Salibandyn II-divisioona käyntiin

FCV kaatoi sarja-avauksessa Happeen II:n.

Lauantaina 27.9 merkattiin Keski-Suomalaiseen salibandyhistoriaan uusi luku kahdellakin eri tavalla. Kauan ja hartaasti odotetussa Killerin uudessa hallissa pelattiin ensimmäiset viralliset salibandyottelut ja täksi kaudeksi maineikkaan S.C. Bluesin sarjapaikan perinyt FCV pelasi ensimmäisen virallisen ottelunsa miestentasolla paikallista Happeeta vastaan.

Monien vaiheiden jälkeen junnutoiminnastaan meriittejä hankkinut FCV ja taitosalibandystä ja myös hyvästä junioritoiminnasta tunnettu  Blues päätettiin yhdistää ainakin täksi kaudeksi yhdeksi seuraksi FCV:n alaisuuteen. Kesän mittaan uuden ”fuusioseuran” pelaajatilannetta seurattiin mielenkiinnolla, hyviä junnareita olisi tarjolla mutta olisiko riittävästi kovia vanhempia pelimiehiä kantamaan vastuun pelaamisesta pitkän kauden aikana. Bluesin katkera putoaminen keväällä sarjaporrasta alemmaksi johti tilanteeseen jossa osa pelaajista lähti tavoittelemaan paikkaa liigasta Happeen riveissä ja muutama vastuunkantaja siirtyi Lahden suuntaan opiskeluasioiden vuoksi. Vajaa puolet Bluesin vanhasta kaartista halusi jatkaa FCV:n riveissä.  Loppukesästä joukkue sai kuitenkin merkittäviä vahvistuksia kakkosdivaritasolle kun edelliskauden ykkösdivarin pisterohmut tutkapari Lasse Laine ja Antti Littunen päättivät liittyä joukkueeseen ja puolustuspäähän saatiin liigatasoiset Niko Pietilä ja maalivahti Jaakko Kaistinen. Merkittävä vahvistus kauden mittaan saattaa olla myös paluun kentille tehnyt Aki Vilander. Kun muillakin pelaajilla on kokemusta ylemmältä sarjatasolta ja viime kauden B-poikien Suomen Mestareista vain kaksi päätti jättää kasvattajaseuran niin pelaajanippu näyttäisi riittävän hyvältä kakkosdivariin. Mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan joukkueen tekeminen kauden aikana kehittyy.

Kauden avauspeli Happeen kakkosjoukkuetta vastaan oli luonnollisesti ensimmäisessä erässä vielä tuntuman hakemista ja melko sekavaa peliä. Erä meille 3-1 Simon ja Lassen kahdella maalilla.

Toisen erän alussa tehtiin maaleja tasatahtiin tilanteeseen 4-3 kunnes saimme tehtyä voittoon tarvittavat maalit tilanteeksi 8-3 viimeiseen erään. Tästä muodostuikin lähinnä muodollisuus ja loppulukemat meille 12-5. Näin tärkeä avausvoitto ja kaksi sarjapistettä. Positiivisia asioita voiton lisäksi oli pelin koheneminen pelin vanhetessa ja kaiken kaikkiaan iloinen perusilme pelaamiseen.

Pelaajasuorituksista voidaan mainita edellä mainitun tutkaparin tehot yhteensä noin kahdeksan sekä Tonin energinen pelaaminen ja kapteeni Ismon huikea pommi vastapalloon puolesta kentästä kuuluisaan (Mertarantaa lainatakseni) ylämummoon. Muut tilastomerkinnät löytynevät jostain saiteilta.  Seuraavan kerran joukkueemme tason tulee mittamaan kotiotteluun Monnarille Tamperelainen DTT josta tietoa on yhtä paljon kuin Higgsin bosonista. DTT:n osalta asia selviää kun tulet seuramaan ottelua su 5.10 klo 11.45, bosonin kohtalo ratkennee hieman myöhemmin.

 

TK