Redsin kauden 2009 ennakko

Redsin kauden 2009 ennakkotunnelmat

Kausi aloitettiin poikkeuksellisen hienoissa merkeissä eli saunaillalla tammikuun lopulla. Onnistuneen illan antina oli hyvä olo ja tulevan kauden tavoite. Reds lähtee kauteen 2009 pelaamaan peli kerralla ja lopuksi katsotaan mihin tämä riittää. Kauden tavoite ei kuitenkaan ole ristiriidassa pitkän ajan tavoitteen, ykköseen nousun, kanssa. Reds lähtee tänä kautena mukaan Keski-Suomen vitosen lisäksi Suomen Cupiin jossa tarkoituksena on pelata vielä 31.10.

Joukkue

Viime kauden nuori Reds-miehistö on saanut tälle kaudelle muutamia kokeneita pelimiehiä kakkoseen nousseesta FCV:stä sekä muualta. Näiden lisäksi joukkueen johto meni uusiksi Risen siirryttyä edustuksen valmentajaksi. Uutena valmentajana toimii pitkän linjan futismies Tomppa Vainio ja joukkueenjohdon otti käsiin amatöörimäisin elkein FCV:ssä uransa luonut Lassi Paavolainen.

Tällä hetkellä Redsillä on 20 pelaajasopimusta. Muutamien pelaajien kanssa hierotaan vielä sopimuksia, joiden merkittävimmät kohdat liittyvät kauden maksuihin ja olosuhteisiin. Myös työntekijöiden vaatimus saada Redsin pelaajia töihin pelien/reenien aikana on aiheuttanut ongelmia. Neuvottelut jatkuvat pelaajien ja työnantajien kanssa, jotta päätöimi eli pelaaminen ei kärsisi. Lopullinen joukkue tulee sisältämään 20-25 sopimuspelaajaa. Alla tämän hetken olennaisimmat siirrot, joka ei sisällä pelaajia joiden kanssa tällä hetkellä on neuvottelut sopimuksesta vielä käynnissä.

Nimi
Edellinen seura
Nykyinen seura
Tommi Vainio (valm.) Rosetti Reds
Ville Santala FCV Reds
Toni Sivonen FCV Reds
Jussi Kautela FCV Reds
Aleksi Pulkkinen Nousu Reds
Toni Lavia ? Reds
Risto Jussilainen (valm.) Reds FCV
Ville Hokkanen Reds S.A.Int
Topias Kuukkanen Reds ?

Reds

Reenipelit keväällä 2009

Reds on ollut talven aikana poikkeuksellisen aktiivinen reenipelien suhteen. Takana on jo kolme peliä ja vielä ennen sarjan alkua 21.4 on tarkoitus haastaa FCV.

15.3 Harjun Potku – FCV/Reds 1-3 (0-2)

Kauden ensimmäisessä harjoitusmatsissa Reds haastoi lähinnä forumilla tasonsa näyttäneen Harjun Potkun Vehkalammella. Ensimmäistä puoliaikaa hallinnut Reds vei pelin lopulta nimiinsä, vaikka peli oli toisella puoliajalla ajoittain selkeästikin Potkun hallussa. Maalintekijöinä kokeellisessa pelissä kunnostautuivat Juuso, Janne ja Santala.

4.4 FCV/Reds – MuurY 2-2 (0-0)

Toisessa reenipelissä vastaan asettui MuurY, jonka joukkue oli koottu 4/5 divarin miehistä. Perinteisissä Reds-olosuhteissa (räntäsade) pelattu peli päättyi lopulta kahden komean maalin seurauksena tasalukemiin. Pahasta miehistöpulasta kärsinyt Reds osoitti tasonsa aavistuksen hallinnutta vastustajaa vastaan. Pelin kohokohdat olivat Saven reilusta 30 metristä laukoma vaparimaali ja Jannen 25 metristä tehty Eremenkomainen nosto pelin yliajalla.

8.4 PaRi – FCV/Reds 3-1 (3-1)

Toistaiseksi viimeisimmässä harjoitusmatsissa vastaan astui Jyskän sametilla kolmosen ringillä vitoseen lähtenyt PaRi. PaRi osoitti tasonsa pelaten varsinkin ensimmäisen puoliajan nopeatempoista syöttökuviota, jota redsin miehet joutuivat lähinnä katseilla seuraamaan. Peli toimi samalla hyvänä harjoituksena saman tasoista Suomen Cupin toisen kierroksen vastustajaa varten. Redsin maalin viimeisteli Sivonen kun peliä oli pelattu 30 sekuntia.

Kausi 2009

Reds aloittaa kauden jo 18.4 kohdatessaan Suomen Cupin toisella kierroksella FCV:n farmijoukkueen JIlveksen Jyskässä klo 16. Liput 0e/0e, Vänni 5e. Viimeisten tietojen mukaan JIlveksen maalissa ei ole Antti-Jussi Karnio, joten maalinteon pitäisi olla melko helppoa. Mahdollinen kolmas kierros pelataankin sitten viikon päästä tuosta matsista.

Vitosessa on tällä kaudella selvää EOM:ää, sillä kausi pelataan yhdessä lohkossa 17 joukkueen voimin. Luvassa on yksinkertainen 16 matsin sarja. Vielä ei ole selvää kuinka nousu neloseen tapahtuu, mutta sanomattakin on selvää, että nouseminen on erittäin haasteellista kun sarjassa pelaa kolmosen tasoinen PaRi ja kakkosen miehistöllä liikenteessä oleva SäyRi. Lyhyet ennakot tulevista vastustajista:

PaRi: Viime kauden kolmosen ja vitosen miehistöt yhdistänyt PaRi lähtee kauteen selkeänä ennakkosuosikkina. PaRi on toistaiseksi nöyryyttänyt harjoituspeleissä Potkun 12-1 ja Redsin 3-1.

Kiva: Viimeksi vuonna 2007 nelosta pelannut Karstulan ylpeys lähtee uuteen vitoseen haastajan roolissa. Skouttimme eivät ole vielä vierailleet Karstulassa.

FCK: Uutena joukkueena sarjaan lähtevä FC Kurdit on kääntämätön kortti. Joukkue pelannee äärimmäisen teknistä ja hyökkäävää peliä, mutta heiluuko verkko liikaa omassa päässä. Yksi asia on varma, kuuman veren kiehahtaessa on myllyt sallittu.

SäyRi: Come-backin tehnyt SäyRi lähtenee kauteen sarjan kokeneimmalla miehistöllä. Joukkue on täynnä kakkosessa kannuksensa hankkineita nyt jo lähempänä 40-vuotta olevia pelimiehiä.

Nousu: Halssilan hulinaporukka menetti viime kauden parhaan maalitykkinsä Redsiin. Tästä huolimatta viimeiset kaudet tasoansa kohottanut Nousu on paha vastus kaikille varsinkin Halssilan hornankattilassa.

FC Keitelejazz II: Äänekosken nykyisen ykkösseuran kakkosmiehistön edellinen kausi meni penkin alle, mutta tälle kaudelle on huhujen mukaan tulossa tason korotus. Mikäli joukkue on saanut muunkin kuin pääpelin kuntoon, voidaan tältä porukalta odottaa mitä tahansa.

JPS II: Viime kaudella yllättäen Redsiltä ylemmän sarjan paikan vienyt JPS II on forum-tietojen mukaan heikentynyt intin takia hieman. Tällä kaudella jäänee tasaiseen keskikastiin.

KonnU: Täydellisen mahalaskun tehnyt Konneveden miehistö kaappasi joukkueeseensa Urhon miehiä ja lähtee uusin asein kauteen. Edessä taitaa joka tapauksessa olla melko tiukka kausi.

JoSePa: Viime kaudella kaikkien yllätykseksi nousukarsintaan edennyt JoSePa on menettänyt suurimman osan runkomiehistä armeijaan ja kauteen lähdetään b-juniorien täyttämällä miehistöllä. Kuntoa ja tekniikkaa varmasti löytyy, mutta miesten sarjan pelit taitavat olla junnuille vielä liian kovia. Jäänee keskikastiin.

Harjun Potku: Asiantuntijapiireissä vitosen kohutuin joukkue menestyi kaudella 2008 yllättävän huonosti. Uuteen kauteen lähdettäneen melko samalla miehistöllä, joten luvassa on sarjan keskikasti. Joukkue kuitenkin ottanee haltuunsa Kharman tanssilattian ja suihkujatkot.

KaDy II: Skouttien mukaan KaDy lähtenee sarjaan samalla miehistöllä kuin aikaisemminkin. Kauden 2007 yllätys ei tulevalla kaudella toteudu ja taistelu 8 parhaan joukkoon on liian kova pala.

JIlves II: Seura on asettanut JIlveksen II miehistön tavoitteeksi nousun. Viime kaudella tämä oli jo hiuskarvan päässä, mutta tappio surullisen kuuluisassa karsintapelissä Saarijärvelle esti haaveet. Tällä kaudella lupa on odottaa mitä tahansa.

JyPK: JyPK:n miehistöstä edes tämä asiantuntija ei uskalla sanoa mitään. Joukkue voi olla täynnä teknisiä 20v. Skädäm-miehiä tai sitten 40v. väsyneitä kavereita. Ilman yllätyksiä on ensi kaudella sijoilla 2-17.

MultiAnts: Multian työmuurahaiset tulevat ja näkevät vitosen tason ensimmäisen kerran sitten kauden 2000. Taso tulee olemaan liian kova ja joukkueella tekee tiukkaa taistella 10-parhaan joukkoon pääsystä.

PetPet: Viimeiset kaudet nuorentunut PetPet on jälleen vuoden kokeneempi. Joukkue on varmasti paha vieraissa, mutta 10-parhaan joukkoon pääse tekee edelleen tiukkaa.

MuurY II: Muuramessa on tällä hetkellä ongelmia miesten liian suuren määrän kanssa. MuurY II poimii ne ketä edustukselta jää yli ja saanee peleihin varmasti vahvistuksia myös ylempää. Tulee olemaan ihan varteenotettava porukka, mutta jää sarjan puolivälin paikkeille.