Hakan kaatoon

Kajaanin Haka – FC Vaajakoski sunnuntaina klo 18.30

FCV:n ottelut jatkuvat sunnuntaina Kajaanin liikuntapuistossa. Kotijoukkueena toimii perinteikäs palloiluseura Kajaanin Haka, joka tavoittelee edelleen sarjapaikkansa säilyttämistä. Seuran tilanne C-lohkossa ei ole tällä hetkellä kovinkaan ruusuinen, sillä pisteitä on kasassa vain viisitoista. 11. sijaan on matkaa seitsemän pistettä, joten loppukauden otteluista olisi raavittava pisteitä kasaan huomattavasti tiheämpään tahtiin kuin tähän mennessä.

Viime kierroksella kajaanilaisten tunnelissa näkyikin jo pientä valoa, kun joukkue haki voiton Oulusta voittaen FC OPAn lukemin 1-4. Sunnuntaina vierailija FCV pääsee testaamaan riittääkö kotijoukkueen taskulampussa tällä kertaa patterit. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa vierasjoukkueen virta loppui kesken, ja ottelu päättyi Vaajakoskella FCV:n selvään 5-2 -voittoon.

FCV:n otteet ovat ailahdelleet viime aikoina rajusti, ja myös kotiotteluissa on ollut suuria vaikeuksia. Vieraspelithän ovat olleet erittäin vaikeita pitkin kautta, ja siihen saldoon olisikin syytä hakea tällä reissulla parannusta. Viime keskiviikon derby päättyi heikon esityksen jälkeen lukemiin 1-1, eikä täysiä pisteitä ole viime aikoina saatu muutenkaan, sillä viimeisin voitto nähtiin kuluvan kuun alussa SJK:sta.

Suurimpia syitä vaihtelevalle menestykselle on ehdottomasti joukkueen kokema hyvin synkkä loukkaantumiskierre. Pitkäaikaispotilaat Huisman, Dahir, Kiiveri ja Savela tuskin tulevat tällä kaudella punaisessa paidassa esiintymään. Tuomo Janatuisen kausi on varmuudella ohi, ja Aapo Kuortti myytiin Kiinaan. *

Jouni Juntunen ja Jere Keskinen ovat keskenkuntoisia, ja etenkin jälkimmäisen pelaaminen sunnuntaina on erittäin epävarmaa. Jussi Kuortti palaa kuitenkin kokoonpanoon.

Paikkaajia on haettu myös oman ringin ulkopuolelta, ja loppukaudella Vaajakosken riveissä nähdäänkin muutama uusi kasvo, kun FCV:n ja JJK:n junioreissa palloillut Marcus Virtanen siirtyy takaisin kasvattajaseuraansa. Toisena uutena pelaajana mukaan liittyy JJK:n junioreissa, ja tällä kaudella Kolmosta Blue Eyes Teamin paidassa pelannut Otto Piili.

* Aapo Kuortti matkusti opiskelijavaihtoon Kiinaan, ja on täten sivussa loppukauden peleistä.