SJK:lle selkäsauna Vaajakoskella

FCV – SJK 3-2 (2-0)

fcvsjk

FC Vaajakoski paranti peliään huimasti, ja otti todella tärkeän kotivoiton Seinäjoen Jalkapallokerhosta. Ensimmäinen puoliaika oli vahvaa kotijoukkueen hallintaa, mutta vierailijoillakin oli paikkansa. Maalivahtidebytantti Sami Myllymäki tuli joukkueeseen sisään huikealla tavalla, ja otti alkuminuuteilla mainion torjunnan SJK:n päästyä läpiajoon. Sämpy esitti pitkin ottelua hyviä otteita ja piti puolustuksen kurissa pitämällä ääntä tarvittavalla kovuudella.

FCV onnistui iskemään tärkeän avausmaalin upean syöttökuvion päätteeksi ottelun 28. minuutilla. Asialla oli jälleen C-lohkon maalipörssin kärkimies Tomi Karlstedt, natürlich. Kerkko Huhtanen ja Jouni Juntunen pelasivat pallon rangaistuspilkun tienoolle, eikä Tomppa todellakaan erehdy tuollaisesta paikasta: Pallo yhdellä kosketuksella varmasti reppuun.

Toinen osuma nähtiin heti ensimmäisen perään. Kolme minuuttia edellisestä, kun Seinäjoen maalivahti Petri Tuomela kämmäili pallon hanakasti karvanneelle Jouni Juntuselle, ja kuulaa kaivettiinkin pian sen jälkeen taas maalin perukoilta.

Loput ensimmäisestä puoliajasta meni enemmän tai vähemmän SJK:n hallinnassa, ja siinä se myöskin jatkui toisen jakson ensimmäiset parikymmentä minuuttia. Seinäjokelaiset myllyttivät ankarasti kotijoukkueen päädyssä, ja lopulta Kerkko Huhtasen rikkeen seurauksena pallo pyöriteltiin pilkulle. Juha Etelä-aho osui rangaistuspotkusta, ja Sämpy Myllymäki oli tällä kertaa voimaton. SJK:n painostus jatkui edelleen, mutta lisää takaiskuja ei nähty vielä tässä vaiheessa. Jere Keskinen tuli kentälle vaihdossa Aapo Kuorttiin, ja vaihtoa voidaan pitää todella onnistuneena. Pekoni (Kuortti) pelasi omalta osaltaankin todella vahvan pelin, mutta Keskinen toi paljon uutta energiaa ja yritystä peliin. 80. peliminuutin kohdalla Jere ahdisteli SJK:n puolustusta ja maalivahtia raivoisasti, ja ajokoiramaisella karvauksella nuori mies saikin pallon haltuunsa, ja onnistuikin päättämään onnistuneen suorituksen tekemällä äärimmäisen tärkeän maalin.

Vain hetki edellisestä, kun Keskinen pääsi laukomaan tulisesti paristakymmenestä metristä pallon kohti yläkulmaa, mutta nyt maalivahti Tuomela koppasi kuulan haltuunsa tyylillä. Pari minuuttia ennen loppua hieno kotiyleisö hiljeni totaalisesti, kun pallo muutti suuntaa pelaajamassasta. Peliväline pomppi FCV:n maaliin, eikä maalivahdilla ollut mitään mahdollisuutta torjuntaan.

Lisäosumia ei onneksi enää nähty ja näin FCV korjasi kurssiaan ottamalla mahtavan voiton. Sunnuntainen jalkapalloilta oli kaikin puolin mukava, etenkin kun vierasjoukkueen kannattajat, Klopit toivat lauluillaan ääntä katsomoon. Myös legendaarinen Pasi Paakki, tämän sivuston blogipäällikkö oli kömpinyt stadionin lauteille.

FCV:n onnistujiin voidaan lukea ehdottomasti etenkin maalivahti Myllymäki, Jere Keskinen, sekä keskikentän ankkuri Gini Leppänen. Tällä kertaa tilastomiehen rooliin joutuneen Tarkko Savelan laskujen mukaan Gini antoi ottelussa yhteensä 48 syöttöä, joista vain neljä suuntautui vastustajalle. Valmentaja Kastariselle voitto SJK:sta kelpasi todella hyvin. Päävalmentaja totesi SJK:n olevan kaikesta hehkutuksesta huolimatta oikealla paikalla sarjataulukossa, eli FCV:n alapuolella.

Kuvia ottelusta

Pöytäkirja

{nomultithumb}