LPK-FCV

FCV varmisti sarjavoiton ja nousukarsintapaikan 2. divisioonaan

FCV kohtasi toiseksi viimeisessä sarjaottelussaan lauantaina Lohikosken Pallokerhon. Pelipaikkana oli luonnonkaunis Jyskän tekonurmikenttä, vaikka LPK olikin isäntäjoukkue. FCV:n oli saatava ottelusta piste varmistaakseen sarjavoiton ja LPK puolestaan tarvitsi pisteen varmistaakseen neljännen sijansa. FCV:n keskittynyt alkulämpö antoi luvan odottaa näyttäviä esityksiä pelikentällä, niin hiljaisia olivat kaikki pelaajat lämmitellessään lihaksistojaan. Runsaslukuisen yleisön odotuksia ei kuitenkaan ottelun alkupuolella täytetty. LPK iski heti muutaman minuutin pelin jälkeen maalinedushässäkästä pallon maaliin. Tilanne muistutti erehdyttävästi Saksan viimeisintä tasoitusmaalia Suomea vastaan. FCV:n pelinkulkua analysoivat järjestelmät osoittivat välittömästi maaliin johtaneen tilanteen aiheutuneen aamu-unisuudesta, sillä ottelu alkoi jo klo 14. Muita loogisia selityksiä järjestelmä ei pystynyt tuottamaan. Sijaisvalmentajana ottelussa toiminut Vänni päättikin kehottaa pelaajia liikkumaan hieman enemmän heti tutkimustulokset saatuaan. Tämä tuntuikin toimivan.

Vaajakoskelaiset alkoivat vyöryttää tuttuun tapaansa hyökkäyksiä laajalla rintamalla. Paine siirrettiin väkisin LPK:n päätyyn ja puolittaisia maalipaikkoja aukesi niin rangaistusalueen sisä- kuin ulkopuolellekin. Parhaat paikat avautuivat Tomi Karlstedtille ja debytantti Kimmo Huismanille, mutta molemmissa tilanteissa vastustajan puolustus sai häirittyä riittävästi viimeistelyä. Hieman ennen jakson puoliväliä saatiin kuitenkin tasoitus aikaiseksi. Ripeän pallonsiirtelyn jälkeen Pasi Paakille avautui vetopaikka 20 metristä. Laukaus suuntautui suoraan maalivahtia kohti, mutta ilmeisesti veskarin kylmän kohmettamat kädet eivät onnistuneet liimaamaan laukausta. Paikalla oli luonnollisesti kärkkymässä Jarmo Leskinen, joka siirsi pallon varmasti maalinedustalta verkkoon. Tämän jälkeen FCV jatkoi painostustaan, mutta ensimmäinen puoliaika ei tarjonnut enempää tilastomerkintöjä. Myös LPK vieraili välillä hyökkäysalueellaan, mutta vähiin jäivät heidänkin tilanteensa.

Toisella puoliajalla jatkettiin samoissa merkeissä, joskin FCV piti entistä enemmän palloa. Pallonhallintaan saattoi myös vaikuttaa se, että LPK joutui loukkaantumisten vuoksi pelaamaan viimeisen puolituntisen vajaamiehisenä. Jakso ei tarjonnut sen kummempia hienouksia FCV:n hakatessa päätään vastustajan puolustusrintamaan, joka kiitettävällä aktiivisuudella palautti sinne luovutetut pallot. Lähimmäksi maalia pääsi Bin Yang, jonka kierteinen laukaus 18 metristä pamahti ylärimaan. Tätäkin puoliaikaa leimasivat puolittaiset tekopaikat, joista olisi paremmalla tuurilla jotain voinut syntyä. Tosiasia kuitenkin on, että FCV:n peli ei kulkenut totutulla tavalla, vaan ratkaisut olivat hätäisiä ja päätyivät valitettavan usein suoraan vastustajalle. Hätää joukkueella ei missään vaiheessa ollut, mutta maalipaikkojen luominen osoittautui ennakoitua hankalammaksi. Ja tähän vaikutti luonnollisesti myös LPK:n uhrautuva puolustuspelaaminen.

Lopputuloksena 1-1 ja molemmat joukkueet olivat tyytyväisiä pisteestä, joka oli molemmille tärkeä.

Ottelu oli samalla viimeinen kerta tällä kaudella, kun laiturina viilettänyt Bin Yang esiintyi FCV:n kokoonpanossa. ”Bini” palaa opiskelemaan Englantiin ja kenties palaa riveihin jälleen ensi kesänä. FCV kiittää hienoista esityksistä!

Kokoonpano: Suonpää – Huhtanen – Muurikainen – Jauhiainen – Antila – Haataja – Huisman – Paakki – Yang(80’ Sipinen) – Karlstedt – Leskinen(83’ Sivonen)