Täysi potti Torniosta

TP-47 vs. FCV 0-2 (0-1)

FCV:n reissu koleaan, mutta kesäiseen Tornioon oli antoisa. Vaikka vierasjoukkueen peli ei kulkenutkaan parhaalla mahdollisella tavalla, pystyttiin kovalla taistelulla ja pienellä tuurilla ottamaan tästäkin ottelusta täydet kolme pistettä.

Ottelun alussa FCV vyörytti kolme hyökkäystä kohti TP-47:n maalia, ja näistä viimeisin tuottikin tulosta. Kalle Kauton kaukolaukaus suuntautui keskelle maalia, ja kotijoukkueen maalivahti Lauri Rönkkö saikin lähestulkoon torjuttua kudin, mutta pallo vieri kuitenkin yli maaliviivan.

Ensimmäinen puoliaika oli vaajakoskelaisten hallintaa, mutta jakson loppua kohden ote alkoi siirtyä punapaitaiselle kotijoukkueelle. TP pystyi luomaan paikkojakin, ja brassitaituri Ethiellä olikin mahdollisuus tasoittaa ottelu vielä ensimmäisellä puoliskolla. Toiselle jaksolle FCV ei saanut omaa peliään kasaan, ja helpotkin syötöt tuottivat vaikeuksia. Torniolaiset hallitsivat peliä, mutta eivät onnistuneet kuitenkaan viimeistelyssä, vaikka saivatkin pallon muutamaan otteeseen ylärimaan asti. Myös avopaikkoja oli, kuin myös yksi hylätty paitsiomaali, mutta hienon alkukauden pelannut Teemu Holopainen piti rysänsä jälleen kerran puhtaana.

Arash Muridiyazdin tultua kentälle FCV sai peliinsä rauhallisuutta, ja painostuksesta huolimatta vierailijat pystyivät taistelemaan tarpeeksi. TP siirtyi kolmen puolustajan linjaan antaakseen entistä enemmän painetta vaajakoskelaisten maalille. Aivan ottelun lopussa Tomi Karlstedt pääsi kuitenkin vastakkain kotijoukkueen maalivahdin kanssa, eikä mies tietenkään erehtynyt. Lukemat 0-2, ja ottelu oli ohi. Kolmen pisteen kera päästiin lähtemään hyvillä mielin takaisin Vaajakoskelle.

Tornion illassa koettiin myös kohtalaisen rankkaa vesisadetta, ja peliä jälleen kuvaamassa ollut kameramies Jäppinen pysyi kuin pysyikin Pohjan stadionin katolla pystyssä.

Voiton myötä FCV siirtyi sarjataulukossa sijalle kaksi. Sille on tehty kuudessa ottelussa vain kolme maalia, kun toisessa päässä verkko on heilunut 12 kertaa. Tomppa Karlstedt on tehnyt noista puolet, eli kuusi maalia, joilla irtoaa C-lohkon maalintekijätilaston ykköspaikka. Seuraava ottelu on viikon päästä sunnuntaina Vaajakoskella, kun vastaan asettuu JBK Pietarsaaresta.

Pöytäkirja

TP-47:n raportti

FCV TV:n kooste