Pohjoiseen päin

FC Santa Claus – FCV perjantaina klo 18.30 Rovaniemellä

Kauden viime metreillä FCV:llä on vielä edessään pikkuinen retki pohjoiseen. Perjantaina vain toisella joukkueella on aidosti panosta pelissä, sillä FCV:n sarjapaikka on jo varmistunut, mutta kotijoukkue Joulupukeilla on kiikarissa nousukarsintapaikka. FCV:llä on edelleen kuitenkin mahdollisuus kauden alla asetettuun tavoitteeseen, eli yltää viiden parhaan joukkoon. Se vaatii kuitenkin voitot kahdesta viimeisestä ottelusta, sekä hieman apua muilta joukkueilta.

FC Santa Claus on hieman yllättäenkin keikkunut koko kauden sarjan kärjessä. Rovaniemeläisten nousuhaluja on spekuloitu syksyn mittaan, mutta mikäli RoPS palaa takaisin Veikkausliigaan, on Santalla varmasti kiinnostusta ykkösdivisioonapaikkaan. Toki sitä luulisi olevan muutenkin, ja perjantaina kotijoukkueella onkin mahdollisuus varmistaa karsintapaikka.

Joukkueet kohtasivat tällä kaudella ensimmäisen kerran sarjan avauskierroksella, ja silloin FCV oli selvästi parempi lukemin 3-0. Keväällä käyty kamppailu tahkottiin Jyskän tekonurmella, ja pelialusta on myös perjantaina sama. FCV:n miehistö on onnistunut telomaan itseään turhankin rankasti tekonurmella pelattaessa, joten toivoa sopiikin, ettei tänään tulisi liiaksi loukkaantumisia, sillä niitä riittää jo ennestäänkin vähintään tarpeeksi.

Vaajakoskelaisvalmentaja Rise Jussilainen kommentoi tulevaa ottelua: ”Pitkä matka on varmasti rasite, ja sääkin on Rovaniemellä jo syksyisen kolea. Santa on kärkijoukkue, joka varmasti yrittää tosissaan karsintoihin. Mikäli kahden edellisen pelin hyvä ote säilyy matkasta huolimatta, on pisteet mahdollisia.”

Loukkaantumistilanne on pysynyt ennallaan, eli pitkäaikaispotilaat Huisman, Dahir, Kiiveri, Savela, A. Kuortti, Janatuinen ja Kastarinen ovat edelleen sivussa.