FCV/Reds – Kiva 1-0 (0-0)

Varoitus 49 min Heikki Vierimaa
Varoitus 66 min Mika Jalkanen
1-0 90+ min Toni Sivonen

Helatorstaina 21.5 oli jälleen Redsin aika palata Jyskän kumirouheen pariin. Odotettavissa oli lyhytsyöttöpeliin perustuvaa joga bonitoa ainakin kotijoukkueen osalta. Vastustajaksi asettui kaukaa pohjoisesta Karstulan Kiva, jonka pelaajista käsittääkseni iso osa asuu kuitenkin Jyväskylässä. Pelin ajaksi oli lupailtu sadetta eli täydellistä Reds-keliä. Reds oli avannut edellisellä viikolla kauden voitolla. Kiva sen sijaan oli hävinnyt kaksi peliä maalilla, joista toinen toki oli sarjan ennakkosuosikkia PaRia vastaan. Vedonvälittäjien kertoimissa Reds oli pienoinen ennakkosuosikki. Poikkeuksellisesti molemmat joukkueet lähtivät peliin täysillä listoilla.

Tällä kertaa kunnolla lämmitellyt Reds avasi pelin hyvin hallitsemalla palloa ensimmäiset 10 minuuttia melko täysin. Kunnollisiin paikkoihin ei joukkue kuitenkaan päässyt. 10 minuutin pelin jälkeen myös tiukasti puolustanut Kiva pääsi peliin mukaan ja sai lyötyä painetta erikoistilanteiden muodossa Juhon vartioimaan Reds-päätyyn. Tämän jälkeen puoliaika menikin lähinnä keskikentällä kamppailuun eikä ainakaan raportin kirjoittaja muista muita maalintekotilanteita kuin Lavian Tonin pusku ylärimaan Saven tarkasta vaparista. Tarkasti puolustetun puoliajan ensimmäistä osaa hallitsi hienokseltaan Reds ja toista osaa Kiva.

Toiselle puoliajalle kentälle marssineen Reds-miehistön tavoitteena oli tehdä pelissä ainakin se yksi maali. Itse peli ei kyllä siltä näyttänyt, sillä ensimmäisen puoliajan lopulla alkanut persroiskinta tuntui olevan ainoa ase mikä Redsin valikoimasta löytyi. Näin ollen puoliajan alun ainoa tilastomerkintä oli Kivan pelaajan varoitus 49. minuutilla. Pelin edetessä tuntui Redsin miehet turhautuvan omiin suorituksiinsa, mikä näkyi jatkuvana muille huuteluina. Tästä seurasi ilmeisesti pelihuumorin lopahtamista ja turhaa jännitystä, joka edelleen johti luokattomiin syöttöihin ja seisoskeluun etenkin puolustuksen yläpuolella.

Turhautumisen keskellä Jussi onnistuttiin kuitenkin pelaamaan puolittain Kivan puolustukselta karkuun 66. minuutilla. Vastaantullut vastustajan moke onnistui kuitenkin peittämään Jussin noston rangaistusalueen ulkopuolella. Tuloksena keltainen kortti ja vapari. Itse en ota kantaa torjuiko moke pallon naamalla vai kädellä, joten en myöskään sano mitään siihen olisiko tilanteen pitänyt antaa mennä ohi vai olisiko mokelle kuulunut suora ulosajo. Erikoistilanteesta palloa ei kuitenkaan saatu maaliin mikä näin pelin jälkeen on se olennaisin asia.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana Reds tuntui pyörittävän peliä, mutta Kiva sai vaarallisemmat paikat vastahyökkäyksistä. Yhdessä alakerran pallottelussa niin hyvässä kuin pahassa mukana ollut Lavian Toni antoi kymmenen metriä liian lyhyen syötön alaspäin minkä seurauksena Kivan hyökkääjä pääsi palloon väliin. Hyökkääjä pelasi Juhon hienosti tilanteesta ulos ja syötti noin kahdeksan metrin päässä keskellä maalia seisoneelle kaverilleen. Tuloksena varmasta maalista potku ohi pallon ja sitä seuranneesta hässäkästä ohi maalin uhrautuvan Reds-puolutuksen ansiosta. Tuosta tilanteesta epäonnistumisen jälkeen ei tarvitse yhtään ihmetellä, että Kiva jäi lopulta pelissä maaleitta. Onneksi Reds onnistui kuitenkin maalinteossa yliajalla kun vasemmalta ehkä Santalan toimesta keskelle pelattu pallo löysi Sivosen Tonin, joka väänsi itsensä väkisin vapaaksi parin vastustajan puristuksesta ja sijoitti pallon hyvin pelanneen Kiva-vahdin ohitse. Reds 1-0 johtoon joka kesti myös yliajan viimeiset pari minuuttia.

Tänään Redsin peli ei sujunut oikein suunnitelmien mukaan, vaikkei peli edes ollut hiekalla. Ehkä hiekalla reenaaminen on tehnyt Redsistäkin persroiskintajoukkueen. Huolestuttavinta oli kuitenkin epäonnistuneista suorituksista seurannut turhautuminen ja toisille huutelu, joka vain ruokki huonoja suorituksia. Ei muuta kuin saunailtaa suunnittelemaan niin kentällä päästään kannustamaankin toisiamme. Toki tasainen peli ei ollut vain Redsin huonoutta vaan Kivaa on onniteltava hyvin toteutetusta taktiikasta, jossa matalalla roikkunut puolustuslinja pystyi pitämään Redsin heikosti toimineen hyökkäyksen kurissa. Tämä ei varmaan vieraita kuitenkaan lohduta. Varmaa on kuitenkin se, että Kiva tulee tällaisella pelillä sarjassa menestymään. Lopulta sadetta ei saatu kuin lyhyen viiden minuutin verran ja paikalle oli eksynyt parikymmentä vitosdivarin ystävää. Juho valittiin Redsin parhaaksi. Molemmat Gibsonit palasivat perinteiden pariin ja loukkaantuivat.

Redsin miehistö: Juho, Save, Ville, Lavia, Henkka, Kona, Jussi, Mise, Lastu (c), Janne, Sivonen (maali), Jarkko, Antti, Jere, Jaakko, Jesse, Rise ja Jonne.