KajHan kaatoon

FC Vaajakoski vs. Kajaanin Haka lauantaina klo 16.00

FC Vaajakosken urakka jatkuu jo lauantaina kotiottelulla Kajaanin Hakaa vastaan. Ottelun aloitusaika on hieman ongelmallinen, sillä MM-kisaottelu Argentiina – Saksa pelataan osittain samaan aikaan. Ongelmaan on toki varauduttu, ja ottelua voi seurata Karjalabaarin tiloissa televisioruudun välityksellä.

FCV:n kolme viimeistä ottelua ovat sujuneet hieman vaikeammin, sillä voittoja ei niistä ole kertynyt. Nyt olisikin korkea aika palata omalle tasolle, sillä pisteitä tarvitaan. Keskiviikon karvas tappio Blackbirdille on toivottavasti jo sulatettu.

Vierasjoukkue Kajaanin Haka löytyy sarjataulukon alapäästä, sillä kasassa heillä on vasta seitsemän pistettä. Joukkueen päävalmentaja Pekka Kemppainen sanookin, ettei alkukausi ole mennyt putkeen. Valmentajan mukaan sarjataulukko ei silti kerro koko totuutta, ja noin alhaallahan ei sarjapaikan uusimista silmälläpitäen kannata olla. Haka on pystynyt pelaamaan jo neljä tasapeliä, mutta yhtä voitokasta SJK-peliä lukuunottamatta voittosarake ei ole täyttynyt. Kyseisessä ottelussa kajaanilaiset pieksivät Seinäjoen Jalkapallokerhon peräti 5-1, joten piilevää potentiaalia joukkueesta luulisi löytyvän. Viime ottelukaan ei mennyt kehnommin, sillä tuloksena oli 1-1 -tasapeli FC OPA:n kanssa.

Kemppainen painottaa, että joukkue haluaa pelata hyvää futista. FCV:tä mies ei kuitenkaan tunne, mutta arvelee vaajakoskelaisten olevan hyvä vastahyökkäysjoukkue. Yksi tuttu pelaaja löytyy silti, nimittäin Kajaanin Palloilijoiden kasvatti, nykyisin FCV:n riveissä hyökkäävä Jouni Juntunen. Lopuksi päävalmentaja lisää, että KajHa lähtee voittamaan ottelua, ja ennakoi Argentiinan lähettävän Saksan kotimatkalle.

FCV:ltäkin uskoisi löytyvän jo riittävästi voitonnälkää, ja loukkaantumisista huolimatta materiaali on ehdottomasti riittävän hyvää edelleen. Sairasosastolla ei ole tullut muutoksia sitten Blackbird-pelin, joten mm. Jukka Kosonen on edelleen sivussa.

—Pettymys on haudattava ja katseet käännettävä eteenpäin. Hieman lisää pelirohkeutta ja pisteet jäävät Vaajakoskelle, ennakoi kakkosvalmentaja Rise Jussilainen.