Tomppa pelasti pisteen

FCV – VIFK 2-2 (1-1)

FCV:n ja Vaasan IFK:n ottelussa päädyttiin lopulta pistejakoon. Ottelu oli etenkin ensimmäisellä puoliajalla täysin kotijoukkueen hallinnassa, mutta vierailijat pääsivät kuitenkin iskemään ensimmäisenä. VIFK pääsi vastahyökkäykseen, ja Jere Keskisen estelyistä huolimatta vaasalaiset saivat laukauksen aikaiseksi. Maalivahti Teemu Holopainen onnistui torjumaan pallon, mutta torjunnasta pallo suuntautui suoraan Tomislav Krstevskille, jonka oli helppo laittaa kuula verkkoon. VIFK siirtyi siis hieman yllättävään vierasjohtoon jo kuuden minuutin kohdalla.

FCV jatkoi takaiskusta huolimatta pyöritystä vaasalaisten maalilla. Etenkin Jere Keskinen pelasi pirteästi ja väläytteli ajoittain hyvää tekniikkaansa. Nuori mies oli tehdä myös todella komean osuman puskettuaan Niko Leppäsen vapaapotkusta pallon ylärimaan.

Peräti viisitoista kulmapotkua pelissä saanut FCV teki tasoitusmaalin juurikin kulmasta. 18 minuutin pelin jälkeen Gini Leppäsen antaman kulmurin puski sisään kapteeni Aapo Autio, joka ponnisti puolustajia korkeammalle, ja iski näin päällään tärkeän tasoituksen.

Puoliajan loppu meni kotijoukkueen täydellisessä hallinnassa, mutta harmillisesti lisämaaleja ei nähty. Paikkoja oli useampaankin maaliin, mutta ylärimaa ja tolppaa lähemmäksi ei vain päästy.

Puoliajan jälkeen nähtiin yllättävän aneeminen vaajakoskelaisryhmä. Ensimmäisen jakson hyvä vire ja kova painostus tuntui olevan täysin kadonnut, vaikkakin pallo pysytteli enimmäkseen punapaitojen hallussa. Kotiyleisö ei saanut juurikaan aihetta innostua, tosin VIFK:n Tobias Utriaisen toinen keltainen kortti, ja myöhemmin bussikuskin poistaminen vaihtoalueelta innostivatkin katsojia pitämään pientä ääntä.

Vaasalaisten jouduttua pelaamaan yhden miehen alivoimalla ote siirtyi entistä enemmän FCV:lle, ja hyökkäyksiä vyörytettiin maalia kohti. Aina yhtä tehokkaalle Tomppa Karlstedtille ei saatu pelattua juurikaan palloja, eivätkä muutkaan onnistuneet. Hyökkäykset johtivat lähes aina kulmapotkuihin, joista olisi pitänyt iskeä enemmänkin maaleja. VIFK:llakin oli muutama loistopaikka, mutta ne selvitettiin.

FCV:n kulmapotkun jälkeen vierasjoukkue pääsi vastahyökkäykseen, ja Robin Nordlund haastoi hyvin Kerkko Huhtasen. Nordlund pääsi pienen harhautuksen jälkeen kohtalaiseen vetopaikkaan, ja laukoi pallon todella hienolla kudilla suoraan etuyläpesään. Yleisö hämmentyi, sillä FCV:n lukuisten tilanteiden jälkeen maali toiseen päähän oli suuri yllätys.

Vaajakoskelaisten pelastaja oli tälläkin kertaa tuttu mies. Tomi Karlstedt.

Ehkäpä ainoa paikka koko ottelussa Tompalle, eikä maalitykki erehtynyt tälläkään kertaa. Pallo pomppi nopeasti ja hieman yllättävästi syötön jälkeen Tompalle kuudentoista rajan tuntumaan, eikä mies empinyt hetkeäkään. Pallo alakulmaan kun taulussa oli 89 minuuttia.

FCV:llä oli ottelussa kaikki mahdollisuudet voittoon, mutta tänään viimeistely ontui. Voitto olisi ollut maukas etenkin nyt, kun Santa Claus jäi Kajaanissa tasapeliin. Alapuolella TP-47 hengittää jo tiukasti niskaan, eikä eroa ole kuin kolme pistettä. Torniolaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

FCV jatkaa pelejään jo lauantaina vierasottelulla Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan.

Pöytäkirja

FCV TV:n raportti nähtävillä perjantaina.