Tomppa iski voiton FCV:lle

FCV – PK-37 4-0 (0-0

PK-37 hallitsi ottelun alkua, ja suurimpaa osaa ensimmäisestä puoliajasta. Kotijoukkue ei pärjännyt keskikentällä, joten pallo pyöri enimmäkseen vierasjoukkueen jaloissa. Suurta hätää FCV:llä ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa, vaan iisalmelaisten hallinta oli vain näennäistä. Vastustajan vahva hyökkäyskalusto, etenkin KuPS-laina Petteri Rönkkö pystyttiin pitämään todella hyvin kurissa, eikä vaarallisia paikkoja kotijoukkueen maalille päässyt syntymään. Ensimmäisellä puoliajalla mikään ei antanut silti aihetta odottaa lopputuloksen kaltaista suurinumeroista voittoa. Puoliajan loppupuolella Tomi Karlstedt ja Kalle Kautto pelasivat Jukka Kososelle hyvän tekopaikan, joka ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa. Laukaus suuntautui niukasti maalin ohi, ja tauolle siirryttiin tasaisissa merkeissä 0-0 -tilanteessa.

Toista puoliaikaa oli pelattu kymmenen minuuttia, kun Tomi Karlstedt löysi vireensä. Tomppa iski 1-0 -lukemat tauluun 55 minuutin kohdalla Kalle Kauton syötöstä, mutta tämä oli toki vasta alkua. Kaksi minuuttia lisää kelloon, ja lukemat kahteen-nollaan saman miehen toimesta. Kimmo Huisman loukkasi jälleen itseään hieman, ja päävalmentaja Pertti Kastarinen vaihtoi keskikentälle Niko Leppäsen 61. minuutilla. Leppänen toi kotijoukkueen peliin kaivattua rauhallisuutta, ja keskikentän hallinta siirtyi FCV:lle. Kovin kauaa ei kotiyleisön tarvinnut seuraavaakaan maalia odotella, vaan Tomppa huiputti lähellä päätyrajaa niin PK:n puolustajan kuin maalivahdinkin, ja uitti pallon puikoista sisään. Taulussa luvut ’73 ja 3-0.

Joku saattoi katsomossa luulla edellisen maalin jo riittäneen, mutta Tompalla riitti nälkää vielä yhteen. Mies iski neljännen maalinsa Niko Leppäsen esityöstä, kun Gini Leppänen riisti ensin pallon laidassa, ja syötti sen sitten keskelle. Maalia edelsi kotijoukkueen vaihto, kun Jouni Juntunen siirtyi vaihtopenkille, ja Jussi Kuortti kentälle. Myös tiukasti muumioitu (katso kuvat) Jukka Kosonen otettiin vaihtoon ottelun lopussa, kun Jere Keskinen hyppäsi kehiin noin kymmeneksi minuutiksi.

Loppulukemat asettuivat siis numeroihin 4-0. Tulos on kotijoukkueelle loistava, sillä iisalmelaiset olivat aloittaneet kautensa todella hyvin. Aikaisemmissa otteluissa PK-37:n verkkoon oli isketty vain yksi (1) maali, mutta Vaajakoskella Tompan innostuttua reppu heilui melko tiuhaan. Voiton myötä FCV nousi jo kolmospaikalle, eikä piikkipaikkakaan ole kuin kahden pisteen päässä.

Kuuntele valmentajien kommentit (klikkaa)

Kuvat

FCV TV:n videokooste