Tasan taas

Kajaanin Haka – FC Vaajakoski 1-1 (1-0)

FCV pelasi jälleen tasapelin, ja tälläkin kertaa päädyttiin pistejakoon 1-1 -lukemin. Ottelun alku oli jälleen kerran varsin synkkä, kun FCV:n virheestä vihellettiin vaihteeksi rankkari. Rangaistuspotku oli jo yhdeksäs FCV:tä vastaan vihelletty pilkku tällä kaudella, ja etenkin Juha Veijonen on kunnostautunut tässä tilastossa, sillä mies rikkoi jo viidennen kerran rankkarin arvoisesti. Kajaanin Hakan Teimuraz Varduashvili ei erehtynyt, ja taulua korjattiin jo neljännen peliminuutin kohdalla.

FCV kokeili ottelussa hieman uusia kuvioita, kun keskikentällä koko kauden puuhaillut Gini Leppänen siirtyi Aapo Aution vierelle toppariksi. Keskikentällä Kalle Kauton kaverina debytoi Otto Piili, jonka esitykseen valmennusporras oli tyytyväinen. Piili myös syötti FCV ainokaisen.

Vierasjoukkue sai toisen puoliajan alkuun hyvän vireen päälle, ja paikkojakin pystyttiin luomaan. Jouni Juntunen pääsi muutaman kerran puolittaiseen läpiajoon, mutta niistä ei vielä pystytty toimittamaan palloa maaliin. Juntusen kaaduttua myös rankkari olisi ollut mahdollinen, mutta tällä kertaa ottelun erotuomari Anton Mustonen jätti viheltämättä.

FCV:n tasoitus nähtiin ajassa 56 minuuttia, kun maaliruisku Tomppa Karlstedt viimeisteli osuman kauniin kuvion päätteeksi. Hyvä ja aktiivinen kajaanilaisyleisö ei saanut nauttia useammista osumista, joten putoamistaistelua käyvä Haka päätyi näin pistejakoon sarjapaikkansa suurella todennäköisyydellä pitävän FCV:n kanssa.

Sarjatilanne käy loppukautta kohden entistä mielenkiintoisemmaksi. FCV tuntuu pysyttelevän keskikastissa, mutta kärjessä saattaa tapahtua muutoksia. Lähes koko kauden ykköstilalla keikkuneet lappalaiset ovat hävinneet jo peräti kolme ottelua putkeen, ja kakkostilalla kärkkyvä ”paikallisvastustaja” TP-47 Torniosta lähestyy uhkaavasti. Piste-eroa on enää kolme pistettä, joten kaikki on jälleen mahdollista.

Häntäpäässä FC Korsholm on jo varmistanut pelaavansa Kolmosta jälleen ensi kaudella, ja Kajaanin Hakan tilanne toiseksi viimeisenä on hyvin ankea. Kolmanneksi viimeinen JBK otti elintärkeän vierasvoiton FC Blackbirdista, ja nousi näin kahteenkymmeneen pisteeseen. Sarjan yhdestoista, FC OPA otti pataansa oikein kunnolla, ja hävisi Vasa IFK:lle lukemin 5-0. Kymmenentenä väijyvä jyväskyläläinen FC Blackbird ei sekään ole vielä kuivilla, sillä varmaan tippumiseen on matkaa vain neljä pistettä.

FCV jatkaa kauttaan kotiottelulla tasapisteissä olevaa Kokkolan GBK:ta vastaan torstaina klo 18. Tervetuloa!