Redsille syksyn avauksesta täysi potti

FCV/Reds – KonnU 4-1 (1-0)

1-0 7 min Juuso Puttonen
1-1 46 min Jari Pekkola
2-1 64 min Jussi Kautela
3-1 66 min Ville Santala
4-1 69 min Ville Santala

Torstaina 23.7 oli kesätauko ohi ja syksyn tosipelien aika. Keli oli poikkeuksellisen hyvä ja tunnelmaa nosti Redsin paluu loppukaudeksi Jyskän kotiareenalle missä joukkue kaataa kolmosenkin joukkueita kuin heinää. Vastaan asteli kaudella ailahtelevia otteita esittänyt koko Konneveden, ja hieman myös Suolahden, ylpeys KonnU.

Peliä edeltäneet viimeistelyreenit lupasivat hyvää, sillä paikalle oli vaivautunut jopa huikeat 14 peluria. Tällaisia lukemia nähdeen monesti vain kauden ensimmäisissä Jyskän reeneissä. Peliin saatiinkin täysi lista, kun Tomppa raapusti myös oman nimensä listalle mikäli maalinteon kanssa ilmenisi ongelmia. Vastustajakin lähti riittävällä 14 miehen listalla otteluun. Yleisöä oli paikalla kolmanneksi eniten tällä kaudella, ainakin 20, vain cupin pelien viedessä voiton. Vain pelaajien tyttöystävät puuttuivat, mutta eikai redsiläisillä sellaisia olekaan. Toki Juuson kaula oli jäänyt jonkinlaisen imurin hyökkäyksen kohteeksi.

Ville Minkkisen puhallettua pilliin oli syksy virallisesti avattu. Heti pelin alusta asetelmat näyttivät selkeältä. Reds vyörytti peliä ajoin vahvastikin vierailijoiden maalille KonnUn joutuessa vain purkamaan palloa omasta päästä. Jo ensimmäisen viiden minuutin aikana Jussi ja Juuso pääsivät kokeilemaan huippupaikoista, mutta toisen eteen venyi moke ja toisen pelasti puolustaja. Seitsemän minuutin pelin jälkeen reppu heilui ensimmäisen kerran kuppauksesta piristyneen Juuson iskiessä pallon vastustamattomasti moken ohi takakulmaan. 1-0.

Maalin jälkeen vierailijatkin pääsivät hieman peliin mukaan, vaikka tilanteiden rakentelu tuotti ongelmia Jessen ja ylipitkän Lavian komennuksessa loistavasti pelanneen Reds-pulustuksen toimiessa lukkona. Lopulta KonnU ei saanut ensimmäisellä puoliajalla yhtään laukausta Juhon vartioimaa maalia kohti. Sen sijaan toisessa päässä sattui ja tapahtui. Suurimpaan rooliin nousi KonnUn ilmiömäisesti pelannut maalivahti, joka napsi vedon toisensa jälkeen ja tuli erinomaisesti pystypalloihin vastaan. Erityisesti Antilan vaparin liimaaminen muistutti jo Juhon torjuntataitoja. Ensimmäinen puoliaika päättyi lopulta tiukassa 1-0 tilanteessa.

Ensimmäisellä puoliajalla Redsin pelistä paistoi liikakin innostus läpi. Hallinnasta mykistynyt miehistö pyrki pelaamaan pallon mahdollisimman nopeasti ylös ja toivoi, että siten myös maaleja saataisiin aikaan. Tomppa kuvasikin puoliaikaa osuvasti perseroiskinnaksi, sen verran usein pallo lensi yli keskikentän karkuun juokseville kärjille. Tästä syystä jatkuvasti vapaana olleet laiturit olivat paljolti työttömiä. Muuten homma toimi hyvin ja hallinta oli melko täydellistä. Toki tällainen hallinta olisi pitänyt realisoida 4-0 lukemiksi, vaikka vierailijoiden moke erinomaisesti pelasikin.

Toisen puoliajan Reds avasi huikealla aloituskuviolla, joka päätyi suoraan vastustajan mokelle. Tätä seurasi nopea avaus ja vikkeläkinttuinen konneveteläinen sai pallon noin 30 metrin päästä maalista. Jollain ihmeellä kaveri tuli paristakin pakista ohi ja sijoitti pallon 10 metristä takakulmaan ohi vastaan tulleen Juhon. Heti alkuun kylmää vettä niskaan ja lukemat 1-1. Maalin jälkeen puoliaika eteni kuten ensimmäinen meni kokonaisuudessaan eli Reds painosti, mutta ei löytänyt aukkoja vierailijoiden puolustuksesta muuta kuin roiskaisuyrityksillä.

64. minuutin kohdalla stadion repesi lopulta liitoksista kun Kona (oliko?) keskitti maalille, jonne ekana syöksyi Jussi. Jussin ilmasta vasurilla ohjaama pallo upposi upeasti vasempaan yläkulmaan eikä mokelle annettu mitään saumoja. 2-1. Maalin jälkeen useankin tilanteessa mukana olleen konneveteläisen pää painui alas ja rupesi näyttämään siltä, että hienosti taistellut vierasjoukkue alkoi taipumaan. Vain kaksi minuuttia myöhemmin oli Santalan vuoro leikata sisään vasemmalta ja laukoa pallo maaliin ja lukemiksi jo 3-1. Ja vain kolme minuuttia myöhemmin 69. minuutilla Ville pääsi laukomaan uudelleen. Tällä kertaa laukaus muutti hieman suuntaa Jussin treenatuista pakaroista ja upposi vastustamattomasti tolpan vierestä sisään. 4-1 ja peli alkoi näyttämään taputellulta.

Viimeisen parin kymmenen minuutin aikana paikkoja tuli lähemmäs kymmenen, mutta tällä kertaa sihti ei ollut riittävän tarkka osumaan maalia muttei mokea päin. Näin pilliin vihellettiin viimeisen kerran 4-1 lukemissa. Matsi oli oikein mukava aloitus syyskierrokselle. Olosuhteet olivat kunnossa ja vastustaja oli hyvällä asenteella mukana. Pelissä ei nähty edes yhtään varoitusta, vaikka vastustajan yksi pelaaja joutui polven loukattuaan sivuun ja Jussi lensi kerran selkä edellä kenttää ympäröiviin aitoihin.

Redsin peli toimi kokonaisuudessaan hyvin. Parannettavaa jäi lähinnä tilanteiden luonnissa. Huippukuntoisella tekonurmella miesten pitäisi hakeutua paikkoihin sen verran hanakasti, että palloa voitaisiin pelata maassa. Silloin kun näin onnistuttiin tekemään saatiin heti luotua vaarallisia tilanteita. Viimeistely ei ollut lopulta huonompaa kuin aikaisemminkaan ja erityisesti KonnUn moke piti lukemat näinkin tiukkoina. Redsin puolustus pelasi yhden kauden parhaista peleistä. Kaikkien osasten on seuraavassa pelissä oltavakin kunnossa kun vastaan astelee MuurY 2. Joukkueella on alla surullisen kuuluisa luovutus ja peli yhdeksällä miehellä. Vastaan tuleva joukkue on kuitenkin täysin eri, sillä luvassa on todennäköisesti puolijoukkueellista nelosta MuurYn edustuksessa tällä kaudella tahkonneita pelureita. Tiukka vääntö alkaa klo 17 Muuramen tekonurtsilla.

Redsiltä voittoa pohjustamassa: Juho, Henkka, Lavia, Jesse, Joni, Jonne, Santala (2 maalia), Janne, Tomi, Save, Bule, Kona, Jere, Lastu (C), Juuso (1 maali), Jussi (1 maali), Antila.