Reds palasi voittokantaan

MultiAnts – FCV/Reds 0-5 (0-1)

0-1 35 min Toni Sivonen
0-2 53 min Janne Porkka
0-3 57 min Juuso Puttonen
0-4 63 min Tomi Moilanen
0-5 68 min Juuso Puttonen
varoitus 78 min Jani Savenius

Tiistaina elokuun 11. päivä Reds matkusti kauden toiseen pidemmän matkan vieraspeliin läntiseen Keski-Suomeen Multialle. Alla joukkueella oli kahdesta edellisestä pelistä kaksi tappiota eikä yhtään itse tehtyä maalia. Vastustaja MultiAnts oli sarjataulukossa vain kolme pistettä perässä. Kotijoukkueen voitot ovat kuitenkin olleet niukkoja ja tappiot suuria minkä seurauksena maaliero oli 13 huonompi kuin Redsillä.

Viimeksi vaajakoskelainen edustusjoukkue oli käynyt Multialla vuonna 1999 tai 2000, jolloin pelattiin vielä hiekalla. Nyt tarjolla oli nurmikenttä, vaikka hieman pieni sellainen, toki hiekkakenttää isompi. Tätä oli matkannut ihmettelemään myös kaksipäinen vieraskannattajajoukko. Lämmittelyiltä vei tällä kertaa mielenkiinnon esiotteluna pelattu Dn-poikien kamppailu FCS – MultiAnts. Redsiläisille huikeita taidonnäytteitä opettanut ottelu päättyi piirin sivujen mukaan 1-5, vaikka maaleja tuntui kyllä tulevan liukuhihnalta.

Illan päätapahtuma käynnistyi pienoisessa Redsin hallinnassa mikä kasvoi mitä pidemmälle ottelu kului. Alussa myös kotijoukkue sai pariin otteeseen painetta Redsin maalille ja palkinnoksi kulmapotkuja. Näistä ei kuitenkaan seurannut mitään vaarallista. Noin vartin jälkeen Reds alkoi luomaan paikkoja tuttuun tyyliin ja myös viimeistelemään niitä samalla lailla. Vuorollaan niin Santala, Juuso kuin Sivonenkin tykittivät pallon ohi maalin. Vielä kun 25. minuutin kohdalla Lastu pääsi ampumaan viiden metrin päässä maalista olleesta ruuhkasta kääntölaukauksen, jonka kotijoukkueen maalivahti ilmiömäisesti pelasti, alkoi maalinteko näyttää tutun hankalalta.

Onneksi 35. minuutin kohdalla Toni tuli ja näytti esimerkkiä muille. Rangaistusalueen kulmasta lähtenyt uskomaton tykki upposi vastustamattomasti aivan etuyläkulmaan ja Reds siirtyi 1-0 johtoon. Puoliajan lopussa Antila pääsi vielä läpi, mutta sijoitus jäi tällä kertaa maalivahdin syliin. Näin puoliajalle mentiin tiukissa 0-1 lukemissa.

Heti toisen puoliajan alusta asti Redsin toinen maali roikkui ilmassa. Muutamien epäonnistuneiden laukausten jälkeen Janne pelattiin läpi ja mies viimeisteli ammattilaisen elkein. 0-2. Tämä tuntui jo masentavan kotijoukkuetta, mutta lopullisen niitin iski apinasta eroon päässyt Juuso noin 57 minuutin kohdalla iskemällä lukemiksi 0-3.

Redsin painostus jatkui edelleen vahvana ja seuraavaksi nähtiinkin kauden yksi hienoimmista maaleista. 0-4 maalin teki Tomi purjehdittuaan läpiajoon noin 30 metrin matkan ohi neljän multialaisen pelaajan. Tomin maalia seurasi Juuson maalin kattoon vetämä tykitys lähietäisyydeltä. Lukemat tässä vaiheessa 0-5 ja peli oli selvä. Lopussa myös Redsin puolustus joutui hommiin, kun muut pelaajat olivat innokkaasti yrittämässä maalintekoa eikä apuja alakertaan enää paljoa saatu. Yhdestä vastustajan vastaiskusta joutui Save sukittamaan itselleen kauden toisen varoituksen. Muutenkin puolustus toimi sen verran hyvin, ettei Juho joutunut maalilla kuin kertaalleen kunnolla torjuntatöihin. Näin pisteet matkasivat Vaajakoskelle lukuisien fanien iloksi lukemin 0-5.

Voiton lisäksi hyvänä puolena voidaan pitää viiden maalin tekemistä, varsinkin kun ottaa huomioon viime aikaiset maalinteko-ongelmat. Ehkä hieman alavireinen kotijoukkue antoi tähän kyllä hyvät mahdollisuudet. Sen enempää pelin sujuvuudesta ei tämän pelin perusteella voida sanoa. Kuvaavaa on se, että kenttä oli kauden pienin, mutta tilaa tuntui olevan enemmän kuin monessa muussa pelissä. Hienoa on, että kauden toisestakin reissupelistä tuli täysi pistepotti ja enää on jäljellä vierailu Jämsänkoskelle. Tätä ennen Reds kohtaa torstaina 20.8 Jyskässä Harjun Potkun.

Multialla mukana: Juho, Lavia, Henkka, Save (varoitus), Jesse, Lastu (C), Jere, Jussi, Santala, Antila, Tomi (1 maali), Janne (1 maali), Juuso (2 maalia), Sivonen (1 maali), Bule, Antti ja Tomppa.