutuivat itselleen ehkä hieman oudompiin pelipaikkoihin mutta täyttivät paikkansa varsin mallikkaasti.

Peli siis päättyi 5-3 (4-1,1-1,0-1).

Tehoilla Joppe 1+0, Lasse K. 0+1, Aki 0+2, Emppu 1+0, Joona 1+0, Toni 0+1,Miska 1+0, Jomppa 0+1 ja Eino 1+0

Toinen ja päivän viimeinen peli oli Siilinjärveläistä Rökäletappiota vastaan. Pelissä oli panosta, koska aiemmin Leppä oli hävinnyt Varkaudelle, joten meillä oli omissa käsissä mahdollisuus päästä aluueelliseen SM-karsintaan. Sen korostaminen ei kuitenkaan saanut mitään paniikinomaista aikaiseksi joukkueessa.

Peli oli aika hyvin hallinnassa koko ajan, vaikka vastustaja pääsikin rokottamaan aina silloin tällöin isokokoisten pelaajien toimesta ja tekemään maaleja. Jokainen kentällinen teki töitä karsintaan pääsyn puolesta ja se onneksi näkyi myös tehdyissä maaleissa. Ottelun päätyttyä jäimme jännämään päivän viimeisen pelin Happee-Leppä tulosta, jossa Lepän tappio tai tasapeli tarkoittaisi paikkaa alueellisessa SM-karsinnassa.

Oma pelimme päättyi maali-iloitelun jälkeen 14-5 (3-1, 6-3, 5-1).

Tehoilla Miska 1+0, Jomppa 1+1, Emppu 2+1, Matias 1+2, Joni 3+1, Joona 0+2, Joppe 1+1, Tommi 2+1, Aki 2+1, Ilari 0+1, Vava 1+0. Virallisissa pöytäkirjoissa Akin rankkari on merkitty Empulle, mutta tässä se on korjattu.

Myöhemmin saimme tiedon Akin kautta, että Happee oli voittanut Lepän, joten lopullinen epävirallinen sarjataulukko on:

Happee 10p

FCV 7p

VarTa 6p

Leppä 5p

KSS 2p

Rökäletappio 0p

Eli menemme alueelliseen SM-karsintaan, joka pelataan marrakuun alussa. HIENOA POJAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kauden ensimmäinen turnaus on takana, kun joukkueemme palasi 4.10.pelatusta Varkauden turnauksesta ja saalis oli hyvä.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Leppäveden Leppä, jolle olimme avoimien ovien harjoituspelissä hävinneet 11-17. Avoimet ovet siis olivat molempien joukkueiden puolustuksilla maalien määrästä päätellen. Nyt varsinaisessa sarjapelissä peli oli luonteeltaan aivan toisenlainen. Peli oli tasaista vääntöä koko ajan kuten lopputuloskin sitten kertoo. Parasta oli asenne, jolla kolmannessa pystyttiin pitämään peli kasassa ja varmistettua kauden ensimmäinen piste. Lisäksi jäähyjä ei tullut yhtään ja vaihdotkin pysyivät kasassa.

Leppä – FCV 6 – 6 (2-2,1-2,3,-2)

Tehoilla pelaajista Matias 1+1, Eemil 1+1, Vava 2+0, Ilari 2+0, Miska 0+2, Joni 0+1

Toinen peli oli KSS:ää vastaan, josta ei ollut mitään ennakkoaavistustakaan joten jännittävä peli siten tiedossa. Tämänkin noudatti samaan tiukan pelin kaavaa, kuin Leppääkin vastaan. Erona kuitenkin se, että kahden erän jälkeen KSS johti 2-4. Tässä vaiheessa joukkue otti itseään ilmeisesti niskasta kiinni, koska viimeinen erä meni meille 4-1. Mukavaa oli seurata viisikkojen pelaamista ja varsinkin se, että usein puolustamassa oli neljäkin punaista, jolloin se pää toimi hienosti. Lisäksi pitänee mainita Ilarin rankkari, jonka katsominen oli nautittavaa. Ensimmäinen voittokin kolahti plakkariin!!!

FCV – KSS 6 – 5 (1-2,1-2,4-1)

Tehoilla: Miska 1+0, Aki 1+0, Ilari 2+0, Vava 1+1, Lasse K 0+1, Joona 1+0, Toni 0+1

Turneen viimeinen peli oli Happeeta vastaan ja tässä oli vähän sama asetelma kuin Leppä pelissä. Eli harjoitusottelussa olimme hävinneet ja revanssia lähdettiin hakemaan. Toisin kuitenkin kävi. Ensimmäisen erän jälkeen johdimme 2-1 ja toisessakin erässä pistimme vielä kampoihin, mutta valitettavasti kolmannessa erässä peli repesi. Osittain tuohon voi olla syynä Empun loukkaantuminen ja sen johdosta kentällisten muutokset rasittivat pakkeja aika lailla. Ja muutoinkin varmaan alkoi jo monella jalka painamaan. Positiivista oli kuitenkin se, että asenne pysyi hyvänä pelin loppuun asti hyvänä.

FCV – Happee 2-14 (2-1,0-4,0-9)

Tehoilla: Matias 1+0, Eino 0+1, Tommi 1+0

Nyt on kolme viikkoa aikaa hioa kuvioita ja sitten 25.10 kohdataan Killerillä Varkauden Tarmo ja Rökäletappio.

Kiitos pojille hienoista peleistä ja Petelle avusta. Myös Anssille kiitos tasaisesta kyydistä perille asti.