Kausi 2008 timantin kovassa vitosessa

Pelaajapulasta ja vieraspelien surkeista tuloksista kärsinyt Reds joutui toteamaan kauden 2007 päätteeksi jatkavansa toimintaa kaudella 2008 vitosdivarissa. Tälle kaudelle perustettu vitonen onkin saavuttanut suuren suosion, sillä sarjassa pelaa 12 joukkuetta kun neloseen on kelpuutettu vain seitsemän joukkuetta oletettavasti ensi kaudella tapahtuvan Itä- ja Keski-Suomen kolmosten yhdistymisen takia. Vitonen on otettu Redsissä haasteena vastaan ja kauden ainoaksi tavoitteeksi on asetettu nousu neloseen.

Redsin tilanne alkavalla kaudella on poikkeuksellinen, joukkueen runko sisältää yli 20 pelaajaa. Näin ollen tällä kaudella jokaiseen peliin löytyy varmasti riittävästi miehiä. Suuren pelaajamäärän ovat saaneet aikaan muutamat onnistuneet löydöt pelaajamarkkinoilta sekä seuran B-juniorit, jotka liittyivät kokonaisuudessaan Redsiin kun B-junioreiden omaa joukkuetta ei tullutkaan. Materiaalin leventymisen lisäksi joukkue on saanut muutamia huippuluokan vahvistuksia sekä paluumuuttajista että kokonaan uusista pelaajista. Taistelu avauksen paikoista tuleekin olemaan kauden aikana kovaa, joten jokainen pelaaja joutuu antamaan itsestään 110% peleissä, harjoituksissa ja saunailloissa.

Vitonen on jaettu kahteen kuuden joukkueen lohkoon, joiden sisällä pelataan kaksinkertainen alkusarja. Molempien lohkojen kaksi parasta pääsee pelaamaan syksyllä ylemmässä loppusarjassa noususta ammattilaissarjoihin. Muut joukkueet pelaavat alempia jämäsarjoja, mutta näistä Redsin ei toivottavasti tarvinne huolehtia.

Redsin kanssa samaan alkulohkoon on laitettu seuraavat viisi joukkuetta:

  • KonnU: Konnevesi jatkanee uuteen kauteen viime vuotisella miehistöllä. Tuolloin Konnevedellä oli tehty nuorennusleikkaus kun joukkueen keski-ikä oli laskenut 15 vuotta KonnUn edellisestä kaudesta. Nyt pelaajat ovat vanhentuneet vuoden ja tulevat olemaan varsinkin kotonaan vaarallinen porukka.
  • JPS II: JPS perusti kaudeksi farmiporukan, jonka pelaajistosta ainakaan itsellä ei ole suurempaa tietoa. Todennäköisesti aika junnupainoitteinen porukka. Cupissa joukkue nöyrtyi Keupalle 0-5.
  • Pari II: Pari II tulee olemaan yksi vitosen suurimmista nousijasuosikeista. Joukkueen pelaajat ovat kolmenkympin ympärillä pyöriviä kokeneita pelimiehiä. Myös FCV:ssä useana vuonna edukseen esiintynyt Harri Martikainen on joukkueen pelaajistoa. Taitoa ja kokoa joukkueesta löytyy, mutta miten on nopeuden ja kunnon laita? Harjoituspelissä Reds voitti Pari II 2-0, mutta Futisforumin kohutuin joukkue Harjun Potku (Bet II) kärsi Pari II:lle 1-0 tappion.
  • FC Keitelejazz II: Keitelejazzin kakkosmiehistö on täysi arvoitus ennen kauden alkua. Joukkue voi olla kasattu joko vanhojen äänekoskelaisten miesten ympärille tai sitten Äänekosken juniorit, jotka eivät Huimaan mahdu, palloilevat tässä. Cupin peli ei lupaile joukkueelle ruusuista tulevaisuutta, sillä Souls AC kävi niistämässä porukan 7-1.
  • Nousu: Monena vuonna Redsin kanssa samassa sarjassa pelannut Halssilan ylpeys näytti harjoituspelissä pitkälti viime kautiselta miehistöltä. Tuon pelin Reds voitti 4-0.

Ennakkoon Reds ja Pari II näyttäisivät suurimmilta suosikeilta ylempään jatkosarjaan. Kausi on kuitenkin pitkä ja varsinkin vieraspeleissä mitä tahansa voi tapahtua. Tästä todisteena viime kausi, jolloin Reds onnistui ottamaan vain yhden vierasvoiton seitsemästä pelistä.

Toisessa lohkossa pelaavat JIlves II, KaDy II, PetPet, Harjun Potku, FC PaPa ja JoSePa. Ennakkoon näistä vain Harjun Potkulla pitäisi olla asiaa ylempään jatkosarjaan, mutta myös joku toinen porukka sinne pääsee. Potkun riveistä saattaa tällä kaudella löytyä myös pitkään FCV:tä ja Redsiä edustaneet Joni Göös ja Timo "Toto" Kauppinen.

Redsin kausi alkaa maanantaina 5.5 puolivieraspelillä KonnUa vastaan. Peli pelataan nimittäin Vaajalinnassa eikä joukkueella ole ollenkaan hiekkakokemusta tältä kaudelta. Yleisön toivotaan saapuvan paikalle riittävän ajoissa, jotta ruuhkilta pelin alun lähestyessä voitaisiin säästyä.