Suomen Cup, FCV-KuPS

FCV haastaa KuPSin Suomen Cupissa lauantaina

FC Vaajakoski saa vastaansa veikkausliigajoukkue Kuopion Palloseuran jalkapallon Suomen Cupin viidennellä kierroksella. Edellisellä kierroksella vaajakoskelaiset pudottivat yllättäen Kakkosessa pelaavan Iisalmen PK-37:n.

FCV:n valmentaja Jari Kuha odottaa ottelusta hienoa tapahtumaa.- Ennakkoasetelmat ovat selvät, mutta kentällä ei saa miettiä liikaa, ketä on vastassa. Päätavoitteena on pelata hyvä peli ja lähteä reilusti haastamaan KuPSia. Ennen muuta tämä on hyvä mittari meidän pelaajille, pääsevät kokemaan, millaisia pelimiehiä pääsarjatasolla on. Ja onhan tämä myös yleisölle hyvä tilaisuus nähdä kotimainen huippujoukkue, hän sanoo.Kuha uskoo, että FCV:lle voi aueta muutama maalipaikka.- On selvää, että ne harvat tilaisuudet pitää käyttää tehokkaammin kuin normaalissa sarjapelissä.Kamppailu pelataan Vaajakosken keskuskentällä lauantaina kello 15.  Tähän mennessä FCV:n cuptaival on edennyt seuraavasti: arvalla päästiin suoraan toiselle kierrokselle, jossa Jämsänkosken Ilves kaatui luvuin 0-2. Kolmannella kierroksella matkattiin Kuopioon paikallisen vitosdivarijoukkue FC United Kuopion vieraaksi, ja lopputuloksena oli vakuuttava 0-3 – voitto. Neljännellä kierroksella kyytiä sai edellä mainittu Atik Ismailin valmentama PK-37, jonka vaajakoskelaiset päihittivät lopulta rankkarikisassa. Iisalmelaisten riveissä pelannutta ex-FCV Lasse Vornasta ei päästetty ampumaan rankkaria, sillä hänet otettiin vaihtoon jo tunnin pelin jälkeen juoksukunnon loputtua.

KuPSin riveissä saattaa olla muutamia tuttuja kasvoja FCV:n pelaajille, sillä vaajakoskelaiset pelasivat pari kautta sitten Kakkosta samassa lohkossa KuPS Akatemian kanssa. FCV:n kapteeni Janne Muurikainen odottaakin peliä vesi kielellä.- Pele Koljonen jäi Kakkosen kaudelta mieleen, ja häntä vastaan onkin kiva päästä painimaan.Vaikka ennakkosuosikista ei lauantain mittelössä ole epäselvyyttä, FCV ei tule päästämään vieraitaan helpolla. Vaajakosken keskuskentällä on näet ennenkin annettu kyytiä liigajoukkueille.

Ottelu alkaa klo 15.00. Paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin parhaiden paikkojen varaamiseksi. Lippujen hinnat 7€ ja 3€. Innokkaimmille ennakkoliput ravintola Rosetista hintaan 6€/3€.