JPS II – FCV/Reds 1-0 (0-0)

76 min 1-0 Hannes Järvenpää

Perinteisenä suomalaisena miehenä päätin jättää raportin kirjoittamisen peliä seuraavalle päivälle, jotta voisin palauttaa pelin mieleeni ja jatkaa puukon kääntämistä haavassa vielä seuraavana päivänäkin. Suunnitelmani ei onnistunut, sillä pelin painajaismaiset hetket ovat pyörineet mielessä läpi huonosti nukutun yön ja tehottoman työpäivän. Näinkö tässä taas kävi.

Pelin ennakkoasetelmat olivat Redsille varsin mainiot. Joukkue heilui sarjan kärjessä ja jopa Resultcode oli ennustanut joukkueen olevan ylemmässä loppusarjassa. Voitto pelistä olisi tietänyt Redsille käytännössä varmaa paikkaa karsintasarjaan ja JPS:lle jännittäviä päätöskierroksia. Kolmen pelin voittoputkeen päässyt Reds oli esiintynyt viime peleissä suorastaan loisteliaasti. Edes pelistä puuttuneet pitkäaikaisloukkaantuneet ja Kyproksen-matkalaiset eivät heikentäneet redsiläisten itseluottamusta. Ainoa pelko kohdistui Redsin taitopallon tappavaa hiekkakenttää kohtaan. Redsin loistelias maalivahtipeli oli kaikunut vastustajien korviin, sillä eräs jipsiläinen kävi kyselemässä Redsin huippuveskasta. Tiedoksi jipsiläisille kun kuitenkin tätä luette: Edellisen kohtaamisen raportissa mainittu vitosen paras moke ei ollut tänään Redsin maalissa. Tuolla viitattiin alkukaudesta Juhoon, joka on sittemmin siirtynyt Suomun loukkaantumisen takia edarin maalinsuulle. Tässä pelissä maalissa olleella Markollakaan ei ole mitään hävettävää, siitä kertoo jo neljä peräkkäistä nollapeliä. Eli Redsillä on siis vitosen kaksi parasta mokea, joiden keskinäinen järjestys on päivästä kiinni. Vielä kun edes toisen saisi jokaiseen peliin mukaan.

Peli alkoi molemmilta joukkueilta tunnustellen hiekkakentän ominaisuuksia. Hiekalla kotipelinsä pelannut JPS ei tuntunut saavan alustasta merkittävää etua, sen verran tasaisesti ensimmäisellä puoliajalla edettiin. Kentällä ei kauneuksia näkynyt muuta kuin Redsin vaihtopenkillä olleiden naisten ansiosta. Ensimmäisen puoliajan suurimpaan rooliin näyttikin astuvan kohtuu hyvin ja oikeudenmukaisesti viheltänyt tuomari. Pilli tuntui tänään soivan jokaisesta kosketuksesta vastustajaan. Myös varoituksia pelissä nähtiin, joista yhtä Pekka katseli jo kolmen minuutin kohdalla.

Ensimmäisen puoliajan parhaat tilanteet aukesivat Konalle ja Jannelle, jotka molemmat yrittivät roikottaa pallon vastustajan maalivahdin yli. Viime kohtaamiseen verrattuna varmasti pelannut JPS moke onnistui tällä kertaa molemmat roikut estämään. JPS:n tilanteet olivat muutamat vaaralliset laukaukset boksin ulkopuolelta. Käytännössä yhtään oikeaa maalipaikkaa puoliajalla ei kuitenkaan nähty, joten taukolukemat 0-0 olivat ansaitut.

Toinen puoliaika alkoi lievässä Redsin hallinnassa kunnes Markolle sattui musta hetki pelin 52.minuutilla. Marko ajoi vastustajan hyökkääjän boksin ulkona niin sanotusti kylmäksi, vaikka pallo karkasi jo pelaajan jalasta. Tuloksena suora punainen Markolle, Reds miehen vajaalle, ja Qaisar maaliin. Qaisarin lyhyen varren nähneet jipsiläiset innostuivat jo ennen aikaisiin voitonjuhliin. Liekö tästä johtuen, peli kääntyi selvemmin Redsin hallinnaksi.

Käytännössä katsoen viimeiset puolituntia miehen vajaalla taistellut Reds painosti ja JPS iski vastahyökkäyksin. Painostusjakson alussa Reds palkittiin vielä rankulla jipsiläisen käsivirheen takia. Valitettavasti tällä kertaa Miskan rankku pomppasi ylärimasta metrin verran maaliviivan väärälle puolelle. Rankun jälkeen Redsillä oli vielä pari muutakin paikkaa, mutta tällä kertaa viimeistely ei vain onnistunut.

Oikeudenmukaisuuden vastaisesti JPS rankaisi räkämaalilla vastaiskusta pelin 76.minuutilla. Qaisaria maalista ei voi syyttää eikä pahemmin puolustustakaan. Maali vain oli jo etukäteen jonkin Redsin vastaisen perkeleen päättämä. Taitaa olla sama heppu, joka heitti vedet lopussa kentälle. Maali ei kuitenkaan Redsiä masentanut, päin vastoin. Lopussa nähtiin lähes samanlainen takaa-ajo kuin edellisessä Jipsin kohtaamisessa. Tällä kertaa sillä erotuksella, että Reds ei onnistunut ratkaisuhetkillä riittävän terävästi. Poikkeuksetta viimeinen syöttö karkasi tai laukaus jäi tuhnuksi tai meni ohi. Näin JPS vei ansaitsemattomat kolme pistettä 1-0 voitolla. Paikalle eksyneet puolueettomat Gazzetta Dello Sportin toimittajat olivat asiasta samaa mieltä. Tasapeli olisi ollut vielä oikeudenmukainen, mutta tappiota voidaan luonnehtia pieneksi oikeusmurhaksi. Tuomarin tarkka vihellys löystyi hieman lopussa eikä pilli enää tuntunut soivan, vaikka Juuso palkittiin vielä lopussa suun soitosta varoituksella. Kuuma loppu pysyi kuitenkin tuomarin hallussa melko reilusti pelanneiden joukkueiden ansiosta.

Selityksenä huonoille viimeisille ratkaisuille voidaan pitää hiekkakenttää, tuota kenttien antisankaria. FIFA tai edes Palloliitto voisi pikku hiljaa kieltää kyseisen alustan käytön kaikista aikuisten sarjoista. Ehkä näin myös Jyväskylän kenttätilanne paranisi. Redsin surullinen hiekkasaldo on nyt: 0 voittoa, 1 tasapeli ja 2 tappiota. Reds ei ole siis kaatunut vastustajiin vaan alustaan, joka on vienyt mahdollisuuden taiturimaisilta redsiläisiltä itsensä toteuttamiseen. Nyt taituruus on jouduttu kanavoimaan muihin asioihin, joita on esitelty esimerkiksi öisin kotona, mistä toki tyttöystävät ovat tykänneet.

Pelin tuloksesta seuraa se, että JPS tulee menemään ylempään loppusarjaan. Toisesta paikasta taistelevat Reds ja Pari II, jotka kohtaavat viimeisellä kierroksella Palokassa. Ennen sitä Redsin pitää kaataa vielä Nousu kotonaan. Tuota peliä ei helpota se, että lähes kymmenen Redsin pelin kulmakiveä on joko matkoilla tai loukkaantuneena kyseisenä aikana. Perjantaina siis testataan Redsin materiaalin laajuus toden teolla.

On tullut aika unohtaa tiistain katastrofi ja suunnata katse kohti Nousun kaatoa. Ylempään loppusarjaan pääsy ei tule olemaan helppoa, mutta se on sentään omissa käsissä. Jos ja kun Reds tästä suosta vielä nousee lupaan tarjota vähintään lavallisen saunajuomaa 4-5.7 pidettävään saunailtaan.

Huhtasuolla vääntämässä mukana: Marko, Henkka, Ana, Pekka, Joni, Lastu, Miska, Gibson, Jonne, Juuso, Ville, Nima, Janne, Kona, Qaisar ja Rise.

Ps. Edari voisi tänään sitten maksaa kalavelat meidän puolesta kaatamalla JPS:n edustuksen (oikeasti JPS:n kakkosjoukkue).