Piste tuliaisina Joensuusta

Kesän auringonpaiste oli vaihtunut pilviseen ja sateiseen säähän, kun C-lohkon kaksi selkeästi huonointa joukkuetta mittelivät sarjapisteistä. Molemmat joukkuet olivat käytännössä menettäneet mahdollisuutensa sarjapaikkaan, joten pelissä oli enemmän kyse kunniasta. Varsinkin vaajakoskelaisilla olisi näytönpaikka, sillä odotukset kauden alla olivat korkealla. Joensuussa pelattu jumbofinaali päättyi lopulta tasaisesti luvuin 1-1 (1-1).

Ottelun alku lähti vaajakoskelaisilta tyypillisesti, ja isännät ottivat komennon pelistä. River hallitsi ottelun alkua, mutta vaarallisille paikoille se ei kuitenkaan päässyt. Viimein vieraatkin pääsivät otteluun mukaan ja alkoivat hallita kenttätapahtumia. Punaiset vyöryivät kohti River-maalia, ja hyviä maalipaikkoja luotiin useita. Tomi Karlstedt ja Jukka Kosonen pelattiin pienen hetken sisällä läpi, mutta kumpikaan ei palloa maaliin saanut. Noin puolen tunnin kohdalla FCV viimein onnistui, kun oikealta tullut Kimmo Huismanin lähettämä keskitys tavoitti Tompan. Rankkaripisteen tuntumaan yksin jätetty Tomppa ei erehtynyt, vaan puski
pallon tyylikkäästi maaliin. Tämän jälkeen vierailla oli useita mahdollisuuksia ratkaista peli, vaan viimeistely ei ollut kohdillaan. Juuri ennen taukoa FCV:n peli hieman herpaantui, ja River sai tasoituksen. Kukkupallo maalille, jonka River pelaaja puskee onnekkaasti takatolpalle, ja
sieltä komea laukaus ja pallo maalissa. Näin tauolle mentiin tasalukemissa.

Toisen jakson alku oli kotijoukkueen hallintaa. Hyvällä asenteella ollut Riverball sai vaajakoskelaiset pulaan puolustusalueella. Kaiken kaikkiaan toinen jakso ei tarjonnut niin viihdyttävää jalkapalloilua kuin ensimmäinen, sillä molemmissa joukkueissa alkoi väsyminen näkyä. Ottelun loppuhetket vieraat painoivat vimmatusti kohti River-maalia, mutta muutamasta
jopa avoimesta maalipaikasta maalia ei vain saatu. Näin ottelu jäi ensimmäisen jakson maalien jälkeen tasatilanteeseen, ja sopuisaan pistejakoon.

FC Vaajakoski: Jarkko Suonpää, Mikko Pietilä, Kerkko Huhtanen, Niko Leppänen (48′ Kimmo Tolvanen), Jarmo Leskinen, Otto Piili, Tarkko Savela, Kimmo Huisman, Jukka Kosonen (74′ Niko Kiiveri), Miika Kastarinen (61′ Marcus Virtanen), Tomi Karlstedt.