Lopulta FCV jyräsi Santa Clausin

Lauantainen iltapäivä Vaajakosken keskuskentällä tarjosi viihdyttävän jalkapallo tapahtuman. Sadekin vain käväisi kentän yllä ja aurinko helli paikalle saapuneita katsojia. Valitettavasti lauantai tarjosi jalkapallon ystäville myös veikkausliigaa, sekä juniori turnauksen, joten paikalla oli vain kourallinen ihmisiä. Itse ottelu tarjosi kotijoukkueen kannattajille niin murhetta, kuin lopulta iloakin. FC Vaajakoski keräsi lopulta tärkeät pisteet luvuin 6-2(0-2).

Kotijoukkue aloitti ottelun terävästi ja pystyi heti luomaan muutaman maalipaikan, palloa ei vain saatu maaliin. FCV hallitsi peliä, mutta Santa iski ensin. Pelikellossa oli aika 26 min kun Santa pääsi vastaiskuun. Vaajakoskelais puolustuksella tuli kommunikaatio virhe ja Simo Roiha pisti pallon maaliin läpiajon päätteeksi. Rovaniemeläiset saivat heti perään kulman, jonka jälkitilanteesta he saivat kyseenalaisen rangaistuspotkun. Ville Ylipaavalniemi ei erehtynyt ja tilanne 0-2. Kotijoukkueen peli näytti hajoavan ja vieraat siirtyivät tauolle johtoasemasta.

Kotijoukkue asteli vihaisena toiselle puolikkaalle, ja paine olikin kova Santa maalilla. Reilun viiden minuutin jälkeen rynnistys palkittiin, Jukka Kosonen runnoi pallon maaliin kovan hässäkän päätteeksi. Kotijoukkue painoi vimmatusti ja sai ansaitun tasoituksen, kun Kalle Kauton komea vapari upposi ylänurkkaan 25metristä. Vaajakoskelaiset jatkoivat kovaa rynnistystä ja Santan puolustus joutui rikkomaan. Tilanteesta tuomitun rankkarin Tomi Karlstedt laittoi varmasti maaliin. Kotijoukkue ei jäänyt varmistelemaan johtoaan, vaan jatkoi hyökkäämistään. Tomppa upotti toisensa hienolla puskulla Eemeli Vähäsöyringin komeasta keskityksestä. Tässä vaiheessa vieraiden into hiipui ja kotijoukkue herkutteli loppuajan. Kallen ja Tompan leikittely Santa puolustajien kustannuksella loi paikan, jonka Kalle viimeisteli tyylikkäästi. Kalle iski hattutempun maalin edestä, kun Aapo Aution hienon nousun päätteeksi keskitys maalin eteen oli täydellinen. Näin tärkeät pisteet jäivät Vaajakoskelle.

Valmentaja Pertti Kastarinen oli tyytyväinen ottelluun. ” Olimme selvästi parempi joukkue, mutta ensimmäisellä puoliskolla ei vain ollut onnea. Pelaajat kasasivat itsensä todella hyvin ja ansaitsimme voittomme” valmentaja linjasi tunteensa.

Ottelupöytäkirja