Suomen Cup, FCUK-FCV

FCV:n voittokulku jatkuu Suomen Cupissa

Paikallis-Uutiset/Wessmanni

FC Vaajakosken edustusjoukkue eteni helposti Suomen Cupin kolmannelle kierrokselle kukistamalla kuopiolaisen FC United Kuopion lukemin 0-3 (0-0). Kuopiolaisryhmä pelaa tulevana kesänä Itä-Suomen vitosdivarissa, ja tasoero näkyikin läpi kamppailun. Epätasaisista lähtökohdista huolimatta ensimmäinen puoliaika ei ollut FCV:lle helppo. Vastustaja puolusti tarkasti, ja epätasainen hiekkakenttä ei mahdollistanut normaalisti niin kauniita syöttökombinaatioita. Kuopiolaisjoukkue sai ottelun alkupuolella jopa hyvän maalipaikan, mutta hyökkääjän volley sujahti metrin takatolpasta ohi.Vaajakoskelaiset hallitsivat peliä, mutta hyviä maalipaikkoja ei saatu kuin kaksi. Matti Haataja pääsi vapaasti tälläämään 20 metristä, mutta laukaus jäi torsoksi. Jakson loppupuolella Ville Santala karkasi puolittain läpi. Tällä kertaa iso paha toppari ehti kuitenkin väliin Santalan punnitessa eri ratkaisuvaihtoehtoja.Paljon muuta avausjaksolla ei tapahtunut. Vastustaja sumputti, palloa roiskittiin edestakaisin, oli hiekkapölyä ja epäonnistuneita haltuunottoja.Toisella jaksolla FCV:n pitkään ja hartaasti rakennettu kuntopohja alkoi näkyä, ja vastustaja tippui hiljalleen kyydistä. Alkutahdit punapaitojen voitolle löi kaksikko Santala-Harri Jauhiainen. Jauhiainen eteni oikealla laidalla ja syötti pallon Santalalle maalin eteen, josta tämä siirsi pallon tyhjiin.0-2 – osuma tuli kulmapotkusta. Pasi Paakki keskitti tarkasti, ja kentän isoin mies Tomi Karlstedt puski pallon sisään.Karlstedtin osuman jälkeen vastustajan selkäranka katkesi, ja loppu olikin lähinnä pelailua. Ennen päätösvihellystä FCV:n nuori varsa Jari Valkonen kaunisteli vielä lukemia. Hän otti Paakin tarjoaman syötön haltuunsa, nöyryytti alinta puolustajaa notkeilla harhautuksilla, ja sijoitti pelivälineen varmasti alakulmaan.Tasoerosta huolimatta FC United Kuopio esiintyi edukseen, ja sille voi povata menestyksekästä kautta vitosdivarissa.Cupin neljännellä kierroksella FCV saa vastaansa astetta kovemman joukkueen, kakkosessa pelaavan Iisalmen PK-37:n. Kamppailu on sikäli mielenkiintoinen, että iisalmelaisten riveissä pelaa parin viime kauden ajan FCV:n kapteenina häärinyt pelikenttien taituri Lasse Vornanen. Kiinnostava persoona on myös joukkueen penkin päässä, sillä PK-37:n valmentajana toimii muuan Atik Ismail. FCV:n kokoonpano:Suonpää: Huhtanen-Sorsakivi-Leskinen-Antila; Pekkanen (Nyyssönen 75’)- Haataja-Paakki-Jauhiainen (Sipinen 60’); Karlstedt (Sivonen 70’); Santala (Valkonen 60’)