Suomen Cup

/
FCV

Edustus voitti Jämsänkosken Ilveksen Suomen Cupin Kierroksen Ottelussa vakuuttavan esityksen jälkeen lukemin 0-2.

Palloliiton kuvallinen kertomus ottelusta on nähtävillä täällä! (klikkaa)

FCV:n edustusjoukkue eteni cupin kolmannelle kierrokselle voittamalla vieraspelissä Jämsänkosken Ilveksen lukemin 0-2 (0-1). Hiekkakentällä käyty kamppailu oli tasainen, ja kentästä johtuen ei pelillisiä hienouksia nähty. Ilmassa väreili myös ylimääräistä jännitystä, olihan peli Suomen cupin niin sanottu kierroksen ottelu, josta on raporttia Palloliiton nettisivuilla.

Pelin alussa vaajakoskelaiset olivat niskan päällä, ja Tomi Karlstedt kolautti ylärimaa jo parin minuutin kohdalla. Alkurynnistyksen laannuttua myös Ilves pääsi hyökkäämään. Kotijoukkueen Pasi Lahtinen karkasi puolittaiseen läpiajoon, mutta FCV:n Jarkko Suonpää torjui yrityksen upeasti jaloillaan. ”Suomu” loisti ensimmäisellä jaksolla myös toisen kerran torjumalla Ilveksen vaarallisen vaparin.  Ilman noita koppeja pelistä olisi voinut tulla punanutuille hankala.

FCV:n johtomaali nähtiin ensimmäisen jakson puolessa välissä. Ottelussa pirteästi pörrännyt Jari ”mini” Valkonen pääsi laukomaan hyvästä paikasta. Maaliinhan veto ei tietenkään mennyt, mutta onneksi se osui Ilveksen puolustajan käteen. Tästä vaajakoskelaiset saivat rankkarin, jonka pelin Fair Play-pelaajaksi valittu Pasi Paakki sijoitti varmasti vasempaan yläkulmaan.

Kenttien paha poika Santala sai myöhemmin ottelussa tuttuun tapaansa keltaisen kortin.

Toisella jaksolla FCV tiivisti puolustustaan, eikä Ilves saanut enää vaarallisia hyökkäyksiä. Lopulta noin puolen tunnin flipperipalloilun ja nyhjäämisen jälkeen alkoi tapahtua.

Ennen peliä jännityksestä lähes tärissyt, FCV:n vasen pakki Kerkko Huhtanen rokotti vanhaa seuraansa upealla osumalla. Hän teki noin 30 metrin, askelharhautuksilla maustetun kuljetuksen ja napautti rankkarialueen rajalta kärkkärillä pallon yläkulmaan.

Loppuhetkillä Ilves osui vielä kertaalleen FCV:n maalikehikkoon, mutta muita tilaisuuksia kotijoukkueelle ei annettu. Myös vaajakoskelaisilla oli vielä muutama hyvä paikka kaunistella lukemia.

Valmennusvastuussa ollut viilipytty Matti Karlstedt kiitteli taiston tauottua puolustuslinjan varmaa pelaamista.

FCV:n kokoonpano: Suonpää; Huhtanen-Muurikainen-Leskinen-Antila: Jauhiainen-Haataja-Paakki-Valkonen (Pekkanen 85′); Karlstedt; Santala (Erola 75′)