PaRi – Reds 4-2 (2-1)

1-0 10 min Kari Paukku
1-1 38 min Jussi Kautela
2-1 42 min Petri Kemiläinen
2-2 69 min Juuso Puttonen
3-2 76 min Olli-Pekka Siironen
4-2 85 min Olli-Pekka Siironen

Reds matkasi 9.6. Huhtasuon hiekalle kohdatakseen siellä armaan paikallisvastustajansa Palokan Riennon. Peli alkoi odotetusti PaRin hallinnalla ja 10 minuutin kohdalla keltamustat hankkivat itselleen kulmapotkun. Vapaaksi jätetty Kari Paukku puski pallon komeasti maaliin tarkasta keskityksestä. Tämän jälkeen ei vähään aikaan nähtykään kummempia hienouksia kummaltakaan joukkueelta. Noin puolivälissä jaksoa parilaiset pääsivät kokeilemaan maalintekoa avopaikoista, mutta viimeistely oli miklutasoa ja redsiläisten onneksi numerot pysyivät 1-0:ssa.

Puoliajan loppua kohden punapaidat löysivät koneestaan isompia vaihteita ja peliä saatiin rakennettua yhä enemmän palokkalaisten päätyyn. Ottelun 38. minuutilla nähtiinkin tasoitusmaali, joka sai alkunsa, kun Toni laukoi vasemmalta. Moke torjui pallon Jeren ulottuville, joka pienen hollailun jälkeen pääsi vetämään. Pallo kimposi korkeuksiin, mutta Redsillä oli maalinedustalla pituusylivoimaa Jussi Kautelan muodossa, ja hän puski pallon maaliin. Tätä onnea kesti vain 4 minuuttia, kun PaRin Petri Kemiläinen ryskäsi maalintekoon Tuomisalon veljesten estelyistä huolimatta ja pisti pallon etukulmasta sisään. Puoliajan lopussa Redsillä oli vielä sauma tasoitukseen, mutta Tonin poborsky-nosto meni hieman maalin yli.

Toisella puoliajalla pelattiin yleisöön menevää päästä päähän-peliä, ja molemmilla joukkueilla oli tilanteita kasvattaa maalitiliään. Tässä onnistui ensimmäisenä Reds, kun joukkueen kuopus, Juuso pelattiin läpi. Hän näytti vanhemmille karpaaseille pelaamisen mallia ja sijoitti pallon kylmänviileästi reppuun. Vaan eipä aikaakaan, kun pallo oli taas Redsin maalissa. Olli-Pekka Sironen survoi pallon maaliin 76. minuutilla maalin edestä. Reds oli pakotettu panostamaan lisää hyökkäyksiin ja tästä tietenkin puolustuspeli kärsi. 85. minuutilla samainen O-P Sironen sai pallon haltuunsa hyökkäyspäässä. Pienen kynäilyn jälkeen mies veti komeasti n.16 rajalta vasempaan alakulmaan ja peli oli käytännössä ratkennut. Puhdasoppinen hattutemppukaan ei ollut kovin kaukana, mutta tämän esti Juhon komea leiskautus pallon tielle.

Rauhallisesti sujuneen 1. puoliajan jälkeen nähtiin kentällä yllättävänkin rajuja otteita ja suurimmaksi osaksi nämä tapahtuivat punapaitojen toimesta. Lieneekö valmentaja Vainio psyykannut joukkonsa liiankin tehokkaasti. 4-2-lukemista huolimatta peli oli ehkäpä kauden parasta Redsiltä. Palloa maltettiin pelata välillä maassakin ja tämä avasi tilanteita hyökkäyspäässä. Kunhan samanlainen peli-ilme kyetään pitämään jatkossakin, ei tulevalta Joutsan reissulta tarvitse palata itkua tihrustaen, kuten vuosien saatossa on ikäväksi traditioksi muodostunut.

Redsin miehistö:

Juho, Henkka, Jaakko, Jesse, Antti, Jussi (maali), Kona, Janne(c), Jere, Juuso (maali), Santala, Toni 3m(varoitus), Toni S (varoitus), Jarkko, Tomi (varoitus), Rise ja Tomppa.