MP vahvempi Mikkelissä

MP – FC Vaajakoski 1-0 (1-0)

FC Vaajakoski haastoi Ykkösessä pelaavan Mikkelin Palloilijat Urpolan tekonurmella vähintään kohtuullisesti. Ennakko-odotusten mukaisesti sarjaporrasta korkeammalla pelaavat isännät hallitsivat palloa, mutta vierailijat onnistuivat pitämään maalilukemat tasaisina. Punapaitojen parhaat hetket sattuivat molempien jaksojen alkuihin.

Avaavalla nelivitosella MP oli lähellä avausosumaa, kun reilun kymmenen minuutin kohdalla Antti-Ville Räisänen latasi pallon vapaapotkusta maalikehikkoon. Vain parisen minuuttia tästä vastaava tilanne nähtiin toisessa päädyssä. Ville Teräsrannan terävästä kulmapotkusta Toni Takamäki puski pallon ylähirteen. Ottelun ainoa maali tuli reilun puolen tunnin väännön jälkeen Räisäsen tavoittaessa linjan takaa Nuutti Laaksosen, joka toimitti kakkospallosta pelivälineen verkon perille.

Toisella jaksolla sinipaitainen MP pystyi luomaan muutamia hyviä tontteja, mutta kakkospuoliajan torjunut Ville Viljala oli mies paikallaan ja piti maalinsa puhtaana. FC Vaajakoskelle tarjolla oli yksi hyvä tilanne Tomi Karlstedtin löytäessä nostollaan maalin edustalta Toni Järvisen. Osuma jäi kuitenkin tällä kertaa haaveeksi ja harjoitusottelun voitto Mikkeliin.

Ensimmäinen jakso oltiin tänään vielä bussimatkan fiiliksissä. Maisema vaihtui nopeasti ja sitä seurailtiin katseella hyvinkin tarkkaan vierestä.

Toisella jaksolla alettiin toteuttaa sovittua pelisuunnitelmaa paremmin, prässi oli parempaa ja saatiin pidempiä pallonhallintajaksoa. Viimeisellä vartilla tuli väsy, mutta 45-75 -minuuttien pelaamiseen voidaan olla tyytyväisiä.

Moni pelaaja sai tänään näyttöpaikan isompien minuuttien muodossa ja saimme hyvää tietoa siitä, missä mennään tässä vaiheessa kautta.