KonnU – FCV/Reds 0-3 (0-3)

18 min 0-1 rp. Topias Kuukkanen
24 min 0-2 Janne Porkka
36 min 0-3 Janne Porkka

Keskiviikkona 11.6 FCV/Reds matkusti kauden toistaiseksi pisimmälle vieraspelireissulle Konnevedelle. Totuttuun tapaan keli ei aamupäivästä näyttänyt suosivan Redsiä, mutta päivä valkeni kuin ihmeen kaupalla Reds saattuen lähestyessä Konneveden stadionia. Näin peli päästiin viemään läpi aurinkoisissa merkeissä. Kenttäkin oli vaajakoskelaisen mittapuun mukaan ihan ok, vaikka hieman raskas olikin juosta.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Vaajalinnan hiekkakuopassa päättyi yllättävään tasapeliin, josta vieläkin kuulee ihmettelyä paikallisissa ravitsemusliikkeissä. Edellinen peli mielessä, Reds-valmentaja Risto Jussilainen asetti tiukat kuviot, joilla KonnU pitäisi kaatua. Itse pelissä taktiset kuviot jopa silloin tällöin olivatkin mielessä, vaikka parempaakin jälkeä olisi voinut tulla.

Tiukasti psyykattu Reds aloitti pelin täydellisellä hallinnalla. Harvoin on vastustaja ollut tällä kaudella yhtä pahasti jyrän alla, ehkä viimeiset 10 minuuttia JPS pelistä ja edellisen KonnU pelin toisen puoliajan painostusjakso vetävät vertoja pelin alulle. Kauden avauksesta tuttu tehottomuus vain tuntui edelleen vaivaavan eikä palloa saatu pelattua maaliin saakka. Noin 13 minuutin kohdalla Juuso kuitenkin pääsi karkuun Lastun syötöstä ja viimeisteli hienosti, tuloksena paitsio. Rehellisesti sanottuna tilanne ei nyt ihan paitsio ollut, mutta eipä tuolla enää väliä ole. 18 minuutin kohdalla Reds sai hyvityksen kun konneveteläinen joutui kaatamaan Topiaksen takaapäin boksin sisällä. Tuloksena pilkku, jonka Topias Kuukkanen itse viimeisteli kylmän viileästi. 0-1.

Maalin jälkeen Reds jatkoi päälle painamista kuin yleinen syyttäjä. Tuloksena Janne "Messi" Porkka viimeisteli läpiajon päätteeksi, 24 min. 0-2. Maalin jälkeen KonnU pääsi hieman peliin mukaan ja sai pidettyä palloa useamman syötön verran omalla joukkueella. Palkinnoksi tästä Janne pelattiin jälleen läpi 36 minuutilla eikä mies erehtynyt, vaan viimeisteli Redsille johtolukemat 0-3. Puoliajan loppu oli KonnUn hienoista painostusta, mutta kotijoukkue ei päässyt vaarallisiin tilanteisiin.

Toinen puoliaika kulki erilaisissa merkeissä kuin ensimmäinen. Rehellisesti sanottuna KonnU hallitsi peliä, mutta toisaalta Redsillä oli vaarallisemmat paikat. Kotijoukkueen vaarallisin paikka tuli kun Ana tarjosi alueen sisällä jalkaterää vastustajan nilkoille. Seuraksena tästä oli pilkku, jonka muutenkin loistavasti maalissa pelannut Marko Lehtinen torjui. Toinen mainitsemisen arvoinen tilanne oli Jonin hankkima varoitus Redsille perinteisesti suun soitosta. Muuten puoliaika oli harvalukuiselle katsomolle aika väritön. KonnU jauhoi tehottomasti ja Reds iski vastaan vielä tehottomammin. Lopputuloksena ansaittu vierasvoitto lukemin 0-3.

Reds pelasi tänään hyvin ensimmäiset 30 minuuttia. Toisaalta tämä saattoi johtua myös siitä, että konneveteläiset eivät tuona aikana ottaneet yhtään juoksuaskelta. Käytännössä puolustuslinjan läpi pystyi kävelemään. Ensimmäisen puolituntisen jälkeen peli tasoittui. Redsin nopean hyökkäyksen taktiikka toimi varsinkin pelin alussa, mutta toisella puoliajalla peli meni liikaa roiskimiseksi eikä keskikenttää saatu rauhoitettua. Tänään ei kuitenkaan tarvittu täydellistä esitystä vaan peli oli selvä jo 36 minuutin jälkeen. Tuomarina toiminut Hjelt hallitsi ottelua tuimin elkein ja hyvin. Poikkeuksellisesti paitsiosääntöä tulkittiin kirjan mukaan eikä pelaamattomasta pelaajasta pilli soinut. EM-kisojen esimerkki heijastui siis Konneveden stadionille asti. (Vihellys oli kyllä kisoja parempaa eikä Hollannin tapaisia järkyttäviä paitsiomaaleja nähty, toim. henk. koht. mielipide)

Toisesta peräkkäisestä voitosta huolimatta Reds sai myös Jobin postia kun keskikentän sielu Jani Savenius siirtyi pitkäaikaissairaiden listalle huippuviimeistelijä Petri Tiihosen seuraksi. Molemmat ovat alkusarjan loppuun saakka sivussa. Onneksi edariin ostetun Juhon tilalle on saatu loistava maalivahti, ja Janne on löytänyt talven jälkeen kliinisen viimeistelytaitonsa. Tulevaisuus näyttää siis loukkaantumisista huolimatta lupaavalta ja unelma nelosesta elää. Ensi viikolla Reds haastaa Keitelejazz II:sen ja taktiikaksi on suunniteltu englantilaista pääpeliroiskimista. Onneksi KJazz ei pääpelissä ole omimmillaan 😉

Reissupelissä kuivin suin matkassa: Marko, Jesse, Henkka, Ana, Janne, Joni, Topias, Tomi, Juuso, Lastu, Miska, Nima, Qaisar, Rise, Jonne ja Gibson, joka selvisi ilman loukkaantumista!