Revanssin paikka

FCV – FC Blackbird keskiviikkona klo 18.30

FCV:llä on keskiviikkona paikka päästä takaisin voittokantaan, sekä etenkin ottaa revanssi paikallisvastustaja Blackbirdista. Kyseessä on varmasti kauden odotetuin kotimatsi, ja yleisönkin luulisi löytävän paikalle. Kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa FC Vaajakoski esiintyi löysästi, ja hävisi ottelun 1-0. Toki osansa oli Hippoksen pienellä ja muhkuraisella kentällä, mutta keskiviikkona kohdataan Vaajakosken sametilla, joten olosuhteista ei tulos voi jäädä kiinni.

Viime lauantaina FCV koki kauden ensimmäisen kotitappionsa FC YPA:lle lukemin 0-3. Esitys oli kotijoukkueelta heikko, joten parannettavaa on paljon. Blackbird jos joku sytyttää pelaajat taistelemaan tosissaan pisteistä, etenkin kun takana on jo tappio ensimmäisestä ”derbystä”.

FCV:n kannalta tässäkään ottelussa ei sarjataulukon kannalta ole periaatteessa merkitystä, sillä sarjapaikka alkaa olemaan pikkuhiljaa varma. Toki voittoja tarvitaan edelleen, sillä täysin selvillä vesillä ei vielä olla. Sarjan kärkipäässä sen sijaan FC Santa Claus näyttää menevän menojaan, joten loppukauden otteluihin päästään melko paineettomassa tilassa.

Keskiviikon kamppailussa on kuitenkin ennenkaikkea kyse ylpeydestä. Paikalliskamppailuissa on aina pelissä paljon muutakin, kuin pelkät sarjapisteet, ja FCV:n hävittyä ensimmäinen kohtaaminen, on kotivoitto ainoa hyväksyttävä lopputulos. Pelaajien on annettava kentällä kaikkensa, sillä löysäilyyn ei yksinkertaisesti ole varaa.

Loukkaantumistilanne helpottaa FCV:n osalta hieman, kun Jukka Kosonen, Jouni Juntunen ja Jere Keskinen pääsevät jälleen mukaan. Heidän mukanaan tulee runsaasti hyökkäyspään osaamista, sekä ennenkaikkea energiaa. Vauhtia ja yritystä tullaankin keskiviikkona tarvitsemaan. Kovalla ja nöyrällä työllä pisteitä ei Vaajakoskelta kantakaupunkiin karkaa.

FCV – Blackbird klo 18.30 – Tervetuloa!