MM-kisojen jälkimainingeissa

Liityin ennen kisoja facebook-ryhmään ”Käyttäytymissäännöt naisille MM-kisojen ajaksi”. Varmasti myös moni muu huomasi, että ajatus oli kaunis, mutta käytännössä punaiset kortit heiluivat koko kisojen ajan niin kentällä kuin kotikatsomoissa. Meidän kotikatsomossa sääntöjä noudatettiin ensimmäisen illan ajan. Tämän jälkeen vuvuzelat saivat kilpailijan. Tähän ongelmaan edes FIFA ei pystynyt tarjoamaan ratkaisua. Täytyy kuitenkin antaa hieman tunnustusta emännälle, koska…? No juuri nyt en muista mistä, mutta varmasti se tulee mieleen myöhemmin.
Kisojen tuomarityöskentely herätti keskustelua, mutta eiköhän niitä ole kokonaisuudessaan ruodittu tarpeeksi. Rupesin silti miettimään finaalin tuominnutta Howard Webbia. Kaveri joutui tilanteisiin joista ei vain voinut selvitä voittajana. Otetaan esimerkiksi ottelun alussa van Bommelin takaapäin polvitaipeita hyväillyt taklaus täydellä vauhdilla. Webb joutui tekemään päätöksen. Aikainen ulosajo, jonka jälkeen tuomari tuomitaan ikuisesti miehenä, joka halusi ratkaista MM-finaalin. Tämän sijaan Webb antoi Bommelille ja Hollannille mahdollisuuden ja otti ottelun jälkeisen kritiikin vastaan. Heitingan ulosajo saattoi toki olla virhe, jonka johdosta Andres Iniesta sai tarjouksen jopa Hollywoodista, mutta kokonaisuutta ajatellen Hollannilta olisi pitänyt lentää mies pihalle jo aikaisemmin.
Entäpä ne kuuluisat selostajat? Paljon heitä netissä arvosteltiin ja kaiken maailman ryhmiä perustettiin, joissa jotkut Matti Meikäläiset uhosivat ajavansa rintakarvansa, jos selostajia ei vaihdeta. Mitä väliä, jos selostaja yht’ äkkiä alkaa laulaa Dingoa kesken lähetyksen? Mitä sitten, jos välillä menee joku nimi hiukan väärin tai jutulla ei ole päätä eikä häntää? Ei virheen huomaaminen kotikatsomossa tee kenestäkään selostamisen asiantuntijaa. Sanoisin näille janttereille, että oli siellä vaihtoehtoinenkin selostus. Signmark nimittäin tarjosi viitotun vaihtoehdon. Ja Youtubesta voi varmasti kuunnella Bror-Erik Walleniuksen ja Hoopi Hännisen best of-kokoelmaa, jos tulee ikävä vanhoja hyviä aikoja.
Kisastudiossa Teemu Niikko oli ehdottomasti paras studioisäntä. Suomisen Tapsa veti myös rautaisella rutiinilla ne vähät kerrat, jotka studiossa oli. Ja eihän sitä kisapallon heittämistä sinne studion kulisseihin voi unohtaa, kun kolina käy suorassa lähetyksessä.
Kommentaattorit suoriutuivat myös oikein mainiosti. Ja sitten oli tietysti aina yhtä liikuttava Kuuselan Martti. Ehkä se on se ulosanti, mutta sympatiat kaikille TPS-pelureille, jotka toissakaudella yrittivät tajuta jotain Martin taktiikkapalavereissa.
Nyt ne kisat ovat joka tapauksessa taas ohi. Espanjan mahtiaikakausi sai jatkoa ja Piquen syljeneritys toimi juhlallisuuksien aikana. Viva la Espana!