Kotona kulkee

FC Vaajakoski vs. Kajaanin Haka 5-2 (4-1)

FCV otti kolmen ottelun tauon jälkeen täydet kolme pistettä. Kajaanin Haka ei pystynyt haastamaan kotijoukkuetta kovinkaan tiukkaan kamppailuun, vaan punapaitojen tykitys alkoi heti ensiminuuteilla. Oikeana laitalinkkinä pelannut Tarkko Savela viimeisteli avausmaalin tyhjään maaliin Juha Veijosen syötöstä ottelun toisella peliminuutilla.

Vierasjoukkue KajHa onnistui tasoittamaan pelin, ja maali syntyikin näyttävästi. Mika Juutinen puski kulmapotkun takatolpalta yläriman kautta sisään, ja näin ottelu eteni hetken tasatilanteessa.

Tarkko Savela iski yllättäen myös FCV:n toisen maalin, kun pallo pomppi hieman sekavasti maalin edessä. Aapo Kuortin puskun, ja muutaman epämääräisen osuman jälkeen peliväline päätyi Taren ulottuville, joka survoi sen sisään.

Ottelun 34. minuutilla kajaanilaiskasvatti Jouni Juntunen rokotti vieralijoita, ja tuikkasi ottelun jo lukemiin 3-1. Juntunen oli kuumana kesäpäivänä mainiossa vireessä, ja mies syöttikin 4-1 -osuman vain hetkeä myöhemmin. Kolme minuuttia edellistä maalista, ja Tomi Karlstedt rankaisi lähietäisyydeltä Hakan kohtalaisen helposti avautunutta puolustusta. Ensimmäisellä puoliajalla ei lisämaaleja nähty, joten tauolle siirryttiin FCV:n turvallisessa johtoasemassa.

Toinen puoliaika oli kotijoukkueen osalta kovin löysää pelailua, ja kajaanilaiset saivat useita hyviä tekopaikkoja. Maalivahti Teemu Holopainen hoiteli varmasti laukaukset, joita tulikin yllättävän paljon. Vieralijat saivat muutaman puolittaisen läpiajonkin rakennettua, mutta puolustuksen ja maalivahdin yhteistyöllä kudit peitettiin.

Maaleilla juhlinut Tarkko Savela vaihdettiin Jere Keskiseen 62. minuutilla. Laitalinkin paikalta tehtiin maaleja tänään enemmänkin, sillä Keskinen säntäili kentällä ainoastaan kolme minuuttia ennen kuin onnistui maalinteossa. Jere nousi vasenta laitaa ja puski maalia kohden, maalivahti tuli vastaan, ja muutaman pompun ja tolpan kautta kuula upposi maaliin. Tämä olikin Jere Keskisen uran avausmaali Miesten Kakkosessa! Onnea!

FCV:n osalta ottelun lopussa ei juurikaan merkittävää tapahtunut. Miika Kastarinen teki ensiesiintymisensä vaajakoskelaisten riveissä pitkän loukkaantumisensa jälkeen, ja esitys olikin varsin mainio; Pirteää peliä ja hyviä haastoja väsynyttä puolustusta vastaan.

Lopussa löysästi pelannut FCV-puolustus päästi Hakan kaunistelemaan loppulukemat vielä numeroihin 5-2. Olli-Pekka Saarinen onnistui maalinteossa ottelun lisäajalla.

FCV otti siis tärkeän voiton, ja kotipeleissä meno onkin ollut pisteiden valossa loistavaa. Päivän muiden otteluiden lopputuloksetkin sopivat joukkueelle mainiosti, sillä sarjaa johtava FC Santa Claus kärsi hieman yllättäen tappion alkukaudella kontanneelle SJK:lle kotonaan. Myös YPA hävisi kotonaan, ja kaikki on taas loppukauden osalta auki.

FCV:n taival jatkuu perjantaina Kokkolassa ottelulla GBK:ta vastaan.

Pöytäkirja