2. Peetu Lintinen 0-1
48. Peetu Lintinen rp. 0-2
68. Aleksis Lehtonen 1-2
84. Jere Kähkönen 2-2

Joensuun Mehtimäen tekonurmella oteltiin lauantai-iltana Pohjois-Karjalan maakuntapäivänä JIPPOn ja FC Vaajakosken välinen ottelu, johon yleisöllä oli tarjolla ilmainen sisäänpääsy. Vääntö päättyi pistejakoon 2-2, joka on lähtökohtiin nähden erittäin hyvä lopputulos vaajakoskelaisille. Kahden maalin johdon menettäminen kuitenkin jäi harmituksen aiheeksi.

FCV joutui reissaamaan Pohjois-Karjalaan melko pienellä pelaajaringillä, sillä mukana matkassa oli vain kolme vaihtopelaajaa. Tutusta aloituskokoonpanosta puuttuivat maalintekijä Matias Sarlin ja kapteeni Santtu Laaksonen. Katsomon puolelle vaajakoskelaiset olivat kuitenkin keränneet kauden parhaan kannatusporukan, jonka johdolla vierasjoukkue sai mainiota taustatukea. Joensuulaisjoukkueella kasassa oli sen ykkösmiehitys ilman poissaoloja.

FCV:ltä unelmastartti peliin

Vaajakoskelaiset saivat kamppailuun mitä parhaimman alun. Pelikello oli ehtinyt edetä vain reilun minuutin kohdalle, kun joukkueen viime kauden maalikuningas Peetu Lintinen pommitti kauden kolmannen osumansa. Fantastinen laukaus paristakymmenestä metristä painui vastustamattomasti vasempaan yläkulmaan JIPPO-vahti Jirko Sorsan sormia hipoen.

Maalin jälkeen valkoisissa paidoissa pelannut vierailija jatkoi hyviä otteitaan voittaen suurimman osan kaksinkamppailuista, vaikka kotijoukkue saikin luotua pari vaarallisen tuntuista hyökkäystä pallonriistoista. Puolen tunnin paikkeilla FCV:lle tarjoutui parikin hyvää tilaisuutta kasvattaa johtoaan, mutta vasemmalta laidalta syntyneistä tilanteista joensuulaiset selvisivät säikähdyksellä. Valtteri Lohen yrityksen torjui Sorsa ja Lintisen kokeilun onnistui peittämään joensuulaispuolustus. Omassa päässä FCV esiintyi vahvasti blokaten esimerkiksi Nuutti Tykkyläisen ja Pavel Nazimovin laukaukset. JIPPOn avauspuoliajan vahvimmat hetket sattuivat viimeisen vartin aikana, jolloin kotijoukkueelle oli tarjolla tukullinen kulmapotkuja. Kulmia liikkeelle pistäneet Jere ja Joona Hiltunen eivät kuitenkaan tahtoneet löytää boksista omia pelaajia, vaan Vaajakosken puolustus onnistui selvittämään erikoistilanteet väljemmille vesille. Kulmapotkut menivät avaavalla nelivitosella JIPPOlle peräti 10-0.

JIPPO rynnisti väkisin tasoihin

Myös kakkosjakso käynnistyi vierasjoukkueen osalta erinomaisesti. Vapaapotkutilanteessa JIPPO joutui rikkomaan kuudentoista alueella ja FCV:n kauden ensimmäistä rangaistuspotkua asettui ampumaan Lintinen. Kahdessa edellisessä Mehtimäellä pelatussa ottelussa Sorsa onnistui molemmissa torjumaan rankkarin, mutta oli tällä kertaa vailla mahdollisuuksia Peetun varman viimeistelyn edessä. Hetkeä myöhemmin 0-2 –

maalin jälkeen Lari Liukkonen laukoi vaarallisesti Vaajakosken ensimmäisen kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta tämä jäikin joukkueen viimeiseksi paikaksi.

Toisella jaksolla kotijoukkue haki tuoretta hyökkäysvoimaa ottamalla sisään kesän ensiminuutit kellottaneen Aleksi Nissisen sekä Aleksis Lehtosen ja Jere Kähkösen. Ottelun viimeisemmät neljäkymmentä minuuttia olivatkin väkevää JIPPOn hallintaa, joiden aikana joukkue puristi itsensä FCV:n rinnalle. Takaa-ajon käynnisti JJK-kasvatti Lehtonen ohjattuaan kavennuksen 68. minuutilla. Vain viitisen minuuttia ennen päätöspuhallusta FC Vaajakosken alakerralle sattui kohtalokas virhe, jonka myötä Nuutti Tykkyläinen riisti pallon ja tarjoili avoimen tekopaikan Jere Kähköselle, jolla oli helppo työ naulata tasoitus 2-2.

”Ollaan oltu melkoisen flunssa-aallon kourissa ja tänään aamulla jäi vielä kapteeni Laaksonen sairastumisen takia sivuun. Koronatestien tuloksia odotellessa olemme joutuneet harjoittelemaan kymmenellä pelaajalla menneellä viikolla, joten lähtökohtiin nähden piste on erinomainen suoritus. Joka jätkältä loistavaa taistelua. Emme ole vielä henkisesti aivan valmiina pysymään pelisuunnitelmassa niillä hetkillä, kun pitäisi vain jäädyttää peliä. Meiltä pitää löytyä uskoa omaan tekemiseen vaikka vastustaja kuinka vyöryttäisi päälle. Nämä on meille oppimisen paikkoja ja olemme selvästi oikealla tiellä.” – Sami Okkonen

FCV:ltä kesän ensimmäiset minuutit kentällä haaviinsa sai Toni Järvinen, jonka harjoituspelissä tapahtunut loukkaantuminen on pitänyt pelaajan sivussa pidempään. Pistejaon myötä lohkokärki JIPPOlla on koossa 22 pistettä ja FCV nousi 14 pinnaan, jolla se kipusi taulukon seitsemänneksi ohittaessaan ainakin hetkellisesti JJK:n. Kotijoukkueen parhaana palkittiin laitapelaaja Nuutti Tykkyläinen ja FCV:ltä maalimääränsä tuplannut Peetu Lintinen.

FCV:n kokoonpano