Pikkuisen pidempi pelireissu

Kevät on tullut Tornioon, ja niin tekee myös FCV.

Tornio. Tuo Kustaa II Aadolfin vuonna 1621 perustama kaupunki aivan Ruotsin rajan kupeessa. Matkaa Vaajakoskelta noin 476 kilometria, 22 453 asukasta ja paikallinen palloseura pelaa nimellä TP-47.

Perinteikäs, vuonna 1947 perustettu Tornion pallo pelaa Kakkosessa tällä erää ensimmäistä kauttaan, sillä edelliskauden jälkeen kohtalona oli tipahtaa porrasta ylempää Ykkösestä. Seuralla ei ole viime vuosina mennyt muutenkaan kovin hyvin, sillä torniolaisethan pelasivat Veikkausliigassa vielä vuonna 2005. Viime talvena puhuttiin TP:n jopa luopuvan sarjapaikastaan, mutta seura onnistuttiin kuitenkin pelastamaan. Joukkue saatiin kasattua, mutta harjoittelu päästiin aloittamaan vasta maaliskuussa. Tämä näkyikin varmasti sarjan alussa, mutta viime peleissä suunta on ollut jo parempaan päin.
Avausvoiton torniolaiset ottivat kolmannessa ottelussaan, jonka jälkeen tuli toinen voitto, kuten myös niukka tappio SJK:lle. Tällä hetkellä TP-47 majailee taulukossa sijalla 11, ja tuota tilastoa kotijoukkue pyrkii parantamaan lauantaina. FCV:tä valmentaja Kimmo Halmkrona luonnehtii kovaksi joukkeeksi, jota vastaan ei ole syytä lähteä takki auki. Hurjassa vireessä oleva Tomppa Karlstedt pyritään ottamaan tiukasti kiinni, ja tämän tavoitteen myötä valmentaja Halmkrona veikkaakin ottelun päättyvän lukemiin 2-0. Torniolaisseuran pelastamistalkoisiin talvella liittynyt ja miesten maajoukkueessakin kahdeksan ottelua pelannut Keijo Huusko on loukkaantumisen takia edelleen sivussa.

FC Vaajakosken lähtökohdat otteluun ovat tälläkin kertaa melko hyvät, sillä viime viikonloppuna Vaajakoskella napattu tyylipuhdas 4-0 -voitto PK-37:sta, lupaili todella hyvää. Tomi Karlstedt löysi vihdoin maalivireensä, ja vaikka keskikentällä onkin edelleen muutamia loukkaantumisia, ei kokoonpanon puolesta pitäisi olla mitään hätää lauantaina. FCV on tehnyt tähän mennessä kymmenen maalia viidessä ottelussa, ja päästänyt omiin vain kolme, vähiten koko C-lohkosta. Alkukausi onkin ollut todella onnistunut, mutta toisaalta joukkue vahvistui talven aikana niin paljon, että jonkinlaista menestystä onkin lupa odottaa.

Loukkaantuneina ovat edelleen Muhammad Dahir ja Simo Ihalainen. Kimmo Huisman pelasi viime ottelussa, mutta loukkasi itseään jälleen, ja on näin sivussa lauantain kamppailusta. Janne ”Jauho” Muurikaisen pohje on sen sijaan parantunut, ja puolustuksen all-around -pelaaja palaakin nyt riviin.

Lähes viidensadan asfaltilla päällystetyn kilometrin jälkeen ei ole koskaan helppo pelata, eikä vieralijoiden sovi taaskaan lähteä soitellen sutimaan. Pisteitä, tai edes pistettä voitaneen pitkältä vierasreissulta odottaa, ja kuten kaupunki itseään mainostaa, Tornio on rajattomien mahdollisuuksien kaupunki!

TP-47 – FCV lauantaina klo 18.30 Pohjan stadionilla.