Peliraportit lauantain 10.01.09 peleistä

FCV – Tipa 4–0 (1-0,2-0,1-0)

Ottelu alkoi FcVaajakosken pienoisessa hallinnassa. Ajassa 2.26 Jesse Taskinen murtautuu keskeltä läpi ja sijoittaa varmasti oikeaan yläkulmaan, Ilja Aallon esityöstä. Siitä FCV sai lisäintoa ja pallo pyöri Tikkakosken poikien päädyssä. Ensimmäisessä erässä Tipalle siunaantui loistava paikka tasoittaa peli, mutta maalivahti Jere ”Pepe” Suontausta aavisti hyökkääjän aikeet ja esti jo varmalta näyttäneen maalin.

Toista erää oli pelattu 5.08 kun Jesse Helminen sipaisee pallon maalin vastustajien estelyistä huolimatta. Tilanne syntyi Ossi Ahosen loistavasta poikittaissyötöstä. Tämän maalin seurauksena pallonhallinta siirtyi lähes kokonaan FCV:lle. FCV:n vaihtopenkillä pelaajat (ja valmentajat Laughing) olivat revetä liitoksistaan, kun Jere ”Jerzi” Kolkkava siirsi FCV:n keskeltä, Helmisen Jessen esityöstä 3-0 johtoon. Tipa oli armottoman lähellä kaventaa peli 3-1, mutta tuomari levitti kätensä ja näytti korkeaa mailaa, joten maalia ei hyväksytty ja Pepen nolla säilyi ainakin toistaiseksi. Samassa vaihdossa Tipan pelaaja vetää kierteisen ranteen, joka osuu sivuverkkoon ja vierähtää Pepen taakse, mutta pallo pyörii vain maaliviivalla. FCV selviää. Toisen erän loppu puolella FCV:n puolustaja Jani Siikin meno katkaistaan laidassa, kun Tipan pelaaja taklaa rumasti polvella. Jani linkuttaa vaihtoon. Mainittakoon että FCV:n tähtipelaajiin kuuluva Petteri ”PetBen” Holopainen istuu kirkon penkillä.

FCV dominoi kolmatta erää miltei täysin ja peliä oli jäljellä 2.57, kun Ilja Aalto leikkaa laidasta keskelle ja laukoo vastustamattomasti tolpan kautta maaliin. Syöttöpisteen saalistaa Tipan runtelusta kylmä sprayn avulla toipunut Jani Siikki. Pepe nautiskelee maalillaan ja ottaa kolmannessa erässä pari näyttävää koppia. Ottelu päättyy 4-0, FCV:n voittoon.

Pistemiehet: Jesse Helminen 1+1, Ilja Aalto 1+1, Jesse Taskinen 1+0, Jere Kolkkava 1+0, Jani Siikki 0+1 ja Ossi Ahonen 0+1. Maalivahti Pepe pelasi nollat torjuen Tipan kaikki yritykset.

FCV – KSS Sininen 3-3 (1-1,0-1,2-1)

Peli alkoi jälleen FCV:n pienoisessa painostuksessa ja ajassa 2.38 Jere Kolkkava lataa pallon maalin perukoille Ossi Ahosen maukkaasta syötöstä. Ensimmäinen erä on aikamoista miekkailua ja erän loppuun FCV pääsee pyörittämään ylivoimaa. Kaikki ei mene suunnitelmien mukaan ja sinisten pelaaja katkaisee syötön ja tekee maalin – alivoimalla. Maalivahti Pepe on mukana, mutta ei voi mitään vedolle.

Toisessa erässä FCV saa painetta sinisten päätyyn. Varsinkin Juri- Patu – Eero kenttä saa aikaan painetta, mutta uurastusta ei palkita – ainakaan vielä. FCV:n vaihtoaitiossa tilanne synkkenee, kun Jesse Taskinen ja Petteri Holopainen joutuvat jäähylle. Kss Siniset saa pyörittää toista minuuttia ylivoimalla, mutta FCV taistelee. Ajassa 26.01 siniset karkaa maalin johtoon, mutta toivoa ei ole vielä menetetty.

Kolmannessa erässä peli pyörii sinisten päädyssä, mutta siniset vastaa ja karkaa kahden maalin johtoon. Ajassa 37.00 FCV päättää toimia ja ottaa aikalisän. Aikalisä tuottaa tulosta ja vain kymmenen sekuntia sen jälkeen Jesse Helminen siirtää Ossi Ahosen syötöstä FCV:n maalin päähän. Ajassa 42.10 Ossi Ahonen tasoittaa pelin maalinedus tilanteen jälkeen. FCV:n pelaajat hyppäävät kentälle riemusta reveten. Jesse Helminen saalistaa syöttöpisteen tähän maaliin. Aivan ottelun loppuun FCV pääsee pyörittämään ylivoimaa ja hakemaan voittomaalia, mutta se ei tuota tulosta. Ottelu päättyy numeroihin 3-3.

Pistemiehet: Ossi Ahonen 1+2, Jesse Helminen 1+1, Jere Kolkkava 1+0.