Kolmatta kertaa Vaasaan

Vasa IFK – FC Vaajakoski keskiviikkona klo 19.00

VIFK-FCV

FCV kohtaa Vasa IFK:n toistamiseen lyhyen ajan sisään. Perinteikäs vaasalaisseura käväisi visiteeraamassa Vaajakoskella muutama viikko sitten, ja silloin päädyttiin tasapeliin. Tuolloin kotijoukkueen peli ei toiminut kovinkaan hyvin, mutta Tomppa Karlstedt pelasti tasapelipisteen loppuhetken maalillaan.
Vaajakoskelaiset pelasivat tuon ottelun jälkeen myöskin 2-2 tasurin Seinäjoella, ja VIFK puolestaan nyhjäsi maalittoman tasapelin kotonaan GBK:ta vastaan, sekä tuloksellisesti hyvän ottelun Rovaniemellä Santa Clausin vieraana (1-1). FC Santa Claus on edelleen C-lohkon piikkipaikalla, ja FCV tulee selvänä kakkosena. Eroa kärkeen on neljäntoista pelatun ottelun jälkeen seitsemän pistettä. VIFK sijaitsee taulukossa sijalla 11, mutta eroa putoamisviivaan ja JBK:hon ei ole kuin yksi piste, joten vaasalaiset tarvitsevat kipeästi voittoja.

Keskiviikon reissusta Vaasaan ei tule varmastikaan helppo, sillä kuten IFK näytti Vaajakoskella, pystyvät he haastamaan sijoituksestaan huolimatta ns. ennakkoon kovempia joukkueita hyvin. Viime aikojen kaksi tasapeliä kumpaakin kärkijoukkuetta vastaan ovat kovia näyttöjä. FCV:n Rise Jussilaisen mukaan VIFK pelaa ”perusvaasalaista suoraviivaista peliä. Ei hieromista, vaan peliä viedään nopeasti eteenpäin.” Vierasjoukkueen puolustuksen tulee olla taas kerran hyvin hereillä nopeiden hyökkäyksien kanssa. Vaajakoskella IFK iski kummatkin maalinsa todella nopeista vastahyökkäyksistä.

FCV:n puolustuksen pitävyyttä ei ainakaan helpota toppari Tuomo Janatuisen loukkaantuminen. Mitään varmuutta vammasta ei olla vielä saatu, mutta todennäköisesti mies on loppukauden sivussa. Muutoin sairasosasto on hieman pienentynyt, mutta Jouni Juntunen loukkasi Puolassa pelatuissa opiskelijoiden EM-kisoissa pohjettaan, eikä pelaaminen keskiviikkona ole varmaa. Dahir ja Huisman jatkavat edelleen telakalla. Kimmo kävi viime viikolla testaamassa reitensä kestävyyttä harjoituksissa, mutta joutui toteamaan ettei jalka ole vielä pelikunnossa. Todennäköisesti myös Huismanin pelit ovat tämän kauden osalta pelattu. Muita poissaolijoita ovat Jussi Kuortti (työeste) sekä korttiliään tyhjentävä Juha ”Föhr” Veijonen. Simo Ihalainen ja Janne Muurikainen ovat tervehtyneet ja vahvistavat näin punapaitoja keskiviikkona.

VIFK:n ennakko (ruotsiksi)

Kalle Kautto lipui avioliiton satamaan

FC Vaajakosken Kalle Kautolla oli hieman normaalista kotiottelusta poikkeava koitos lauantaina Vaajakosken stadionilla. Kyseessä ei suinkaan ollut peli saati harjoitus, vaan vain hieman juhlavammat sopimusneuvottelut. Kalle Kautto liihotti avioliiton satamaan kumppaninsa Sonja Kineksen kanssa tyylikkäästi jalkapallokentällä! Kalle totesi nuorena poikana isälleen, että jos hän joskus menee naimisiin, se tulee tapahtumaan jalkapallokentällä. Lupauksesta pidettiin kiinni, ja avioliitto solmittiin siellä missä pitikin. Koko FC Vaajakoski onnittelee!

kautto-haat

{nomultithumb}