Reds taisteli, tuomari voitti

PetPet ja tuomari – FCV/Reds 2-2 (1-1)

0-1 14 min Aleksi Pulkkinen
1-1 32 min Aleksi Salmela
2-1 66 min Jarkki Patama
varoitus 72 min Santtu Nieminen
2-2 74 min Ville Santala
varoitus 78 min Tomi Moilanen
varoitus 86 min Ville Antila

Torstaina 28.5 oli jälleen vuoro Petäjäveden vierailulle. Allekirjoittanut ei kyseisessä sisäsiittoisessa paikassa ollutkaan vieraillut kahtena edellisenä vuotena, joten huonot muistot olivat jo unohtuneet. Mielenkiintoista sinänsä on, että Reds on kohdannut PetPetin nyt kolmesti vieraissa kolmen viime kauden aikana. Jokaisella kerralla kyseessä on ollut yksinkertainen sarja eikä kyseistä joukkuetta vastaan ole kotona pelattu sitten vuoden 2006, jos pelattiin silloinkaan. Tämä raportti tulee olemaan siistitty versio sisältäen kirjoittajan vain pinnalliset tunteet, sillä syvimpien tunteiden kuvailu ei kuulu julkiselle koko seuraa edustavalle sivustolle.

Edit: Rapon kirjoittajalla on näköjään ollut hieman huono muisti. Kyllähän sitä alaloppusarjan viimeinen peli pelattiin viime vuonna kotona PetPetiä vastaan. Peli päättyi 10-1, PetPet pelasi muistaakseni yhden vajaalla.

Vähemmän yllättävästi Petäjävedelle lähti vain 15 peluria, joihin kuului myös edustuksesta lainattu Antilan Ville. Paikalta puuttui muutama avainhenkilö, mutta onneksi Redsin ringin laajuudessa tämä ei pahemmin näy. Peliä edeltänyt aika meni ihmetellessä miksi kenttä on pienempi kuin keskikokoinen parkkiruutu kaupungilla. Vaajakosken kentänhoitajat voisivat myös järjestää Petäjävedellä koulutuksen siitä miten kentälle vedetään viivat. Eipä noita juuri ennen peliä ollut ja puoliajasta eteenpäin ei enää ollenkaan.

Itse peli alkoi ennakkoasetelmista poiketen kotijoukkueen hallinnalla redsiläisten vielä herätellessä toisiaan tällä kertaa positiivisessa hengessä. 14 minuutin kohdalla iski kuitenkin salama kun Jussi purjehti keskeltä hienosti läpi ja sijoitti pallon sisätolppaan. Haaskalla oli ensimmäisenä Bule, joka parin vastustajan ahdisteluista huolimatta sijoitti pallon maaliin ja Redsin 1-0 vierasjohtoon. Näin Bule sai tililleen kauden ensimmäisessä virallisessa ottelussa myös maalin.

Maalin jälkeen peli jatkui PetPetin hienoisella hallinnalla, mutta hallinta ei johtanut käytännössä yhteenkään tilanteeseen. Toki ei Redsilläkään paikkoja ollut. 32. minuutilla kuitenkin PetPet tasoitti joukkueen kapteenin purjehdittua hienosti/turhan helposti Redsin puolustuksen läpi. Siinä ne ensimmäisen puoliajan tilanteet olivatkin. Puoliaika oli melko heikko tasoinen ja sana persroiskinta kuvaa hyvin molempien joukkueiden esityksiä.

Toisella puoliajalla Reds paransi selvästi otettaan ja hallitsi käytännössä koko puoliaikaa. Painostuksesta huolimatta postimerkin kokoisella kentällä maalin tekeminen on erittäin hankalaa kun alueen sisällä on seitsemän vastustajaa. Hieman yllättäen 66. minuutilla PetPetin purkupallon ja parin puskun jälkeen vastustaja ottaa pallon mukaansa kyynärpäillään noin kaulan korkeudelta ja purjehtii äimistyneen puolustuksen ohi. Lopulta miehen viimeistely on kyllä kylmäverinen eikä Juholle jää tilaisuudessa mahdollisuuksia. PetPetin 2-1 johtomaali sai aikaan hirveän kalapaliikin tuomarin kanssa johon jopa aina niin rauhallinen raportin kirjoittaja osallistui. Tuomarin selitys ”käsi oli normaalissa asennossa eikä se tainnut edes käteen osua” ei oikein vakuuttanut. Itse en sanoisi kenenkään käsien olevan normaalissa asennossa, jos kyynärpäät ovat korvien vieressä. Ehkä Petäjävedellä leviää jokin pahasti mutatoitunut kanta ihmisrodusta.

Maalin jälkeen Redsin hyökkäykset vyöryivät entistä vaarallisempina vastustajan maalille. Lähellä oltiin jo Santalan lauottua hienon vaparin 17 metristä, mutta maali oli 10 senttiä liian matala ja pallo osui ylärimaan. Lopulta yritys palkittiin 74. minuutilla kun joukkueen pisin ja kovin pääpelaaja Lastu voitti pääpallon rankkupisteen kohdilla siirtäen pelivälineen Tompalle alueen sivureunaan. Tompan hieman riplailtua lähti hieno ja tarkka syötti keskelle juosseelle Villelle joka tasoitti pelin maalintekijän varmuudella.

Tasoituksen jälkeen Redsin hyökkäykset vyöryivät PetPet-maalille ja vastustaja keskittyi lähinnä pitkäpallo ja perään taktiikkaan. Valitettavasti tuomari oli päättäny, että kotijoukkueelle jää ainakin piste saaliiksi, joten joka toinen syöttö hyökkääjille vihellettiin paitsioksi, vaikkei pelaaja edes pallon saadessaan ollut kerennyt vastustajan puolustuslinjan taakse. Nämä käsittämättömät tuomiot saivat aikaan Tomin ja Antilan varoitukset, jotka eivät ymmärrettävästä syystä olleet juomarin kanssa täysin samaa mieltä. Lopulta jopa aina rauhallinen Tomppakin hermostui ja poistui kentän laidalta juomapulloja potkien.

Pelin viimeisellä minuutilla Santala onnistui vielä pelaamaan Antilan läpi, mutta tällä kertaa maalivahdin ilmiömäinen torjunta siirsi pallon yläriman kautta yli. Kulmapotkua ei Redsille tietenkään suotu vaan molemmilla puoliajoilla pelattiin tasan 45 minuuttia tai jopa hieman vajaa. Näin Redsin voitosta huolimatta pöytäkirjassa lukee 2-2 ja sarjataulukkoon kirjataan vain yksi piste. Enemmänkin oli tästä tarjolla, mutta pallot jäivät tällä kertaa ylärimaan tai maalinedusruuhkaan.

Harvemmin tulee tuomaria kritisoitua, mutta nyt se kyllä on paikallaan. Vaikka kyseessä on vain Vitonen niin siltikin näihin peleihin voisi oikeasti hommata puolueettoman tuomarin, sillä tämän iltainen kuvastaa täydellistä välinpitämättömyyttä ja halveksuntaa tätä hienoa peliä kohtaan. Tästä kertoo karua kieltä PetPetin toinen maali, joka oli naurettavinta mitä näillä kentillä on nähty, jatkuvat käsittämättömät paitsiotuomiot, noin viisi sallittua käsivarrella haltuunottoa ja jopa väärien sivurajaheittojen hyväksyminen (yksi heitto lähti 90 astetta eri suuntaan kuin mihin keho osoitti, muutama koripalloheitto otsan kohdalta jne.). Hiljaiseksi vetää. Ei mahda mitään. Voittaa olisi pitänyt siltikin, vaikka normaaleissa olosuhteissa peli olisi päättynyt 1-4. Helppoa ei tule jatkossakaan olemaan, sillä seuraavaksi vastassa ovat hiekkaspesialistit Halssilasta ja sarjan ylivoimainen ennakkosuosikki PaRi, molemmat hiekalla. Näistä pitäisi vähintään se neljä pojoa jotenkin kaivaa mukaan.

Pöytäkirjaan ei ollut merkittynä paria varoitusta. Mielestäni myös Jussi sai varoituksen keskustelusta tuomarin kanssa ja ensimmäisellä puoliajalla PetPetin kaveri sai varmasti varoituksen laitettuaan jalkansa törkeästi takaapäin Misen jalan ja pallon väliin juuri kun Mise oli antamassa nopeaa vaparia. Tuollaisessa voi helposti mennä pohjeluu poikki ja potkaisijalta varpaita, joten jotain rajaa näihin tekoihin.

Rohkeasti Petäjävedellä mukana: Juho, Henkka, Jesse, Jaakko, Antti, Jussi, Miska, Jere, Lastu (c), Santala (maali), Bule (maali), Antila (varoitus), Jarkko, Tomi (varoitus) ja Tomppa.