Suunnanmuutos?

FC Vaajakoski – Seinäjoen Jalkapallokerho sunnuntaina Vaajakoskella klo 18.30

Ennen kauden alkua sarjan suurimpiin suosikkeihin kuulunut Seinäjoen Jalkapallokerho saapuu Vaajakoskelle sunnuntaina. SJK on pelannut kuitenkin neljä viimeisintä ottelua ilman voittoa, ja niihin lukeutuu myös Seinäjoella pelattu 2-2 tasuri FCV:tä vastaan. Viimeisin ottelu päättyi myöskin tasatulokseen, kun FC YPA kävi pelaamassa 2-2 -tasapelin SJK:n vieraana. Voitottomien otteluiden myötä jo yhdeksänneksi tipahtanut pohjanmaalaisporukka ei ole kuitenkaan missään nimessä helppo vastus, ja tasaisessa sarjassa piste-erot ovat todella pieniä.

SJK on monella tapaa mielenkiintoinen tapaus. Otteet ovat ailahdelleet kauden mittaan, mutta yleisesti ottaen seura on ajanut lyhyen historiansa aikana seinäjokelaista jalkapalloa hienosti eteenpäin, ja tulevaisuuteenkin liittyy suuria suunnitelmia. Tavoitteena on mm. rakentaa oma stadion. Huomioitta ei voida jättää myöskään joukkueen loistavaa kannatusjoukkoa, Kloppeja. Vieraskannattajia nähdäänkin todennäköisesti myös Vaajakoskella sunnuntaina.

FCV:llä on sunnuntaina todella tärkeä paikka kääntää kurssi. Viime keskiviikon 7-2 nöyryytyksen jälkeen on vain yksi suunta, ja se on ylöspäin. Varaa löysäilyyn ei ole lainkaan, sillä SJK korjaa varmasti pisteet mukaansa mikäli esitys ei Vaasan reissun jälkeen parane. Kovin montaa tappiota ei myöskään sarjatilanteen kannalta parane ottaa, sillä pudotus tulee olemaan nopea. Toivoa sopiikin, että tuore hankinta, maalivahti Sami Myllymäki palauttaa puolustukseen tarvittavan varmuuden, ja herättää joukkuetta omalta osaltaan. Vaajakoskelaisvalmentaja Rise Jussilainen painottaa ilmeen uusimisen tärkeyttä: ”Nyt on pakko herätä!”

Kotijoukkueen poissaolijoiden lista sai jälleen hieman jatkoa, kun Tarkko Savela ja Miika Kastarinen loukkasivat itseään. Puolustaja Tuomo Janatuinen on loppukauden sivussa, eikä Kimmo Huisman, Niko Kiiveri tai Muhammad Dahirkaan lähentele vielä pelikuntoa. Juha Veijonen on sivussa henkilökohtaisten syiden takia.