Taistelupiste Pietarsaaressa

JBK – FCV 2-2 (1-1)

FCV taisteli tasapelipisteen raihnaisella ryhmällään. Rankasti kaventunut rosteri lähti vain yhden vaihtomiehen ja varamaalivahdin turvin reissulleen kohti Pietarsaarta, ja tekonurmialusta vaati jälleen muutaman lisäuhrin. Hyökkääjä Jukka Kosonen pyöräytteli nilkkansa ympäri heti ottelun alussa, ja Simo Ihalainen vaihdettiin kentälle 25. minuutilla. Jussi Kuorttikin onnistui telomaan itseään. Kuortti kaatui kohtalokkaasti ranteensa päälle, ja ranne ilmeisesti murtui tuossa rytäkässä. Myöhemmin mies loukkasi vielä nilkkansa, ja varamaalivahtina matkaan lähtenyt Teemu Holopainen joutui debytoimaan kenttäpelaajan roolissa. Temppeli hankkikin itselleen yhden keltaisen kortin, ja onnistui jopa järjestelemään Kalle Kautolle maalintekopaikan.

Loukkaantumisista huolimatta FCV sai otteluun hyvän alun, ja peli lähtikin liikkeelle vierasjoukkueen hallitessa. Myös muutamia paikkoja saatiin aikaan, kuin myös vapaapotkutilanteesta kehitelty maali, joka kuitenkin liputettiin paitsiona. FCV:n valmennuksella oli tilanteesta hieman erilainen mielipide, mutta jätettäköön spekuloinnit sikseen, sillä tilannetta voidaan tarkastella FCV TV:n avulla myöhemmin.

Ottelu tasottui mitä pidemmälle mentiin, ja kotijoukkue JBK onnistui siirtymään johtoon 27 peliminuutin jälkeen. Tilanteessa avustava tuomari liputti paitsion, mutta erotuomari päätti, ettei virhettä tapahtunutkaan. Vaajakoskelaisten puolustus lopetti toimintansa lipun noustessa, ja näin JBK:n Tommi Haanpää karkasi läpiajoon ja viimeisteli tilanteen lukemiin 1-0.

Kovin kauaa ei FCV:n tasoitusmaalia tarvinnut odotella, kun Kalle Kautto pelattiin puolittaiseen läpiajoon, ja vaikeasta asennosta hän onnistui tuikkaamaan kuulan pussiin.

Toisen puoliajan alkuun Kautto täräytti pallon jälleen kerran ylärimaan, mutta muutoin toinen puolisko mentiin pääosin JBK:n hallitessa peliä. FCV:n kovia kokenut kalusto hyytyi, mutta maalivahti Sami Myllymäki pelasti tiukimmat tilanteet, etunenässä läpiajot, hienosti.

FCV onnistui kuitenkin siirtymään ottelussa johtoon. Jussi Kuortti pelasi tilanteen loppuun, ja kotijoukkueen maalivahti epäonnistui avauksessaan pallon suuntautuessa suoraan päin Kuorttia, josta peliväline pomppasikin verkon perukoille. Kymmenen minuuttia myöhemmin, ajassa 75 minuuttia, kotijoukkue pääsi tasoittamaan ottelun. FCV-puolustuksen törkeän virheen jälkeen seitsemän maalia tänä kesänä ampunut Thomas Kula viimeisteli lopputulokseksi 2-2.

Kaikenkaikkiaan tulosta voi FCV:n kannalta pitää mainiona, sillä niin paljon on ollut, ja on edelleenkin vakiokokoonpanon miehiä sivussa. Moni tänään täydet minuutit pelanneista ei ollut täyttä yhdeksääkymmentäminuuttia tällä kaudella vielä pelannut, ja jalat loppuivatkin toisella puoliajalla kesken. Puolustuksessa etenkin Jauho Muurikainen taisteli tarmokkaasti, ja paikkasi hienosti poissaolijoita. Seuraavaan otteluun saadaan onneksi muutama todella tärkeä pelaaja mukaan, kun Tomppa Karlstedt, Aapo Autio ja Gini Leppänen, sekä toivottavasti myös Jere Keskinen palaavat kokoonpanoon.

Pöytäkirja