Reds teki sen itse

MuurY 2 – FCV/Reds 6-0 (2-0)

1-0 eka puoliaika Se Raitapaitainen kaveri
2-0 eka puoliaika Se Raitapaitainen kaveri
3-0 2. puoliaika Se Raitapaitainen kaveri
4-0 2. puoliaika Se Raitapaitainen kaveri
5-0 2. puoliaika Se Raitapaitainen kaveri
6-0 2.puoliaika Se Raitapaitainen kaveri

Heinäkuun 26. päivä, sunnuntai, aurinko paistoi ja alla kaksi voittoa. Vastassa Muuramen kakkonen, jolla oli porukkaa jopa penkille asti. Redsillä mukana jopa 19 miestä, alusta hyvä ja tunnelma tuntui olevan kunnossa. Sisällä kuitenkin kalvoi. Nimittäin pelaajien sisuksiin oli salaa päässyt jostain asenne ”ei se seiso kuitenkaan”. Johtuiko tämä viikonlopun brenkuttelun aiheuttamista liskojen öistä vai kesän pilaamista parisuhteista? Ehkä joukkuetta masensi se, että Save jättäytyi listan ulkopuolelle. Jossakin oli kuitenkin vika.

Peli alkoi ja tasaiselta näytti. Sitten tapahtui keskellä outo virhe minkä seurauksena kotijoukkueen kaveri pääsi aivan vapaasti sijoittamaan pallon ohi maalivahtimme. Kymmenen minuuttia myöhemmin Jesselle tuli elämän ensimmäinen virhe eikä purkanut vaan antoi pallon kaverin jalkaan. Kaveri kiitti ja sijoitti pallon tyhjiin ja taululle lukemat 2-0. Tässä vaiheessa ”ei se seiso kuitenkaan” pirulainen nosti päätänsä ja vähäinenkin liikkuminen loppui kokonaan. Tilalle tuli omille huutelu. Lopussa Reds sai vielä painetta kotijoukkueen päähän, mutta jos palloon ei osu lauottaessa niin se on vaikea saada maaliin. Tauolta hakemaan uutta asennetta lukemissa 2-0. Maalitilanteet ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkueelle 6-4.

No kauaa ei tarvinnut asennetta hakea. Toista puoliaikaa oli pelattu ehkä viisi minuuttia kun kotijoukkueen raitapaitainen kaveri nosti pallon ihmeellisesti 30 metristä yli vitosen rajalla seisoneen maalivahdin, 3-0. Tähän loppui mielenkiinto ja yritys Redsiltä. Paremmalla viimeistelyllä pelin olisi vielä voinut kääntää. Onneksi vastustaja onnistui jo pikaiseen ja teki kolmen metrin paitsio tilanteesta lukemat 4-0. Viimeiset 30 minuuttia olikin sitten pelailua. Reds keskittyi hyökkäämään kahdeksan pelaajan voimin ja Myyrame iski viidellä kahta vastaan vastahyökkäyksiä. Tuona aikana Redsillä oli noin 10 maalipaikkaa, joista pari tyhjään maaliin sijoitusta, jotka nekin saatiin ohi. Minkä sitä tekee kun ei pää kestä ja tekniikka ei riitä. Kotijoukkue sentään pääsi viimeistelemään pari kolmeykköstä ja sai loppulukemiksi 6-0. Puoliajan maalipaikat Redsille 12-5.

Paljoa tuosta ei sanottavaa enempää ole. Joukkueet olivat tasaväkisiä, mutta vain kotijoukkue jaksoi tehdä maaleja. Tätä varmasti helpotti Vitosessa niin helposti esiin tulevat pelin psykologiset puolet. 2-0 johto yleensä riittää masentamaan vastustajan ja kolmen maalin johto on jo selän katkaisu. Juuri näin kävi Redsille. Tuon jälkeen ei huonosti liikkuneet jalat liikkuneet enää ollenkaan alaspäin. Hyökätä vielä jaksettiin, mutta kun sitä palloa ei saada kymmenen metrin sisältä maaliin niin pelejä on vaikea voittaa. Toki Muuramen moke oli erinomainen, jopa edellisen pelin Konnun mokea parempi. Ilmeisesti kolmen pelin voittaminen putkeen on Redsille tällä hetkellä täysi mahdottomuus. Edellisen kahden voiton jälkeen tuli täysin munaton esitys PetPetiä vastaan ja nyt tämä. Harvoin on pelien jälkeen hävettänyt ja vituttanut näin paljon, mutta tämä ilta kuuluu niihin. Parempi unohtaa koko paska bloody sunday. Niin Santala sai kortin suun soitosta.

Seuraavat voivat hävetä: Juho, Jesse, Lavia, Henkka, Joni, Jonne, Tomi, Lastu (C), Jere, Antila, Santala (varoitus), Jussi, Juuso, Janne, Antti, Jarkko, Kona, Jaakko.