varoitus 49 min Ville Santala
varoitus 52 min Toni Sivonen
0-1 65 min Juha Melin
0-2 88 min Timo Louhivaara

Kevätkierroksen viimeisessä kotipelissä torstaina 25.6 vastaan asteli ikävä vastustaja, SäyRi, ja vielä hiekalla. Nämä nelikymppiset pelimiehet tunnetaan oman saaren maaseudun rauhassa tehdyistä peltotöistä sekä iltalypsyn jälkeen pelatuista futispeleistä. Käteen näistä on jäänyt tukeva fyysinen preesens sekä rutkasti kokemusta jalkapallon peluusta. Takana SäyRillä oli kuusi peliä, joista taulukkoon oli kertynyt yhtä monta voittoa huimalla maalierolla +28.

Edellisen kerran Reds oli pelannut SäyRin puoliammattilaisia vastaan vuonna 2006 Kolmosessa, mutta tuotakin paremmin kaikki muistavat kauden 2005 suoran nousun ratkaisseen kamppailun Jyskästä. Tuolloin ääriolosuhteissa (-2 astetta, allekirjoittanut sortseissa) pelatussa pelissä SäyRi varmisti nousun Kolmoseen ja Redsin oli tyytyminen karsintapeleihin. Tälläkin kertaa olosuhteet olivat melko poikkeukselliset elohopean näyttäessä noin 24 astetta ja murkulan hehkuessa taivaan täydeltä.

Reds lähti peliin ns. Suomen Cupin ensimmäisen pelin taktiikalla varmistaen alakerran ja tavoitteena iskeä se yksi riittävä vastahyökkäyksestä. SäyRin taktiikkana oli panostaa pääpeliin ja erikoistilanteisiin, kuten heidän uransa huippuvuosina 90-luvun alussa TV2:lta näytetyissä Änglännin ykkösdivarin (toim. huom. nuorille: nykyinen premier league) peleissä tapana oli. Alusta asti oli selvää, että molemmat joukkueet noudattivat melko orjallisesti taktiikkaansa. SäyRi hallitsi peliä näennäisesti koko ensimmäisen puoliajan, mutta maalitilanteita ei kummallakaan joukkueella ollut. Näin Mäkisen Kalle vihelsi pilliin tilanteessa 0-0. Ensimmäinen puoliaika oli tämän kauden hidastempoisinta osittain lämpötilasta johtuen ja osittain siitä, että Reds vetäytyi eikä rauhassa pelanneella SäyRillä ollut mitään kiirettä.

Toinen puoliaika oli alusta asti ensimmäistä vauhdikkaampaa. Tämä näkyi jo 49 ja 52 minuutilla näytetyistä varoituksista Redsin pelureille. Puoliajan edetessä Reds alkoi nostamaan miehistöä ylöspäin, jotta sarjataulukon vaatima voitto irtoaisi. Tämä aiheutti myös yllättävää hätiköintiä jo hieman väsyneessä SäyRi-pulustuksessa. Mutta kuten perinteisesti tapana on, 65. minuutilla kesken Redsin hyökkäyksen vastaan iskenyt SäyRi siirtyi hieman onnekkaasti johtoon tolpasta kimmonneen pallon tullessa suoraan maalille rynnineen pelurin jalkaan, jolla oli helppo työ siirtää peliväline tyhjään maaliin.

Takaiskusta vähäksi aikaa masentunut Reds pääsi 70:llä minuutilla jälleen peliin mukaan. Ajoittain kentällä nähtiin hienojakin sommitelmia, mutta järjestään SäyRin puolustus osoittautui liian vahvaksi ratkaisevan syötön tai vedon hetkillä. Ehkä Jyskän sametti olisi tarjonnut lyhytsyöttöpelille paremman alustan, vaikka Vaajalinnan lanattu kenttä oli ehdottomasti paras hiekka millä on pariin vuoteen tullut pelattua. Redsin lauottua pelin lopussa pari kertaa niukasti ohi, kävi SäyRi vielä kaunistelemassa lukemia toisesta vastahyökkäyksestä 88. minuutilla. Näin SäyRille kokemuksen tuomat kolme pistettä tuloksella 0-2.

SäyRi onnistui tänään kyttäystaktiikassaan hyvin ja lopulta sieltä tuli ne pari maaliin johtanutta paikkaa. Redsin taktiikka toimi hyvin ensimmäiset 60 minuuttia, mutta hyökkäyksen lisääntyessä jäi alakertaan pariin otteeseen liikaa tilaa mistä kokeneet säyriläiset armotta rankaisivat. Lopulta kauden kolmesta Vaajalinnan pelistä tuloksena oli yksi voitto ja kaksi tappiota mihin ei todellakaan voi olla tyytyväinen. Toki tappiot tulivat ehkäpä Suomen kovimmille hiekkaspesialisteille Nousulle ja SäyRille. Eipä tarvitse enää etsiä kymmentä minuuttia jokaisessa pelissä palloja kenttää ympäröivistä puskista. Loput kotipelit päästäänkin nauttimaan Jyskän sametista ja tavoitteena ilman muuta täydet 12 pistettä näistä.

Erityismaininta SäyRille siitä, etteivät soittaneet suuta koko pelin aikana, kuten yleensä tapana on ollut. Ehkä he eivät kehdanneet, kun Redsin penkin päässä oli heidän entinen idolinsa, SäyRissäkin kenttää hallinnut Tomppa. Toinen erityismaininta pöytäkirjalle. Miten Tomppa on saanut meidän nimet näin selkeästi kirjotettua, selvää EOM:ää.

Reds pelailee vielä yhden pelin ennen siirtymistä terassien ääreen. Maanantaina vastaan asettuu ResultCoden kanssa riidoissa oleva JPS II Halssilassa. Tästä olisi voiton irrottava, jotta lomille voi lähteä edes osittain tyytyväisenä.

Helteessä pelailemassa: Juho, Kona, Lavia, Janne, Henkka, Lastu (C), Toni, Santala, Juuso, Jere, Jussi, Joni, Jarkko, Antti, Tomi, Rise ja penkin päässä Tomppa.