Till Jakobstad

JBK – FCV Pietarsaaressa klo 14.00

Viime pelissä hienosti peliään parantanut FCV suuntaa seuraavaksi Pietarsaareen. Sarjataulukon häntäpäähän juuttuneella JBK:lla on edessään tärkeä kotiottelu, sillä joukkue kaipaa pisteitä todella kovasti. Perinteikäs, jo vuonna 1944 perustettu pietarsaarelaisseura ei varmasti halua pudota sarjatasoa alemmas, sillä kaupungin kakkosjoukkue JBK on pelannutk kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla yhtäjaksoisesti jo viime vuosituhannen lopulta. Tällä kaudella seura on kuitenkin valahtanut jo kolmanneksi viimeiseksi, joka tietäisi sarjapaikkaa kolmosdivisioonasta ensi kaudeksi.

FCV ja JBK kohtasivat tällä kaudella jo kertaalleen Vaajakoskella. FCV voitti kesäkuussa pelatun ottelun tiukasti maalein 1-0, mutta sarjatilanteesta huolimatta vaajakoskelaiset lähtevät otteluun hienoisena altavastaajana. FCV joutuu otteluun rajusti vajaamiehisenä, sillä poissa ovat viime ottelussa loistanut laituri Jere Keskinen (kuume), keskikentän moottori Gini Leppänen (henk. koht. syyt), huikean SJK-pelin pelannut hyökkääjä Jouni Juntunen (akillesjänne), sekä maalitykki Tomppa Karlstedt ja toppari Aapo Autio, jotka huilaavat korttitilin täytyttyä. Lisäksi poissa ovat pitkäaikaispotilaat Kiiveri, Dahir ja Huisman.

FCV:n laajasta materiaalista huolimatta Pietarsaaren reissulle ei saada mukaan juurikaan vaihtopelaajia. Siltikin materiaali on edelleen laadukasta, ja nappisuorituksella vierasvoitto on täysin mahdollinen. Tasapeliin voitaisiin olla kuitenkin olosuhteet huomioonottaen tyytyväisiä, sillä normaali avauskokoonpano on muuttunut todella paljon. Kalle Kauton henkilökohtainen virtuositeetti, ja Jukka Kososen viimeistelytaito tuovat kaikesta huolimatta FCV:lle sauman iskeä tarvittavat osumat. Puolustuspäästäkin löytyy edelleen todella paljon kokemusta ja osaamista, joten olisi turhaa lähteä nöyristellen matkaan. JBK – FCV lauantaina klo 14.00 Pietarsaaressa!