Me oltais voitu voittaa tää peli

FCV/Reds – FC Keitelejazz II 1-3 (0-2)

0-1 8 min Ilkka Kautto
0-2 9 min Jani Kotanen
varoitus 54 min Harri Terho
1-2 72 min Jukka Lahtinen
varoitus 81 min Mikko Viitanen
1-3 86 min Ilkka Kautto

Torstaina 6.8 Reds lähti hakemaan Jyskässä uutta nousua häpeällisen MuurY-pelin jälkeen. Vastaan asettui viime kaudesta vahvistunut Äänekosken uuden ylpeyden kakkosjoukkue. Pelistä oli luvassa tiukka taistelu pisteistä vain kahden pisteen erottaessa joukkueet toisistaan sarjataulukossa. Redsillä alla oli nöyryytys Muuramesta kun Keitelejazz puolestaan oli noussut hienosti 4-1 tappioasemasta kotonaan tasoihin PaRia vastaan. Ennen ottelua Tomppa painotti maalin pitämistä puhtaana ja yhden maalin iskemistä toiseen päähän.

Ottelu alkoi erittäin lupaavasti, sillä vierailijat hallitsivat ensimmäistä 10 minuuttia mielinmäärin. Vain kahdeksan minuutin kohdalla vastustaja iskikin ensimmäisen kerran kun Laviaa lukuun ottamatta alta 150cm pitkä Reds-miehistö ei mahtanut Keitelejazzin pituusylivoimalle mitään ja vierailijoiden pelaaja pääsi rynnimään maalille ja nakkaamaan keskitetyn pallon sisään. Vain minuuttia myöhemmin oli lisää kylmää vettä luvassa Redsin niskaan. Vierailijoiden pelaaja pääsi kaventamaan luvattoman helposti vasemmalta boksin sisään ja syöttämään maata pitkin kaverilleen, joka nosti pallon kahdesta metristä yli Juhon.

Parin antaminen vastustajalle eteen tuntui tällä kertaa riittävän ja kotijoukkuekin alkoi hiljalleen pelaamaan. Ensimmäisen puoliajan loppu kului melko tasaisissa merkeissä Redsin hallinnan ja paikkojen kuitenkin lisääntyessä puoliajan edetessä. Keitelejazz pääsi muutaman kerran laukomaan vaarallisesti reilusta parista kympistä, mutta näillä kerroilla maali oli liian pieni ja Juho liian ketterä.

Redsin hyökkäykset ajautuivat ensin pistoina päädystä yli tai suoraan mokelle. Muutaman napsun ottaminen pois syöttöjen voimasta alkoi puoliajan lopulla jo purra. Ensin Jussi pääsi kokeilemaan maalivahdin refleksejä laukomalla maalivahtia syliin vitosen viivalta. Tällä kertaa maalivahti kesti palloa paremmin. Myöhemmin ainakin Juuso, Toni ja joku muukin Redsin peluria pääsi yksin läpi, mutta vain yhdessä saatiin aikaan sijoitus ohi maalin ja muissa pallon kanssa lähdettiin kiertämään maalivahtia, mutta ajauduttiin liian pieneen kulmaan. Näin puoliajalle mentiin lukemissa 0-2.

Puoliajalla Tomppa kertoi, että nollan pitäminen ei tarkoita sitä, ettei tee yhtään maalia vaan sitä, ettei vastustaja tee yhtään. Muutaman pelaajan naama näytti siltä kun pään yläpuolella olisi sytytetty lamppu ”Aaiiii tota se tarkoitti, mä ihmettelin miks me ei saatais tehdä yhtään maalia”. Tästä taktisesta muutoksesta lisää voimia saanut kotijoukkue päätti nousta toisella puolikkaalla vähintään voittoon.

Toinen puoliaika ei kuitenkaan tarjonnut mitään erityistä. Lopulta molemmilla joukkueella oli maalipaikkoja jopa ensimmäistä vähemmän. Pallo oli ehkä aavistuksen enemmän kotijoukkueen hallussa, mutta vierailijat saivat nopeilla vastahyökkäyksillä enemmän vaarallisia paikkoja. Melkein kaksi kokonaista peliä ilman maalia jäänyt Reds onnistui lopulta kaventamaan lukemiksi 1-2 72. minuutilla. Tähänkin tarvittiin vierailijoiden avustusta kun Konan, Jussin tai Antilan antaman kovan maasyötön ohjasi verkon perukoille vierailijoiden oma puolustaja.

Valitettavasti Reds ei saanut kunnollista takaa-ajoa aikaan kavennusmaalin jälkeen. Itse asiassa Keitelejazz tuli peliin vahvemmin mukaan ja hallitsi hienokseltaan loppua. Lopulta vierailijat ratkaisivat ottelun 86. minuutilla noin 30 metristä lähteneellä vaparilla. Pallo livahti harmittavan helposti sisään Lavian potkaistessa ohi pallosta mikä hämäsi Juhoa sen verran, että pomppupallo meni verkon perukoille. Näin tasainen peli päättyi kotijoukkueen kannalta harmittavaan 1-3 tappioon. Lukemat olivat täysin ansaitut, sen verran paremmin vierasjoukkue paikkansa käytti.

Redsin peli kulki jo hieman paremmin kuin häpeällisessä MuurY-pelissä, mutta maalinteossa tuntuu nyt olevan ihmeellisiä ongelmia. Kesätauon jälkeen Reds on tehnyt kolmessa pelissä vain neljä maalia, jotka kaikki tuli KonnU-pelissä ja siinäkin kolme kymmenen minuutin sisään, kun vastustajan selkäranka katkesi. Outoa tässä on se, että joukkue on täynnä hyökkääjiä. Yhteensä pelaajilta löytyy kymmeniä maaleja kakkosesta ja satoja kolmosesta, mutta nykyisessä äärimmäisen kovassa Vitosessa pallon laittaminen verkkoon ei vain luonnistu. Ehkä vika on jossain muualla. Mikäli olisin Antti Muurinen tietäisin missä. Nyt voi vain arvuutella mihin loman aikana maalintekotaito on hävinnyt.

Seuraavana Reds kohtaa tiistaina vieraissa Multian muurahaiset. Luvassa ei ole helppo ottelu, sillä MultiAnts on esiintynyt varsinkin kotikentällään edukseen. Huhujen mukaan Multian kenttä on myös melko pieni mikä ei ainakaan helpota Redsin maalinteko-ongelmia. Pikkulinnut ovat laulaneet kylillä, että muutoksia on tulossa ja kärjessä saatettaisiin nähdä Lastu-Save-Santala kolmikko? Tätä tukee myös Keitelejazzin raportti ottelusta (http://www.fckeitelejazz.com/fi/?sivu=uutinen&uid=364), jonka mainitsemat pirteimmät Reds-pelurit allekirjoittanut allekirjoittaa täysin 😉

Redsin miehistö: Juho (mv), Juuso, Antti, Janne, Lastu (C), Henkka, Tomi, Joni, Jussi, Jere, Lavia, Jesse, Sivonen, Save, Kona, Antila, Santala, Bule.