Peli-iloa etsimässä

FC Vaajakoski – Tornion Pallo 47 lauantaina Vaajakoskella klo 15.00

FCV:n taival on ollut viime aikoina kovin raskas. Alkukauden iloiset otteet unohtuivat jonnekin, ja sen myötä myös pistehanat ovat olleet turhankin tukkoiset. Vaajakoskelaiset pysyttelivät pitkään sarjataulukon kolmen parhaan joukossa, mutta sittemmin pudotus on ollut raju. Tällä hetkellä sijoitus on peräti kahdeksas. Tavoitteenahan oli parantaa edelliskauden sijoitusta, ja päätyä viiden parhaan joukkoon, joten siitäkin ollaan nyt jäljessä. Sarja on kuitenkin hyvin tasainen, ja viidenteen tilaan on matkaa ainoastaan kolme pistettä.

Viime otteluista tutulla tukkoisella pelaamisella korkeammista sijoituksista on kuitenkin turha haaveilla. Peli-ilo on ollut kadoksissa, ja valmentaja Rise Jussilaisen mukaan kuluneen viikon aikana onkin yritetty hakea joukkueelle uutta ilmettä, ja nimenomaan iloisempaa sellaista. Hyvin sujuneen kauden alun salaisuus oli pitkälti ilossa, kun jokainen pelaaja teki töitä ja pelasi pirteästi kaveria kannustaen. Toivoa sopiikin, että jopa noususta haaveilevaa TP-47:aa vastaan punapaitainen ryhmä onnistuu tonkimaan intonsa jostain Savonmäen syövereistä takaisin pelikentälle, ja ottaa pitkästä aikaa taas täyden pistepotin itselleen.

Torniolaisten vierailijoiden edellinen ottelu sujui yhtä hienosti kuin Vaajakoskenkin, eli tuloksena oli puhdas 0-4 -tappio. Muutoin TP on kuitenkin parantanut peliään huimasti alkukaudesta, ja joukkue onkin pitänyt kakkospaikkaa hallussaan jo pidemmän aikaa. Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Torniossa FCV oli vahvempi maalein 0-2, Tomi Karlstedtin ja Kalle Kauton viimeisteltyä tarvittavat osumat.

FCV lähteekin siis haastajan roolissa lauantain kamppailuun, ja nyt olisikin jälleen kerran oiva sauma korjata kurssi. Kapteeni Aapo Autio palaa lauantaina kokoonpanoon, mutta Jouni Juntusen pelaaminen on sen sijaan vielä epävarmaa. Pitkäaikaispotilaat Huisman, Dahir, Kiiveri, Savela, A. Kuortti, Janatuinen ja Kastarinen ovat edelleen sivussa.