Sarjakärki saapuu stadionille

Sunnuntaina klo 18.30 FC Vaajakoski – Pallo-Kerho 37

Loistavasti kauden aloittanut PK-37 saapuu FCV:n vieraaksi sunnuntaina. Hieman yllättäen sarjakärjessä oleva iisalmelaisjoukkue hakee paluuta voittojen tielle, sillä viime viikonlopun Tornion reissulta ei pisteitä herunut. Iisalmelaisten puolustus on ollut todella kovassa vireessä ainakin tilastojen perusteella, sillä neljässä ottelussa reppu on heilunut omassa päässä vain kerran. FCV:llä ei ole silti mitään syytä nöyristellä tai peruutella. Alkukausi on sujunut myös vaajakoskelaisten osalta varsin mallikkaasti, ja sarjan kärkipää on vain muutaman pisteen päässä.

PK-37:n kovaotteinen pelaaja, entinen FCV-tähti Lasse ”Lollo” Vornanen tavoitettiin puhelimen välityksellä muutamaa kysymystä varten. Lollo arvioi sarjan piikkipaikan olevan täysin ansaittu, sillä joukkue on ollut jokaisessa voitto-ottelussa vastustajaansa parempi. Ykköstilasta huolimatta iisalmelaisten tavoitteena tämän kauden Kakkosessa on sijoittua ylempään keskikastiin. Nykyään myös valmennusrinkiin kuuluva Vornanen ennusti pelaavansa sunnuntaina, ja terveisiäkin lähetettiin kotijoukkueen suuntaan vanhoille pelikavereille: ”Pistäkää suojat jalkaan.” Lopputulosta Lollo ei lähtenyt veikkaamaan, mutta odottaa sunnuntailta tiukkaa vääntöä.

FCV:n loukkaantumistilanne helpottuu hieman, kun keskikenttäpelaaja Kimmo Huisman tekee paluun kokoonpanoon. Nuori Niko Kiiveri potee nivusvaivoja, ja Janne Muurikaisen huolena on pohjevamma. Pitkäaikaispotilaat Muhammad Dahir ja Simo Ihalainen ovat edelleen sivussa. Kertausharjoituksissa maanpuolustusta viime viikon harjoitelleen Niko Leppäsen pelaaminen on epävarmaa.

Kotijoukkueella on viime ottelun voitosta huolimatta varaa parantaa hurjasti, eikä Korsholm-pelin esityksellä ole mitään saumaa pisteisiin sunnuntaina. PK-37:n vaarallisuus henkilöityy lähinnä KuPS:n lainapelaajiin, kuten maalintekijätilastokin osoittaa: Vierasjoukkueen Petteri Rönkkö on kärkipaikalla viidellä osumallaan. Iisalmelaiset saavat riveihinsä sunnuntaina kolme Kuopion vahvistusta, kun Petteri ja Simo Rönkön lisäksi Miikka Turunen saapuu vahvistamaan vierailijan kokoonpanoa.

FCV – PK-37 sunnuntaina klo 18.30 Vaajakosken stadionilla. Tervetuloa.

PK-37:n ennakko